Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243
Odg: Roštiljanje... By: pikeman Date: 17 Jun 2012, 18:28:39
Probao sam čika Miletov način pečenja pljeske, dobra ideja! :ok:


Odg: Roštiljanje... By: tomislav34 Date: 17 Jun 2012, 19:00:10
mljac, ovo bi trebalo biti ukusno  :ok:
Odg: Roštiljanje... By: Hemingway Date: 17 Jun 2012, 19:13:09
Kako bi to Bigash prokomentarisao ... " nesto mi malo "    :lol: :lol:
Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 17 Jun 2012, 19:17:27
 :eek: :tongue: smiley038 :ok:
Extra izgleda, od sad na dunavu znam ko ce da pljeska pljeske :takoje:  :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: sremac13 Date: 17 Jun 2012, 21:07:36
Citat: dushann poslato 14 Maj 2012, 19:18:34
Ko ima stari bojler, malo armature viška i koju cevku može da se poigra sa tim i dobije ovako nešto :takoje: :ok:












Uf što mi dade ideju šta da radim sa 2 valoga od svinja što su ostala. Ne drže se svinje već 15 godina a ta dva valoga mi stoje u šupi, mislim da će da dobiju prenamenu uskoro, samo da nađem donatora za rešetku :)
Odg: Roštiljanje... By: Milos5 Date: 18 Jun 2012, 17:33:05
Extra izgleda  smiley038 smiley323
Odg: Roštiljanje... By: pikeman Date: 22 Jun 2012, 21:25:59
I piletina nije loša... :cheesy:





Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 22 Jun 2012, 21:57:23
Kaki losa :eek:
Za mene je piletina sa rostilja,vrh,vrhova :takoje: pogotovo kad se kozica ovako fino zapece,pa je srknes smiley038 :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 22 Jun 2012, 21:59:27
prisjelo mi roštiljanje danas deset kg mesa u dva navrata ujutro i popodne  :no: :help:
Odg: Roštiljanje... By: Sax Date: 22 Jun 2012, 22:58:29
E panonski,razumem te potpuno....
Meni se poslednjih 5-6 rostiljanja tako zalomilo pa mi malo preselo kao i tebi.Jos je kod mene situacija bila da sam bukvalno sve morao sam od odlaska u kupovinu po cumur pa do spremanja svakog detalja (vatra,meso spremiti,doneti vodu,rakiju,posude,luk iseckati,hleb za rostilj itd...) a najvise su me izmorili "saveti" kako treba a niko se ne hvata zice i da okrece na + 30 stepeni.Jedina pozitivna stvar je sto je i dalje rostiljanje jace od svih tih nedaca i evo vec sutra razmisljam da bacim nesto na zicu... :cool:
Odg: Roštiljanje... By: rašo Date: 22 Jun 2012, 23:14:45
Pileće bijelo meso ostavljeno u marinadi sa limunom i prelivena kod pečenja sa malo meda i servirana uz ljtkasti tirjaki umak
najbolji roštilj, vratina, carsko, čevapi i pljeska su druga liga za to. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 23 Jun 2012, 08:02:41
Terijaki sos,cuveni japanski sos koji se sluzi uz zvanicno najbolju kobe govedinu.

Nije tesko napraviti .....Svez đumbir oljuštiti i izrendati(neseckjte ga jer ostanu kao končići u njemu),pa zatim iscediti 1 kašiku soka iz njega.Dodati mu 1 dl belog vina, 0, 5 dl sake-a,e sad,sake je još uvek teško naći kod nas,ali šljivovica ga odlično zameni, 2 kašikice šećera i staviti na vatru da provri.Neka ključa neko vreme, da alkohol ispari,pa mu dodajte 1dl soja sosa pomešan sa kašikicom sirćeta kašikicom gustina i 0,5 dl vode. I onda zgusnuti po zelji :takoje:


Japanci obožavaju roštilj i pravi su majstori, iako mozda mislite da se hrane uglavnom ribom,algama i pirinčem :cheesy: ,a terijaki je obavezan uz roštilj tamo,koliko i ovde recimo luk :takoje:
Odg: Roštiljanje... By: heheo Date: 23 Jun 2012, 08:49:35
Mogli bi reč dve o pacu ili marinadi, bilo bi interesantno čuti kako ko priprema meso, jer lepota je u detaljima. Nadam se da nije off topic, jer to je neizostavni deo roštilja.
Ja na meso stavim so, papar, bosiljak ili jako malo ružmarina i ostavim preko noći (ukoliko je svinjetina u pitanju, onda i malo senfa, a uz piletinu limun bez ružmarina). Kad meso bacim na roštilj, u tu posudu malo umočim kruh, pa ga stavim na roštilj iznad mesa, pored -parče slanine, onako, dok meso ne bude gotovo, da se pregrize nešto uz vatru.
Ali ću prvom prilikom probati staviti i malo meda, da isprobam Rašin recept.
Odg: Roštiljanje... By: dcarp Date: 23 Jun 2012, 10:40:54
Kad pečem piletinu i svinjsku kremenadlu,a to će biti danas popodne,obzirom da su malo suvlje obavezno sa njima pečem 4-5 šnicli gronika jer je mastan i držim ga sve vreme na piletini ili kremenadli da se topi preko njih.na ovaj način suvoparno meso bude jako sočno i mekano nakon pečenja.
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 23 Jun 2012, 12:46:52
Najvaznije kod rostilja je dobro meso,koje treba prilagoditi rostilju.......piletina moze biti odlicna,a i prosecna......domaca sto je setala po dvoristu,uglavnom je odlicna i netreba nikakvu marinadu....samo so,eventualno malo belog luka :takoje:
Marinada je potrebna za meso iz supermarketa,koje nema nikakav ukus,ni miris,ni licnost,pa se frizira marinadom.
Tako je sa svim mesom.....recimo belo koje je suvo,umotajte u slaninu.....dzigericu isto...ako bas morate peci but,bolje ga secite u stapice 3x3x10 pa motajte slaninom,bice 100x bolje nego da ste ga drzali u bilo kakvoj marinadi.