Odg: Roštiljanje... By: laki22 Date: 15 Maj 2012, 13:31:06
jedina mana, ne mozes podici resetku ako dodje do havarije sa vatrom
Odg: Roštiljanje... By: Goachild Date: 15 Maj 2012, 13:45:36
Uvek "fajtalica" pri ruci, plastična flaša sa izbušenim čepom. Ako mas' pokrene spontano sagorevanje!
Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 15 Maj 2012, 13:46:26
Slaninicu pečeš zadnju i nema vatre
Još mi se nije desilo da na roštiljima "zatvorenog" tipa tj bez cuga dobijem plamen, kad ga otvoriš raspališ vatru, baciš ćumur, kad se sve lepo užari rasporediš i utabaš ćumur i spustiš rešetku i lepo zatrpaš mesom, vazduh mena kud da ulazi dole tako da nema ni plamička a žar tinja lepo pa svaka kapljica koja padne odma se pretvara u dimić koji dodatno nadimljuje meso
Odg: Roštiljanje... By: Goachild Date: 15 Maj 2012, 13:53:27
Amin.
Da neće meso da povuče šmek bronze(iz poklopca) prilikom prvog roštiljanja?
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 15 Maj 2012, 13:55:58
Nije ni slanina problem.....na ćumur baciš lopaticom pepela onog,finog,sivog i nema paljenja
jer mast uhvati za taj fini pepeo i nemože da gori.
Video foru u Pirotu......oni tako održavaju žeru po ceo dan,kad izgori ćumur,zaspu ga pepelom i kad treba da peku nešto,malo prevrnu,ispeku i opet zatrpaju
dodatna prednost je što nemože vatra da se uhvati
Odg: Roštiljanje... By: Goachild Date: 15 Maj 2012, 13:58:20
Šteta samo što ne koriste meso za roštiljanje.
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 15 Maj 2012, 14:50:40
Mogu ti reci da nekoriste svinjetinu,skoro uopste.....teletina i ovcetina,jagnjetina,to tamo prolazi....svinjetinu sam video samo u dimljenim vesalicama
I ukus je neverovatan....najbolji rostilj,pogotovo pljeska od mesavine,teletina-ovcetina
Gledam danas ovcetina bez koske 500 dindzi kila....nekako mi to skupo
,ali bice cevapa koliko mi se cini
Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 15 Maj 2012, 15:38:51
Citat: Goachild poslato 15 Maj 2012, 13:53:27
Amin.
Da neće meso da povuče šmek bronze(iz poklopca) prilikom prvog roštiljanja?
Samo čekam da se neko ispuca sa ovim pitanjem hehhehe
Nije ovo premazano sa onim srebrom za peći što smrdi na kilometre
prefarbano je sa nekom brodskom termo optornom bojom
pa videćemo šta će biti.
Odg: Roštiljanje... By: Wrangler Date: 15 Maj 2012, 17:17:46
Neće tu biti nekog mirisa ali farba će bez obzira što je termo otporna otpasti nakon dva-tri roštiljanja a i to je najmanje bitna stvar. Ja čim nađem bojler pravim ga.
Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 15 Maj 2012, 18:52:02
Sa poklopca ne verujem jer je dignut dok je u "radu" a sa donjeg dela si u pravu 101%
Odg: Roštiljanje... By: Wrangler Date: 15 Maj 2012, 20:15:24
Ma da lak nije ni bitan već je bitno da je što češce u funkciji, meni se sviđa što je masivan i neće ići po selu a nemoram ga unositi posle "rada", zatvoriš poklopac i miran si a i nije skalamerija.
Odg: Roštiljanje... By: Goachild Date: 15 Maj 2012, 20:37:24
E, ako je termo otporna boja za brodove na poklopcu roštilja onda ok.
Mislio sam da je bronza za sulundare-čunkove i sl.
p.s.
Najbolji roštilj sam probao-jeo u Vranju. ;)
Odg: Roštiljanje... By: neca_bratko Date: 20 Maj 2012, 12:20:41
Skupilo se drustvo staro...
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 20 Maj 2012, 12:43:15
Ima li bolje terapije nego sto je ova
Da je ovako svaki dan....covek bi ziveo 100 godina minimum
Odg: Roštiljanje... By: heheo Date: 20 Maj 2012, 13:12:23
Nema, ko ovo 100 godina jede, taj sto godina živi
Odoh i ja da raspalim, od sinoć se meso natapa, greota da stoji