Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: smuki Date: 07 Decembar 2012, 22:07:00
 :cool: :lol: :lol: neće stići da se osuše,moram ga obići noćom,valjda kera nema  :rlol: smiley142
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: ellesar Date: 07 Decembar 2012, 22:44:43
Ja moje planiram za jedno 10ak dana dok propisno zaladi.....pa ce uporedimo, ukuse i recepate :cheesy:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: DakiNS Date: 07 Decembar 2012, 22:53:09
Kolega zašto čekati sa receptima, ti si ionako nepresušan izvor kulinarske inspiracije. Eto ja sutra počinjem sa mesarenjem , baš bi mi dobro došao dobar recept. smiley033
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: kico Date: 08 Decembar 2012, 09:04:29
Citat: ellesar poslato 07 Decembar 2012, 22:44:43
Ja moje planiram za jedno 10ak dana dok propisno zaladi.....pa ce uporedimo, ukuse i recepate :cheesy:
nemoj samo pretjerat sa kobajama,mislim u količini :lol:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: ellesar Date: 08 Decembar 2012, 09:12:57
Ako vredi terati.....Vredi i preterati :lol:
Ne bez zezanja.....kako mos preterati sa kobajama :huh: Jel,nekad ikome pretekla neka :rlol:

Daki,mislim da sam postavio recept, al nema veze jednostavno je.....
Na 10 kila mesa-200 gr soli, 100 gr dobre slatke paprike, 50gr ljute(ako nevoles ljuto,nista), 10 gr bibera i 5 gr prepecenog, pa smrvljenog kima.

E to se umesa u pola litre vode u kojoj je preko noci stajalo 100 grama belog seckanog luka(znaci procedis vodu i koristis samo vodu za  kobaje, beli luk mozes nekako drugacije da upotrebis)

Nalijes meso sa tom mesavinom i onda zavrnes rukave i mesi.
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Goachild Date: 08 Decembar 2012, 09:49:25
Ellesare, da li može ova paprika iz Kupusine, Bujakova?
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: ellesar Date: 08 Decembar 2012, 09:54:35
Moze, ja prosle godine koristio :thumbup:
Mada nemora neka specijalka, ono 1000 dinara kila i to, za kobaje je dobra i ona sto je prodaje po 600-700......Ja vec nabavio jako finu papriku...... malo krupnije mlevena, al to ne mari za kobaje :no:
Vazno da je lep miris i ukus :takoje:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Goachild Date: 08 Decembar 2012, 09:58:47
Moram da pitam da ne bi zeznuo nešto jer sledeći vikend pravim kobaje prvi put.  :help: :cheesy:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: KOSAVA Date: 08 Decembar 2012, 10:33:11
Citat: ellesar poslato 08 Decembar 2012, 09:12:57
Ako vredi terati.....Vredi i preterati :lol:
Ne bez zezanja.....kako mos preterati sa kobajama :huh: Jel,nekad ikome pretekla neka :rlol:

Daki,mislim da sam postavio recept, al nema veze jednostavno je.....
Na 10 kila mesa-200 gr soli, 100 gr dobre slatke paprike, 50gr ljute(ako nevoles ljuto,nista), 10 gr bibera i 5 gr prepecenog, pa smrvljenog kima.

E to se umesa u pola litre vode u kojoj je preko noci stajalo 100 grama belog seckanog luka(znaci procedis vodu i koristis samo vodu za  kobaje, beli luk mozes nekako drugacije da upotrebis)

Nalijes meso sa tom mesavinom i onda zavrnes rukave i mesi.
Ja isto taj recept koristim samo bez kima :no:  Usolim mleveno meso svinjetina(krupno mlevena)junetina (sitno mlevena) odstoji tako dva tri dana onda mesanje uz sve ovo sto si pobrojao, top i udri :cheesy: i jedan dan odstoji, pa na dim. Dva dima pa na vetar na 13 metara visine :lol: smiley033 
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: ellesar Date: 08 Decembar 2012, 15:08:40
Izvorni recepat iz koga sam izvukao ovaj moj je bio: 10kg mesa, 220 gr soli, 200 gr paprike, 50 gr ljute, 100 gr belog luka i 50 gr bibera. Pravio tako neki mesar, Ceh mislim da se zvao, 200 godina star recepat :takoje:

Puno paprike, pa sam prepolovio papriku.....bilo u redu dok se ne osusi, a kad se osusila ko stipsu da jedes bokte :lol:
Biber nekad smanjim na 10 gr, zavisi od bibera, ali tu je od 10-50 gr. To je vise stvar ukusa :takoje:

Beli luk zna ostati na gomili, ma koliko mesao, tako da sam presao na sok od istog.....opet, neko voli da ga pregrize u kobaji :smiley: :cheesy:

Kim. Ma to sam pokupio iz Backog Petrovca, a posto volim kim....eto, stavljam vec par godina unazad. Probaj, zaista se oseti razlika :thumbup:

E da, i sol sam smanjio na 200 gr, dosta je sasvim.
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: DakiNS Date: 08 Decembar 2012, 20:40:32
Sada se tek priključih , malo kasno za recepte ali nisam promašio ni gram jer koristim isti recept jedino što sam stavio na 18 kg 150gr ljute i 100 gr slatke paprike. Kažu deca da vole ljuće , vidi mene, pišem deca a sin i snaja 30 i 27 godina :cheesy:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: KOSAVA Date: 08 Decembar 2012, 20:40:55
@ellesar,potpisujem majstore :tongue:  Beli luk nikada u kobaje samo voda  od belog luka inace  hoce da po zelene ako se stavlja seckani. Danas sam zamesio dosta toga, a fotografije kad mi se odmrznu ruke, smrzo sam se zaglavljen u snegu sve sa kobasicama u gepeku. :rolleyes: smiley033

DakiNS, bas si ga dobro zaljutio, a ako je ljuta paprika kao od Bujaka bice  bas veselo  :rolleyes: smiley033
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: DakiNS Date: 08 Decembar 2012, 21:08:05
Duže će da traju smiley136
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: KOSAVA Date: 08 Decembar 2012, 22:22:40
To si u pravu smiley136  :tongue:

Evo i mojeg izloga od danas i od pre neki dan.  :cheesy: smiley033




Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: kico Date: 09 Decembar 2012, 08:24:42
Ljep izlog,odma mi se otvorio apetit smiley114 :rolleyes: