Odg: Roštiljanje... By: petar_kozic Date: 24 Jul 2015, 08:29:22
Samo to jedem uz hladan spricer.
To ja zovem bajadera, inace ga zovu paufleh.
Odg: Roštiljanje... By: DuleN Date: 24 Jul 2015, 11:45:54
Citat: VladimirR poslato 23 Jul 2015, 13:06:16
Šta misliš, kako bi ta potrbušina, carsko meso ili meso od isjeka, bilo na taj isti način da se spremi u tanjirači sa malo manje masti?
Posto je to moje omiljeno meso (pri vrhu lestvice je i vrat), probao sam ga na sve nacine spremati, pa i na talandari. Slaninica se jednostavno uprzi na talandari, isto kao sto bi se uprzila i na obicnom tiganju, pa nikada ne moze imati onaj ukus i kvalitet kakav bude na rostilju.
Odg: Roštiljanje... By: VladimirR Date: 24 Jul 2015, 11:52:10
Hvala DuleN.

Odg: Roštiljanje... By: DuleN Date: 24 Jul 2015, 12:50:58
Nema na cemu, Vladimire.
U principu ja talandaru smatram
naj boljom varijantom za
PRZENJE svega sto se prziti moze ( riba, krompirici, tikvice, ...) ali ona po meni nije za rostiljanje. Postoje ravni rostilji na plin ( ploca ) na kojima se nesto da izrostiljati, ali cim se dodje do masnijeg mese ( koje je po meni jedino dobro za rostiljanje ) odmah se pojavljuje efekat przenja, sto utice i na kvalitet i na ukus mesa.
U Bugarskoj,recimo, imaju varijante rostiljanja na glinenoj ploci,koju oni zovu sac i koja otprilike izgleda ovako:

I to sam probao i ponovo dolazi do tog efekta przenja, a ne pecenja. Ove ploce su inace idealne za spremanje kojekavih muckalica i sl ( mesu ispecenom na rostilju dodati parike, luk, ... pa ga malo proprziti).
Odg: Roštiljanje... By: VladimirR Date: 24 Jul 2015, 13:05:49
DuleN, opet hvala na informacijama. Imam odličan roštilj, ali sam pre nekih dva-tri meseca nabavio talandaru, pa sad nju više forsiram. Ova zemljana posuda mogla bi dobro da posluži za podvarak, ne znam kolko je baš duboka? Al rek'o bih da za podvarak može da posluži.
Da se vratim na roštilj, ja sam spremao batake, ćevape i vrat u tanjirači i bilo je

, ali ponajbolja mi je tanjirača za ribu, krompir i tikvice, šargarepu...







Od mene sa roštilja i tanjirače
Ono tvoje zdanje, od furune, roštilja, ražnja... je za respekt! Svaka čast!
Odg: Roštiljanje... By: Jeremija Date: 24 Jul 2015, 14:39:12
A toooo je razlog što od fotki sa pecanja izbegavaš da staviš bez majce

Ne znam ljudi, ja zbog smanjenog prostora uglavnom imam iskustva sa električnim roštiljem, sa rešetkom, ne sa pločom, i mogu vam reći da nije ni to loše, kada ne može da se izvede bolje. Naravno, nedostatak mirisa drveta i uglja nadoknađujem začinima i držanjem mesa u pacu, a to, na žalost, ipak bolje utiče na piletinu nego na, recimo, svinjski vrat (moje omiljeno jelo sa roštilja).
Interesantno je da ribi takođe manje smeta 'letrika, a Boga mi i jagnjećim kotletima. To je bar moje mišljenje, ne tvrdnja.

Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 24 Jul 2015, 17:01:23
Po meni, vratu najmanje smeta elektrika, onako fino ona mast kad kaplje po grejačima oma se pali i dimi meso. Bude fino.
Znaš šta sam ja radio sa električnim? Imam onaj što se sipa voda u njega. E mesto vode ja ubacio piljevinu

, lepo odimi meso, malo je nakvasim ako procenim da će se zapaliti.
Odg: Roštiljanje... By: DuleN Date: 24 Jul 2015, 21:19:40
ellesar, daaa slazem se da i elektricni rostilj ovako kako ti pises moze biti super. To sam davno probao, mada vise te elektricne varijante ne praktikujem.
Vladimire, nema na cemu da mi se zahvaljujes, Piskaramo onako drugarski.... Ako te nekad put navede ka Pazovi svrati na pivce, a blizu mi je i kasapnica, pa moze da bude i .........

Inace posto vidim da si max angazovao talandaru, aj probaj nesto ovako sa krompiricima: operi , ocisti i pre przenja jedno pola sata, jako nabaci granulica belog luka i par puta promesaj. Nakon toga baci na talandaru, pa napisi jel valja ili ne :)
Odg: Roštiljanje... By: Jeremija Date: 24 Jul 2015, 23:13:39
Citat: ellesar poslato 24 Jul 2015, 17:01:23
Po meni, vratu najmanje smeta elektrika, onako fino ona mast kad kaplje po grejačima oma se pali i dimi meso. Bude fino.
Znaš šta sam ja radio sa električnim? Imam onaj što se sipa voda u njega. E mesto vode ja ubacio piljevinu
, lepo odimi meso, malo je nakvasim ako procenim da će se zapaliti.
Ma nisam mislio na smetnju letrike, nego višak začina. So i biber i udri. A ovo za piljevinu moram da probam, super fora.
Odg: Roštiljanje... By: VladimirR Date: 26 Jul 2015, 07:25:23
Citat: DuleN poslato 24 Jul 2015, 21:19:40
ellesar, daaa slazem se da i elektricni rostilj ovako kako ti pises moze biti super. To sam davno probao, mada vise te elektricne varijante ne praktikujem.
Vladimire, nema na cemu da mi se zahvaljujes, Piskaramo onako drugarski.... Ako te nekad put navede ka Pazovi svrati na pivce, a blizu mi je i kasapnica, pa moze da bude i .........
Inace posto vidim da si max angazovao talandaru, aj probaj nesto ovako sa krompiricima: operi , ocisti i pre przenja jedno pola sata, jako nabaci granulica belog luka i par puta promesaj. Nakon toga baci na talandaru, pa napisi jel valja ili ne :)
Važi DuleN, znam da se dopisujemo i razmenjujemo iskustva bez zahvalnosti i drugarski, no, ja se zahvaljujem i poštovanja, navike, a tako sam i vaspitan.
Hvala na pozivu, radoću se odazvati. S tim da na pomenem da sam talandaru kupio u Pazovi, Novoj Pazovi, kad sam se vraćao 1. maja sa Petrovaradina, pa usput svratio.
Odg: Roštiljanje... By: pikeman Date: 01 Oktobar 2015, 09:17:38
Odg: Roštiljanje... By: Gremlin Date: 01 Oktobar 2015, 09:43:25
I sad sam oma gladaaaaaaaaan...

Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 29 Novembar 2015, 19:01:27
Juče se ekipa Vukova malo zaigrala sa rostiljom, a elesar je ponovo opravdao kulinarsko iskustvo.






Odg: Roštiljanje... By: denisdezan Date: 29 Novembar 2015, 19:25:38
Kakvo je to pivo ?Apatinsko?
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 29 Novembar 2015, 20:17:19
Apatinsko. Jubilarno. Stajalo kod dushanna u ormanu par godinica (obratiti pažnju na prašnjavost flaše

), ali mu nije smetalo da očuva vrhunski ukus. Štaviše čak ga je naglasilo. Setismo se vremena kad je pivo rađeno iz ječma i hmelja, a ne ko step sok.
Jedino da je urnebes bio ljući
