Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243
Odg: Roštiljanje... By: DuleN Date: 30 Jul 2021, 19:05:11
mi-ne,
Glos ti je u principu objasnio sustinu, slazem se s napisanim, ali raznjici nisu jelo koje je izmisljeno za "rare"...
Ovo je nesto sto je poteklo iz ruske kuhinje, i sto je sasvim OK za to sto se na njima sprema. Ja krvavo meso ne konzumiram, i meni je ova varijanta super.
Za varijantu "krvavo" ovo definitivno nije sistem. Za tu varijantu je uzarena ploca i biftek, pa dva minuta s jedne strane i minut s druge...
Odg: Roštiljanje... By: slob Date: 30 Jul 2021, 21:32:05
Pljosnate ,,žice" za ražnjiće zaista imaju tu prednost što  se neki komadići, naročito oni izduženi, na njima ne okreću prilikom zaokretanja kao što je to slučaj kod okruglih žica. Ja imam pljosnate, ali male, oko 20 cm i ne tako masivne, oko 5mm širine. Okrugle sam zaboravio i više ih i ne koristim.

Na Netu sam video i ovakve, koji interesantno deluju. Imaju moć lakog probadanja, što kod pljosnatih nije baš slučaj, a  sprečavaju okretanje. I ćevapćići mogu da se namaknu na njih.  :cheesy:



Odg: Roštiljanje... By: Gremlin Date: 31 Jul 2021, 17:50:41
Pazario žice za ražnjiće u "Okov"-u, izgledaju sasvim pristojno...
Možda bi rebalo malo naoštriti vrhove, ali to ću još da vidim kad malo padne vrućina i ukaže se prilika da ih "krstim".

U planu su čisto teleći ražnjići, oni kao kad sam bio dete, koji se tope u ustima...

Stay tuned...
Odg: Roštiljanje... By: glos Date: 31 Jul 2021, 18:22:11
Neće ti to držati ćevap Slobo. A i kod prvog ražnjića namaknutog već sljedeći i njegovo naticanje će zahtjevati korekciju razmaknutih ili približenih vrhova.
Ove za šiškebab su za mljeveno meso, mada i taj za šašlik može, donekle.



U stvari ne držite me za rječ, to šiškebab u opisu slike kaže a koji je ćevap mljeven te na šta ide i kako se to zove ne znam.
Tražio sam jer znam kako izgleda pa prenjeo brzinski, ali ne nužno i istinski.

Odg: Roštiljanje... By: zex.raseta Date: 01 Oktobar 2021, 16:04:33
 smiley033
Pileće belo prenoćilo u soya sosu sa karijem. Izmešano sa slaninom.+ Pirinač. Mmmm....



Odg: Roštiljanje... By: Gremlin Date: 01 Oktobar 2021, 18:06:48
Nisam probao, ali meni taj prinač sumLJiv...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odg: Roštiljanje... By: glos Date: 20 Januar 2022, 10:57:25
Citat: vladimir022 poslato 10 Jul 2021, 20:19:15
Valja  izdrzati ovu patnju

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Takve žice su za ribu, da se koža ne ljepi. tanke i razmaknute.

Imam od frižidera starog, dve pozamašne, taman za te namjene.
One unutrašnje pregrade.

Sjetim se kako je Trim nešto pravio, od bubnja veš mašine, i to ima namjenu. Pušnica i sl.
Odg: Roštiljanje... By: vladimir022 Date: 20 Januar 2022, 11:02:10
To je zica sa nekog rostilja sa nogarama od 2000 din iz lidla il tako neki fazon
Nemam pojma za sta je namenjena, al meni sluzi zato sto stane u kesu i ne moram da vukljam onu pravo od 4 kile , a i lako se pere
Za 2,3 coveka posluzi odlicno..

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Odg: Roštiljanje... By: marina1983 Date: 01 Maj 2022, 20:04:28







Odg: Roštiljanje... By: igorsimo Date: 02 Maj 2022, 00:25:52
Uuu,taj grill sir iz lidl-a sam probao,nije los,mogu reci.