Odg: Roštiljanje... By: pikeman Date: 17 Jun 2012, 18:28:39
Probao sam čika Miletov način pečenja pljeske, dobra ideja!
Odg: Roštiljanje... By: tomislav34 Date: 17 Jun 2012, 19:00:10
mljac, ovo bi trebalo biti ukusno
Odg: Roštiljanje... By: Hemingway Date: 17 Jun 2012, 19:13:09
Kako bi to Bigash prokomentarisao ... " nesto mi malo "
Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 17 Jun 2012, 19:17:27
Extra izgleda, od sad na dunavu znam ko ce da pljeska pljeske
Odg: Roštiljanje... By: sremac13 Date: 17 Jun 2012, 21:07:36
Citat: dushann poslato 14 Maj 2012, 19:18:34
Ko ima stari bojler, malo armature viška i koju cevku može da se poigra sa tim i dobije ovako nešto
Uf što mi dade ideju šta da radim sa 2 valoga od svinja što su ostala. Ne drže se svinje već 15 godina a ta dva valoga mi stoje u šupi, mislim da će da dobiju prenamenu uskoro, samo da nađem donatora za rešetku :)
Odg: Roštiljanje... By: Milos5 Date: 18 Jun 2012, 17:33:05
Extra izgleda
Odg: Roštiljanje... By: pikeman Date: 22 Jun 2012, 21:25:59
I piletina nije loša...
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 22 Jun 2012, 21:57:23
Kaki losa
Za mene je piletina sa rostilja,vrh,vrhova
pogotovo kad se kozica ovako fino zapece,pa je srknes
Odg: Roštiljanje... By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 22 Jun 2012, 21:59:27
prisjelo mi roštiljanje danas deset kg mesa u dva navrata ujutro i popodne
Odg: Roštiljanje... By: Sax Date: 22 Jun 2012, 22:58:29
E panonski,razumem te potpuno....
Meni se poslednjih 5-6 rostiljanja tako zalomilo pa mi malo preselo kao i tebi.Jos je kod mene situacija bila da sam bukvalno sve morao sam od odlaska u kupovinu po cumur pa do spremanja svakog detalja (vatra,meso spremiti,doneti vodu,rakiju,posude,luk iseckati,hleb za rostilj itd...) a najvise su me izmorili "saveti" kako treba a niko se ne hvata zice i da okrece na + 30 stepeni.Jedina pozitivna stvar je sto je i dalje rostiljanje jace od svih tih nedaca i evo vec sutra razmisljam da bacim nesto na zicu...
Odg: Roštiljanje... By: rašo Date: 22 Jun 2012, 23:14:45
Pileće bijelo meso ostavljeno u marinadi sa limunom i prelivena kod pečenja sa malo meda i servirana uz ljtkasti tirjaki umak
najbolji roštilj, vratina, carsko, čevapi i pljeska su druga liga za to.
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 23 Jun 2012, 08:02:41
Terijaki sos,cuveni japanski sos koji se sluzi uz zvanicno najbolju kobe govedinu.
Nije tesko napraviti .....Svez đumbir oljuštiti i izrendati(neseckjte ga jer ostanu kao končići u njemu),pa zatim iscediti 1 kašiku soka iz njega.Dodati mu 1 dl belog vina, 0, 5 dl sake-a,e sad,sake je još uvek teško naći kod nas,ali šljivovica ga odlično zameni, 2 kašikice šećera i staviti na vatru da provri.Neka ključa neko vreme, da alkohol ispari,pa mu dodajte 1dl soja sosa pomešan sa kašikicom sirćeta kašikicom gustina i 0,5 dl vode. I onda zgusnuti po zelji
Japanci obožavaju roštilj i pravi su majstori, iako mozda mislite da se hrane uglavnom ribom,algama i pirinčem
,a terijaki je obavezan uz roštilj tamo,koliko i ovde recimo luk
Odg: Roštiljanje... By: heheo Date: 23 Jun 2012, 08:49:35
Mogli bi reč dve o pacu ili marinadi, bilo bi interesantno čuti kako ko priprema meso, jer lepota je u detaljima. Nadam se da nije off topic, jer to je neizostavni deo roštilja.
Ja na meso stavim so, papar, bosiljak ili jako malo ružmarina i ostavim preko noći (ukoliko je svinjetina u pitanju, onda i malo senfa, a uz piletinu limun bez ružmarina). Kad meso bacim na roštilj, u tu posudu malo umočim kruh, pa ga stavim na roštilj iznad mesa, pored -parče slanine, onako, dok meso ne bude gotovo, da se pregrize nešto uz vatru.
Ali ću prvom prilikom probati staviti i malo meda, da isprobam Rašin recept.
Odg: Roštiljanje... By: dcarp Date: 23 Jun 2012, 10:40:54
Kad pečem piletinu i svinjsku kremenadlu,a to će biti danas popodne,obzirom da su malo suvlje obavezno sa njima pečem 4-5 šnicli gronika jer je mastan i držim ga sve vreme na piletini ili kremenadli da se topi preko
njih.na ovaj način suvoparno meso bude jako sočno i mekano nakon pečenja.
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 23 Jun 2012, 12:46:52
Najvaznije kod rostilja je dobro meso,koje treba prilagoditi rostilju.......piletina moze biti odlicna,a i prosecna......domaca sto je setala po dvoristu,uglavnom je odlicna i netreba nikakvu marinadu....samo so,eventualno malo belog luka
Marinada je potrebna za meso iz supermarketa,koje nema nikakav ukus,ni miris,ni licnost,pa se frizira marinadom.
Tako je sa svim mesom.....recimo belo koje je suvo,umotajte u slaninu.....dzigericu isto...ako bas morate peci but,bolje ga secite u stapice 3x3x10 pa motajte slaninom,bice 100x bolje nego da ste ga drzali u bilo kakvoj marinadi.