Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243
Odg: Roštiljanje... By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Februar 2009, 23:23:51
I ja ću se malo omrsit sutra

Odg: Roštiljanje... By: kico Date: 21 Februar 2009, 23:30:34


ili nešta ovako napravit
Odg: Roštiljanje... By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Februar 2009, 23:35:51
Kume to je slano i suho znaš štatije činit  smiley090 smiley048
Odg: Roštiljanje... By: ULJEZ Date: 22 Februar 2009, 17:38:29


i potrošeno
Odg: Roštiljanje... By: Damir Date: 22 Februar 2009, 19:04:37
ti reko da če biti samo bjelo meso
Odg: Roštiljanje... By: ULJEZ Date: 22 Februar 2009, 19:24:35
"bijelo meso"je zapravo bijelo vino iz moje kolekcije

malo vratine,carskog mesa ,pilećih batkova i domaće slanine skinute sa dima prije 5 dana
Odg: Roštiljanje... By: bumbar Date: 28 Februar 2009, 23:11:45
Suta za slobodu padaju ZACINJENI RAZNJICI. A dotle jedan saran na rostilju.
1.5kg saran
Ulje,beli luk sok od limuna persunov list so biber.
Sarana iseci na komade i nakapati sa sokom od limuna i ostaviti da otstoji. Zatim posoliti i peci na rostilju. A po pecenju prelivati sa uljem,belim lukom,perusunovim listom vegetom.
Odg: Roštiljanje... By: Dejaan Date: 01 Mart 2009, 07:17:34
Jao uljez,ko te ucio da tako peces batake smiley137 smiley137
Probaj da odvojis kost od mesa,pa zavi u svinjsku maramicu (pogotovo vazi za belo meso koje je suvo) pa onda na rostilj!!! :thumbup:
Prste da pojedes smiley038
Odg: Roštiljanje... By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 01 Mart 2009, 07:34:12
Ja to  dan prije stavim u pac ;ogulim svu kožu sa batkova i svega i onda:u bocu od litre sipam jednu trećinu ulja dvije trećine bjelog vina,tri do četiri kašike vegete i sve to mućkaš i zaljevaš stim ,kada slažeš meso u posudu mažeš semfom , baciš malo bibera u prahu , sitno isjeckanog bjelog luka i peršinovog lista, sve to poklopiš i ostaviš do sutra. mmmsmiley114 smiley116
Odg: Roštiljanje... By: Dejaan Date: 01 Mart 2009, 08:18:43
Sve ja to isto radim(samo bez senfa) pre uvijanja u maramicu :ok:
Odg: Roštiljanje... By: ULJEZ Date: 01 Mart 2009, 17:02:24
djeluje mi slasno nisam se toga sijetio
ja volim glogati pečenu kožizu pa tako bubnem sve sa kostima
slijedeče probavam tvoje čim mi se ukaže prilika
Odg: Roštiljanje... By: Dejaan Date: 01 Mart 2009, 17:16:08
Ako volis da glodjes,onda udri po krilcima :takoje:
Marinada ista,samo bez maramice, i MNOGO VAZNO> Obavezno odbaci zaperak(prvi deo krilca,onaj najtanji) I zaseci izmedju drugog i treceg dela kozu i meso skroz do zgloba,da se krilca pri pecenju ne bi zgrcila.
Peci na tihoj vatri malo duze (dok koza ne porumeni)i dok su vruca,ponovo preliti marinadom :ok:   smiley038
I uz to OBAVEZNO  smiley021
Odg: Roštiljanje... By: ULJEZ Date: 01 Mart 2009, 21:29:04
ma taj dan sam išo na pijac po krilca ali ih nisam našao pa sam kupio batkove
Odg: Roštiljanje... By: jere Date: 27 April 2009, 06:28:37
evo i mog izuma
koji je jučer svečano otvoren
Odg: Roštiljanje... By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 27 April 2009, 20:30:17
Jere nema tvog izuma da nije izgorio sa prvom vatrom :eek: