Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243
Odg: Roštiljanje... By: laki22 Date: 15 Maj 2012, 13:31:06
jedina mana, ne mozes podici resetku ako dodje do havarije sa vatrom
Odg: Roštiljanje... By: Goachild Date: 15 Maj 2012, 13:45:36
Uvek "fajtalica" pri ruci, plastična flaša sa izbušenim čepom. Ako mas' pokrene spontano sagorevanje!  :rolleyes:
Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 15 Maj 2012, 13:46:26
Slaninicu pečeš zadnju i nema vatre :takoje: :wink:
Još mi se nije desilo da na roštiljima "zatvorenog" tipa tj bez cuga dobijem plamen, kad ga otvoriš raspališ vatru, baciš ćumur, kad se sve lepo užari rasporediš i utabaš ćumur i spustiš rešetku i lepo zatrpaš mesom, vazduh mena kud da ulazi dole tako da nema ni plamička a žar tinja lepo pa svaka kapljica koja padne odma se pretvara u dimić koji dodatno nadimljuje meso :ok:
Odg: Roštiljanje... By: Goachild Date: 15 Maj 2012, 13:53:27
Amin.  :tongue:
Da neće meso da povuče šmek bronze(iz poklopca) prilikom prvog roštiljanja?
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 15 Maj 2012, 13:55:58
Nije ni slanina problem.....na ćumur baciš lopaticom pepela onog,finog,sivog i nema paljenja  :no: jer mast uhvati za taj fini pepeo i nemože da gori.
Video foru u Pirotu......oni tako održavaju žeru po ceo dan,kad izgori ćumur,zaspu ga pepelom i kad treba da peku nešto,malo prevrnu,ispeku i opet zatrpaju :takoje: dodatna prednost je što nemože vatra da se uhvati :thumbup:
Odg: Roštiljanje... By: Goachild Date: 15 Maj 2012, 13:58:20
Šteta samo što ne koriste meso za roštiljanje.  :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 15 Maj 2012, 14:50:40
Mogu ti reci da nekoriste svinjetinu,skoro uopste.....teletina i ovcetina,jagnjetina,to tamo prolazi....svinjetinu sam video samo u dimljenim vesalicama :takoje:
I ukus je neverovatan....najbolji rostilj,pogotovo pljeska od mesavine,teletina-ovcetina smiley038
Gledam danas ovcetina bez koske 500 dindzi kila....nekako mi to skupo :takoje: ,ali bice cevapa koliko mi se cini :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 15 Maj 2012, 15:38:51
Citat: Goachild poslato 15 Maj 2012, 13:53:27
Amin.  :tongue:
Da neće meso da povuče šmek bronze(iz poklopca) prilikom prvog roštiljanja?

Samo čekam da se neko ispuca sa ovim pitanjem hehhehe  :wink:
Nije ovo premazano sa onim srebrom za peći što smrdi na kilometre :no: prefarbano je sa nekom brodskom termo optornom bojom :takoje: pa videćemo šta će biti.
Odg: Roštiljanje... By: Wrangler Date: 15 Maj 2012, 17:17:46
Neće tu biti nekog mirisa ali farba će bez obzira što je termo otporna otpasti nakon dva-tri roštiljanja a i to je najmanje bitna stvar. Ja čim nađem bojler pravim ga.
Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 15 Maj 2012, 18:52:02
Sa poklopca ne verujem jer je dignut dok je u "radu" a sa donjeg dela si u pravu 101% :takoje:
Odg: Roštiljanje... By: Wrangler Date: 15 Maj 2012, 20:15:24
Ma da lak nije ni bitan već je bitno da je što češce u funkciji, meni se sviđa što je masivan i neće ići po selu a nemoram ga unositi posle "rada", zatvoriš poklopac i miran si a i nije skalamerija.
Odg: Roštiljanje... By: Goachild Date: 15 Maj 2012, 20:37:24
E, ako je termo otporna boja za brodove na poklopcu roštilja onda ok. :cheesy: Mislio sam da je bronza za sulundare-čunkove i sl. :takoje:

p.s.
Najbolji roštilj sam probao-jeo u Vranju. ;) 

Odg: Roštiljanje... By: neca_bratko Date: 20 Maj 2012, 12:20:41
Skupilo se drustvo staro...




Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 20 Maj 2012, 12:43:15
Ima li bolje terapije nego sto je ova :takoje:
Da je ovako svaki dan....covek bi ziveo 100 godina minimum :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: heheo Date: 20 Maj 2012, 13:12:23
Nema, ko ovo 100 godina jede, taj sto godina živi :cheesy:
Odoh i ja da raspalim, od sinoć se meso natapa, greota da stoji