Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243
Odg: Roštiljanje... By: Hemingway Date: 22 Septembar 2012, 21:31:14
Citat: rašo poslato 28 Jul 2012, 22:13:38
Da, šta je čudno. Junetina mora fermentirati, doslovce u mesu nebude kapi krvi i peče se na roštilju od 1 do 3 minute na jakoj vatri sa svake strane. Meso bude mekano, sočno, puno arome bez okusa i mirisa krvi.
Citat: rašo poslato 28 Jul 2012, 21:21:03
9 dana fermentacije na  + 3 C, natopljeno prije stavljanja u otopinu maslinova ulja, malo vinske kvasine, bijelog mljevenog bibera
metvice , bosiljka , ruzmarina  :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:



Raso brate gdje ih nalazis kod nas tako zrele ... ili ih sam drzis do te zrelosti ?
Odg: Roštiljanje... By: pedja81 Date: 29 Decembar 2012, 19:02:32

Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 29 Decembar 2012, 19:09:15
E ovo je ideja :takoje:
Vako izgleda lički raj :lol:
Odg: Roštiljanje... By: tomislav34 Date: 29 Decembar 2012, 20:07:21
američki vašar  :rolleyes:


Odg: Roštiljanje... By: koleq3 Date: 29 Decembar 2012, 23:58:12
uf boze,sta mi trebalo da otvorim ovu temu pre spavanje:) smiley029
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 13 Januar 2013, 22:21:07
Diskutabilno je da li je ovo roštilj ili ne. U jednu ruku nije, jer roštilju nije ni prišlo, a u drugu ruku......miris, ukus, ražnjić..... prevario bi se i najiskusniji znalac.
Još jedna zanimljivost, ovo je izuzetno jeftino jelo, kad se uzme u obzir da je sve ovo izišlo iz jednih pilećih grudi, pakovanja šampinjona, jedne babure i jedne male tikvice i naravno malo neizbežne slanine....... Eto to su sastojci, sve se isecka na kocke, meso i tikvice se usole i malo vegete, pa onda nabadanje na drvene štapiće bez nekog specijalnog reda. Trebalo bi da bude oko 10 štapića od jednog belog mesa.
Ovo jelo započinjemo u suvom zagrejanom tiganju, ražnjići se čisto  izokreću da uhvate lepu bojicu. Ako je ostalo viška povrća i slanine, stavite ga u tepsiju i na njega slažite  štapiće sa ražnjićima. Kad završite sa tiganjom nemičite ga sa vatre nego ubacite mozda 100 ml vode da pokupi svu tu lepotu koja se zalepila za dno :takoje: . E to prelijte preko ražnjića i direkt u rernu na nekih 15ak minuta.



Mora u rernu jer u tiganju ih nemožete zavrsiti, zadimićete celu kuću, a piletinu rasušti :cheesy:
To bi bilo to.....neverovatno koliko se tu ukusa skupi, jer ni jedan zalogaj nije isti....belo sa slaninom, pa paprika sa sampinjonom,  pa tikvica kad primi ukus sa slannice.....ma milina jedna :ok:



Bujrum! :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: vvuukk Date: 14 Januar 2013, 02:05:27
Ma nis' ti normalan...OD OVOG MOZE,DA SE RIKNE... :ok: :ok: :ok:
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 16 Februar 2013, 16:33:03
Kevi danas bio rodjendan, pa rekosmo malo da proslavimo
Za početak, spalih jedno po kubika bukovine....



I 4,5 kile ćumur-a..... :cheesy: profi prekrio pepelom sitnijem, namazo rešetku, dobro je ugrijao..... i .....



Evo samo ovoliko, dalje nebi bilo humano :lol:



Malo priloga....


I jedno 2 kile šampinjona, čisto ako se nekom probudi vegetarijanski gen :cool:



E da, ako se iko ikad pitao šta je to lička žvaka.....e to je ovo pored šampinjona :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: kviskons Date: 16 Februar 2013, 17:17:42
Ovo je za 5+  :tongue:
Odg: Roštiljanje... By: Goachild Date: 16 Februar 2013, 17:37:31
Bravo Ellesar, to je pravi potez za majčin rođendan. Šareni se lepo ona mesika na ražnjićima, nije presuva...  Vidim papriku sa belim lukom i tri činije sitno seckanog luka!  :ok:

p.s.
I onaj klip iznad "Priča o tri praseta i roštilj-prikolici" pa ovo je previše...  :rolleyes:
Odg: Roštiljanje... By: vladas Date: 16 Februar 2013, 23:14:47
 :tongue: Svaka cast.
Odg: Roštiljanje... By: pikeman Date: 14 Jun 2013, 00:13:45
Kalorije... :rolleyes:


Odg: Roštiljanje... By: MilloNS Date: 14 Jun 2013, 07:42:39
Nisu to kalorije to je doručak :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: apatinac Date: 14 Jun 2013, 09:22:28
To malo da nadoknadi zbog straha od poplave ...  :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 19 Avgust 2013, 14:03:32


Malo krtine, malo mariniranih pilecih ljutih krilaca.....



Malo cevapa, jos malo krilaca i sirove slanine.....



I naravno `leba....