Odg: Roštiljanje... By: Hemingway Date: 22 Septembar 2012, 21:31:14
Citat: rašo poslato 28 Jul 2012, 22:13:38
Da, šta je čudno. Junetina mora fermentirati, doslovce u mesu nebude kapi krvi i peče se na roštilju od 1 do 3 minute na jakoj vatri sa svake strane. Meso bude mekano, sočno, puno arome bez okusa i mirisa krvi.
Citat: rašo poslato 28 Jul 2012, 21:21:03
9 dana fermentacije na + 3 C, natopljeno prije stavljanja u otopinu maslinova ulja, malo vinske kvasine, bijelog mljevenog bibera
metvice , bosiljka , ruzmarina
Raso brate gdje ih nalazis kod nas tako zrele ... ili ih sam drzis do te zrelosti ?
Odg: Roštiljanje... By: pedja81 Date: 29 Decembar 2012, 19:02:32
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 29 Decembar 2012, 19:09:15
E ovo je ideja
Vako izgleda lički raj
Odg: Roštiljanje... By: tomislav34 Date: 29 Decembar 2012, 20:07:21
američki vašar
Odg: Roštiljanje... By: koleq3 Date: 29 Decembar 2012, 23:58:12
uf boze,sta mi trebalo da otvorim ovu temu pre spavanje:)
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 13 Januar 2013, 22:21:07
Diskutabilno je da li je ovo roštilj ili ne. U jednu ruku nije, jer roštilju nije ni prišlo, a u drugu ruku......miris, ukus, ražnjić..... prevario bi se i najiskusniji znalac.
Još jedna zanimljivost, ovo je izuzetno jeftino jelo, kad se uzme u obzir da je sve ovo izišlo iz jednih pilećih grudi, pakovanja šampinjona, jedne babure i jedne male tikvice i naravno malo neizbežne slanine....... Eto to su sastojci, sve se isecka na kocke, meso i tikvice se usole i malo vegete, pa onda nabadanje na drvene štapiće bez nekog specijalnog reda. Trebalo bi da bude oko 10 štapića od jednog belog mesa.
Ovo jelo započinjemo u suvom zagrejanom tiganju, ražnjići se čisto izokreću da uhvate lepu bojicu. Ako je ostalo viška povrća i slanine, stavite ga u tepsiju i na njega slažite štapiće sa ražnjićima. Kad završite sa tiganjom nemičite ga sa vatre nego ubacite mozda 100 ml vode da pokupi svu tu lepotu koja se zalepila za dno
. E to prelijte preko ražnjića i direkt u rernu na nekih 15ak minuta.
Mora u rernu jer u tiganju ih nemožete zavrsiti, zadimićete celu kuću, a piletinu rasušti
To bi bilo to.....neverovatno koliko se tu ukusa skupi, jer ni jedan zalogaj nije isti....belo sa slaninom, pa paprika sa sampinjonom, pa tikvica kad primi ukus sa slannice.....ma milina jedna
Bujrum!
Odg: Roštiljanje... By: vvuukk Date: 14 Januar 2013, 02:05:27
Ma nis' ti normalan...OD OVOG MOZE,DA SE RIKNE...
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 16 Februar 2013, 16:33:03
Kevi danas bio rodjendan, pa rekosmo malo da proslavimo
Za početak, spalih jedno po kubika bukovine....
I 4,5 kile ćumur-a.....
profi prekrio pepelom sitnijem, namazo rešetku, dobro je ugrijao..... i .....
Evo samo ovoliko, dalje nebi bilo humano
Malo priloga....
I jedno 2 kile šampinjona, čisto ako se nekom probudi vegetarijanski gen
E da, ako se iko ikad pitao šta je to lička žvaka.....e to je ovo pored šampinjona
Odg: Roštiljanje... By: kviskons Date: 16 Februar 2013, 17:17:42
Ovo je za 5+
Odg: Roštiljanje... By: Goachild Date: 16 Februar 2013, 17:37:31
Bravo Ellesar, to je pravi potez za majčin rođendan. Šareni se lepo ona mesika na ražnjićima, nije presuva... Vidim papriku sa belim lukom i tri činije sitno seckanog luka!
p.s.
I onaj klip iznad "Priča o tri praseta i roštilj-prikolici" pa ovo je previše...
Odg: Roštiljanje... By: vladas Date: 16 Februar 2013, 23:14:47
Svaka cast.
Odg: Roštiljanje... By: pikeman Date: 14 Jun 2013, 00:13:45
Kalorije...
Odg: Roštiljanje... By: MilloNS Date: 14 Jun 2013, 07:42:39
Nisu to kalorije to je doručak
Odg: Roštiljanje... By: apatinac Date: 14 Jun 2013, 09:22:28
To malo da nadoknadi zbog straha od poplave ...
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 19 Avgust 2013, 14:03:32
Malo krtine, malo mariniranih pilecih ljutih krilaca.....
Malo cevapa, jos malo krilaca i sirove slanine.....
I naravno `leba....