Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: ellesar Date: 07 Februar 2013, 13:57:58


E tako i treba, ja ove godine uleteo 100 evrica i sad imam 6 tabli slanine i 14 pari kobasica i 14 kulena....ili sam mogao kupiti 20 kila neke prosecne sunkarice ili slicne salame. Ja mislim da je vredelo.

Dragane nek je peglaju svaki dan po 2 sata mnogo je opet....kopanje kukuruza se placalo 900 dinara dan :no:
Ali naravno, ako rasprodaju po 3000 sve sto su imali, treba sad da naprave jos i po 4000 da prodaju.....samo nek sisaju kad imaju koga :thumbup:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: meda Date: 08 Februar 2013, 09:11:36
Citat: ellesar poslato 07 Februar 2013, 12:27:04
Znači nemogu da verujem kako vas deru  :clap2: ....pa vama se isplati doći u neko manje selo da pazarite, još i kako :takoje:
Evo kod nas cvarci od 350-400, kobaja domaca je od 450-600 tako i slanina, kulen 800-1200 tako i pecenica(dimljena karmenadla).

  Odaj mi tajnu gde je to kod vas, svratio bih kad krenem na kobasicijadu u Turiju  :cheesy:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: ellesar Date: 08 Februar 2013, 10:02:01
Procitaj potpis.....Apatin :bye:

E da....moje omiljeno, švargla....350 din :thumbup:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: meda Date: 08 Februar 2013, 10:41:11

       

  samo treba pročitati           
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Pecaros Date: 08 Februar 2013, 11:20:40
Citat: Goachild poslato 06 Februar 2013, 10:06:12
Stigla pirotska peglana kobasica. Čisto meso...  :ok: Skupa, ali vredi. :rolleyes:



Kobasica je kobasica ali ovo dole na stolu! svaka cast  (prti)  :cheesy: :cheesy:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: juzba Date: 22 Februar 2013, 23:02:48
Neki dan poskidao, vakumirao i sad idu u duboko, kad god se izvade, uvjek su kao iz pušnice :thumbup:



Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Pirke vuk s Tise Date: 22 Februar 2013, 23:23:21
Ma sve si ti to lepo odradio, samo što se takva fotografija ne stavlja u ovo doba dana (noći)  :lol: :lol:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: juzba Date: 22 Februar 2013, 23:33:30
Na to nisam pomislio :lol:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: knjigovodja Date: 24 Februar 2013, 03:07:46
I ja nasao sta da citam u ovo doba noci . Danas sam jeo przene od mangulice , za koji dan ako Bog da u Jasa Tomic na suve , kod mog drugara Johana . Jeli smo prethodnih sezona razne kombinacije divljaci , junetine , odredjenih komada svinjskog , pa magareceg , konjskog , a ove sezone najprostija cista mangulica umereno ljuta , javicu kakva je ako preteknem .
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: b.jovica Date: 01 Decembar 2013, 10:39:37
Najjednostavniji recept sa kojim nemozete pogresiti:
-Soli 2,2 %
-Luka belog, cesnjaka 1% (nikako onaj u prahu ili onaj kineski vec samo domaci)
-Paprika ljuta tucana 0.5% (normalne ljutine)
-Secer kristal dve supene kasike na 30 kg mesa (neznam tacno koliko je to procenata)
Ili jednostavnije: na 10 kg mesa 220 gr soli, belog luka 100 gr, paprike ljute tucane 50 gr i nepuna kasika secera..
Nijedan zacin nije "prekrio" ukus mesa, svega ima dovoljno tako da je ovo "standardica". E sad ko voli da dodaje jos nesto ili oduzima to je vec stvar ukusa.  smiley033
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: ellesar Date: 01 Decembar 2013, 10:53:18
Jakako,  smiley033 5gr bibera i 10 grama preprzenog i istucanog kima bih ja dodao jos i papriku naravno 100 gr.

Ali znam da nepodnose svi papriku i jeo sam ovu formu kobaje isto je :thumbup:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: OLOVO Date: 01 Decembar 2013, 12:31:28
Ellesare, kako  kim , šta kim ..treba da koljem , pa da i ja crevce koje napunim..????Odvajam samo za sebe , ovi drugi "šoguni" imaju svoj recept..koji je meni na vr nosa.
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: limovac74 Date: 01 Decembar 2013, 12:44:45
Citat: juzba poslato 22 Februar 2013, 23:02:48
Neki dan poskidao, vakumirao i sad idu u duboko, kad god se izvade, uvjek su kao iz pušnice :thumbup:



Juzba profesionalno odrađeno  :tongue: .
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: ellesar Date: 02 Decembar 2013, 07:29:57
Citat: Olovo poslato 01 Decembar 2013, 12:31:28
Ellesare, kako  kim , šta kim ..treba da koljem , pa da i ja crevce koje napunim..????Odvajam samo za sebe , ovi drugi "šoguni" imaju svoj recept..koji je meni na vr nosa.

Malo kima cuda cini, ako ti je klasican recept dosadio probaj ovo. Na 10 kila mesa 200gr soli, 100 gr slatke, 70 grama ljute, 10 grama belog luka i 5 grama kima, mlevenog, kasika secera ili 50 ml ruma.
A mozes i ovaj Jovicin, probao, isto mi se svidja. Vise se onako oseti dimljeno meso.....To ako ti paprika smeta, ili vise volis nesto u smeru cajne.
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Karlo Date: 03 Decembar 2013, 08:15:59
Za vikend sam skrko jednu polu..39kg, u kobaje. Otprilike po ovom receptu sam' bez kima i ruma al'..ne veljaju :veryangry:! Zezn'o me komšija..stavio fangletinu pored sebe i dok sam se ja okren'o, brdo masnih parčića otišlo u čvarke pa kobaje ispale suve. Sad moooram da uzmem još jednu polu :smiley:..i da sakrijem fanglu. Probaću i sa kimom al' mislim da je odnos krtine i masnog podjednako važan za dobre kobaje  :takoje: