Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: ellesar Date: 26 Decembar 2013, 07:47:08
Kad bi ih vratili nebi ih prepoznao.

poslato iz mog kotlića


Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: brica Date: 26 Decembar 2013, 10:56:20
U pušnici je najbitniji "cug", da se izbegne kondenzacija vode na kobajama. Po toplijem vremenu može se ići sa toplijim dimom koji ih malo stegne, ali oprezno, jer nam trebaju dimljene, a ne pečene kobasice.
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Pirke vuk s Tise Date: 26 Decembar 2013, 14:55:54
Боже здравље, идуће године, овакој има  ги правим.



ПС: Ма неје због онај "афродизијак"  :lol: :lol: smiley194
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: NEBO Date: 26 Decembar 2013, 15:45:25


Neposredno posle okačinjanja. 2/3 hladna dima, zavisi od vremenske temperature. posle toga može sušenje, može zamrzivač...
Bitno je meso. Nažalost ove godine nisam imao divljači.
Btw, ovo je bila prva tura, sledeća je bila vikend posle, a šunka je još u salamuri  :bye:
Šunku i plećku kačim za vikend. salamura je klasična, Baranjska...
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: gaja vl Date: 28 Decembar 2013, 16:01:25
kakva ti je to baranjska salamura, pojasni malo bolje...
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Pirke vuk s Tise Date: 28 Decembar 2013, 21:45:55
Koлико ја "знам" кобасице-кобаје не иду ни у какву саламуру.   :cheesy: :cheesy: smiley194
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: ellesar Date: 28 Decembar 2013, 22:03:43
Ma covek je pomenuo da salamuri sunke.

poslato iz mog kotlića


Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: zox Date: 28 Decembar 2013, 22:16:14
Ne znam za šećer.Ali znam za kobasice da je naj bitnije da ih ima što više!
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Pirke vuk s Tise Date: 28 Decembar 2013, 22:26:34
"NEBO  gaja vl,  i ellesar" Извињавам се, нисам добро исчитао последњу реченицу, у којој  "NEBO"  спомиње  саламуру. Понела ме тема, а не оно што пише.  :bye: smiley194
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: DakiNS Date: 28 Decembar 2013, 22:40:51
Mala ikebana iz mog dvorišta ima ih i ćurećih.
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: dushann Date: 29 Decembar 2013, 00:05:27
Citat: zox poslato 28 Decembar 2013, 22:16:14
Ali znam za kobasice da je naj bitnije da ih ima što više!
smiley033
Što više, što viiišeeeeeee....  :takoje: :cheesy:
35 kg  smiley113 naravno čiste samlevene mesine, uslikano tik pre ubacivanja začina!


Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Goachild Date: 29 Decembar 2013, 09:59:17
Ruke su mi otpale dok sam izmešao.  :rolleyes:

Evo ih






p.s.

Gledam kobaje, a radujem se slanini.  :cheesy:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: apatinac Date: 29 Decembar 2013, 12:13:02
Bez ručnog rada nema ni pravih domaćih kobaja ...  :wink:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: dushann Date: 29 Decembar 2013, 14:06:52
 :cheesy:
Zadnjih petnajs god. nema rukama :no: mašina do 60 kg sve odradjuje kao puter :cheesy: zato nikad ne merim začine i nemam neku "proračunatu" gramažu začina kao ostali što čitam, već ovako postepeno dodajem i naravno probavam dosta puta i smeša bude umešana do zadnjeg grama i uvek sve umereno i kako treba :takoje:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: apatinac Date: 29 Decembar 2013, 17:21:50
Ma sve je to lepo, ali dok ih ne propustim kroz ruke ne priznajem za domaće ...  :cheesy: