Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Gremlin Date: 14 Oktobar 2020, 21:09:18
Citat: DuleN poslato 14 Oktobar 2020, 19:35:53
Ma uzivaj... Bice dana za megdana...
I mene uhvatila neka lenjost... Hteo sam da napravim bar desetak kila onih kobasica sa prazilukom ( 20% slanine+65% svinjetine+ 15% praziluka i  zacini razume se) , al evo jos nisam ni poceo... A to su naj zesce kobaje za rostiljanje, kunem se... Ako napravim, zovem te na probu... Svabina sestra kupila kucerak kod mene u ulici, pa Svaba sad cesce gostuje u Sremu, pa ce te valjda Svaba transportovati za degustaciju...
A ima jos i sljive iz 1964/65... Sacuvalo se...

Sa osobitim zadovoljstvom, samo ćeš malo da sačekaš dok ne završim dijetu na proleće...malo sam se "popravio" dok sam ležao Koronu, plus stigla i krštenica, pa sam sada "na merama", smakao već 13 kg.

A i taj recept sa prazilukom mi zvuči extra primamljivo...s tim što bi ja tu stavio više slanine, kao što stavljam u kobaje za sušenje barem 1/3 slanine da održava vlagu i sočnost (zato sam sad na dijeti  :smiley:)

smiley033


Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: salevs Date: 15 Oktobar 2020, 08:21:16
кад смо код дијете, убаци и аутофагију (8 сати се једе 16 сати се не једе или још више у 24 часа ). није лоша ствар, ја практикујем већ 2 месеца, не верујем да сам ишта скинуо јер једем и слатко (хлеб не једем) али да избацим слатко уз аутофагију човек се може преполовити.
мени је последњи оброк до 17.30 и до сутрадан до 9-10 пре подне само вода.
читајте мало о аутофагији делује јако корисно на организам јер уништава лоше ћелије и буквално их елиминише из организма.

Spojene poruke: 22 Oktobar 2020, 22:26:30

Prva tura u mom životu zamešana, sutra se puni u svinjska creva. Nakon punjenja da li mogu da ih ostavim u frižider? U subotu bi ih pekao na roštilju




Spojene poruke: 24 Oktobar 2020, 15:36:46

Prvo sam kratko obario u ključalu vodu,pustio da se ohlade i ispekao na roštilju. Žena se oduševila pravim bezglutenskim kobasicama.inače ne podnosi Gluten - ne konzumira ga uopšte i ovo mi je bio samo motiv više da se bacim u novi hobi.


Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: tajson Date: 29 Oktobar 2020, 14:35:30
Jel probao neko sa paprikom u tecnom stanju?Ja uzeo danas pa cu sledecu turu da probam,cisto da vidim razliku.

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока


Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: tonyboy Date: 29 Oktobar 2020, 17:44:21

Domaće Slavonske ljute, sa tri dima
Nema dalje


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: NEBO Date: 29 Oktobar 2020, 18:02:56
Super ovo Toni izgleda, jesi ubacivao junetine malo?  :rolleyes:
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: DuleN Date: 29 Oktobar 2020, 18:13:43
Bravo Toni !
Ovo izgleda super !!!
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: tajson Date: 29 Oktobar 2020, 18:44:45
Citat: tonyboy poslato 29 Oktobar 2020, 17:44:21

Domaće Slavonske ljute, sa tri dima
Nema dalje


Sent from my iPhone using Tapatalk
3 dima i koliko sazrevale?Izgledaju fenomenomenalno

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока


Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Majdan Date: 30 Oktobar 2020, 07:26:50
Bravo Toni  :tongue: I za kulen i za kobasicu svaka cast!
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Sax Date: 30 Oktobar 2020, 09:21:05
Ne mogu a da ne prokomentarisem ali zaista veliko BRAVO Toni!! Izgled,boja,ma bas je sve  + 10!!
Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: tonyboy Date: 30 Oktobar 2020, 19:30:46
To je kobasica od zrelih bravaca 15-16 mjeseci starosti, i cca 250 kg težine. Ciljano uzgajani za vrhunski kulen. Od takva tri bravca jedva izvučem 7-8 kg čvaraka. Kobasice na slici su stare 7 dana.
Ljute paprike ide 0,6% soli 1,7% i dvije šake češnjaka na 30 kg smjese. Dimi se lagano isključivo sa jasenom
Dimile se drugi, četvrti i šesti dan.

Ovako izgledaju kad se osuše



Sent from my iPhone using Tapatalk
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: tajson Date: 30 Oktobar 2020, 19:58:01
Koji je ovo fi?36?

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока


Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: tonyboy Date: 30 Oktobar 2020, 22:17:00
38/42


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: Gremlin Date: 31 Oktobar 2020, 07:57:36
Tony...
Svaka čast, kad se čovek potpuno posveti, ima sve uslove i radi vrhunski, i rezultat mora da bude vrhunski...

:tongue:


Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: salevs Date: 01 Novembar 2020, 15:34:50




Iz tanjirače su slađe, sočnije ali po meni sa roštilja su bolje,nema ništa bez dima. A krompiri zaje.ali vek. Nismo ih solili na kraju o ukusu neću da pričam.
Ko ih bude pekao sveže na tanjirači nek se naoruža strpljenjem treba dosta vremena. Prvo lagana vatra da ne popucaju kasnije može jača.
Odg: Domaće kobasice - kobaje, ili kako ih ko zove... By: tonyboy Date: 01 Novembar 2020, 15:53:51
Ja sam ljubitelj svij vrsta kobasica, osim osušenih
Tu ipak presnost dajem kulenovij seki i kulenu


Sent from my iPhone using Tapatalk