Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243
Odg: Roštiljanje... By: joja Date: 03 Jul 2014, 08:13:50
Kotanyi ima začin - ''so za omekšavanje mesa'' ,puno je sitnije i mnogo sabije slanoće od redovne soli...to može biti za finiš,a da treba vilica za t-bone,treba...ja sam svoju ostavio na jednom odresku od cca 2.1kg...pokušavao praviti fiorentina steak...
Odg: Roštiljanje... By: didapatak Date: 03 Jul 2014, 22:09:29

..sol isušuje meso..ja unaprijed solim samo carsko meso..ostalo kad se skida s vatre,vrelo..i janka i prasca sa ražnja solim prije pečenja samo u but i iznutra..1/3 soli..ostalo kad režem i slažem na pladnjeve ili termos...ah,da..biber gori i daje gorčinu..i njega(ako ide u recepat) na kraju kad skinem..
..a i u svakoj vegeti ili c začinu je jakooo puuuno soli..
.. smiley033
Odg: Roštiljanje... By: Sax Date: 03 Jul 2014, 23:26:09
Meni je gadno meso koje ne posolim pre pecenja. Verovatno isusuje sto kazes ali iskreno ja to na krilcima,vratu i batacima (to najvise spremam) nisam primetio.
Odg: Roštiljanje... By: kova_sb Date: 05 Jul 2014, 16:20:56
Valjda mi nisu prodali m*da pod bubreg, na slici je ramstek, na koji treba "zaboraviti" neko vrijeme....


Odg: Roštiljanje... By: Блок_64 Date: 05 Jul 2014, 16:36:28
Богами за..бали су те.Чим то испечеш мораш да ме зовеш да пробам да видим да ти нису увалили нешто лоше. :rolleyes:
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 05 Jul 2014, 19:08:54
Lepo je prosaran masnocom, to je odlicno, znaci da ce biti socniji i meksi :thumbup:
Nemoj ga samo prepeci, normalno je da ostane malo rozikast i socniji izunutra :takoje:
Prijatno smiley033
Odg: Roštiljanje... By: Блок_64 Date: 05 Jul 2014, 19:31:40
 :eek:

Колега ја сам први капарисао рамстек није лепо да се убацујеш преко реда  :takoje:
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 05 Jul 2014, 22:40:16
Ko prvi devojci :cheesy:
Nema veze, sutra cu se i ja upisati u galeriju :thumbup: :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: kova_sb Date: 05 Jul 2014, 23:04:18
Meso je u pacu tako da, biće slike sa roštilja, najgore što moram "čekati", najrađe bi ga sutra ispeko....
Odg: Roštiljanje... By: didapatak Date: 06 Jul 2014, 00:39:26

..ne zaboravi promućkati koji put, he,he...i što u Kauflandu..pa prošetaj preko mosta, isplati se :wink:
.. smiley033
Odg: Roštiljanje... By: sinhron Date: 06 Jul 2014, 10:28:56
znam da nije tema,al posto pisete o junetini,da se nadovezem. na tv-u sam video dobar recept i resio da probam. komad juneceg buta bk zaliti sa litrom crnog vina i ostaviti u frizideru 24h. nakon sto odlezi,proprziti u vrelom tiganju meso sa svake strane,kolko da zadrzi sokove unutra. meso staviti u dublji sud sa poklopcem (ja stavio u vatrostalnu sa poklopcem) naliti ono vino iz paca,dodati zacine i staviti u rernu na 200 stepeni 2 sata. obavezno staviti dascice na dno posude,da se meso ne zalepi. meso bude jako mekano,bukvano se moze seci viljuskom. i jako je socno. steta sto nisam slikao. jednostavno je za pripremu. odoh u  smiley064
Odg: Roštiljanje... By: kova_sb Date: 07 Jul 2014, 16:47:26
Citat: didapatak poslato 06 Jul 2014, 00:39:26
..ne zaboravi promućkati koji put, he,he...i što u Kauflandu..pa prošetaj preko mosta, isplati se :wink:
.. smiley033

Neidem preko baš tako često, i to ako idem idem pješke, bez leda u torbi baš i nije pametno nositi meso. Ovaj komad mesa kupit je od njihovog mesara nije iz one vakum posude (Pik).
Odg: Roštiljanje... By: limovac74 Date: 20 Novembar 2014, 12:24:01
Zanimljiv roštilj  :ok:


Odg: Roštiljanje... By: emo vasilev Date: 20 Novembar 2014, 15:06:45
Izgleda dobro i funkcionalno i ...... orginalno ! :wink:
Odg: Roštiljanje... By: pkv-pecaroš Date: 20 Novembar 2014, 17:10:22
 Prvi put vidim takvo što. Interesantna stvar,naročito za one sa manjkom prostora. Jedino što bi se ja zaboravio pa naslonio na njega misleći da je šank. :takoje: