Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243
Odg: Roštiljanje... By: Urke Date: 18 Maj 2017, 18:30:37
Citat: marina1983 poslato 01 April 2017, 21:47:48
Glupo bi bilo neiskoristiti ovakav dan .

Ti znas zasto zivis prijatelju!
Blago tebi ;)
Odg: Roštiljanje... By: trim Date: 04 Septembar 2017, 23:19:34
https://www.dropbox.com/s/e6wo28d94bez97l/ro%C5%A1tilj.mp4?dl=0
Odg: Roštiljanje... By: nidzabgd Date: 04 Septembar 2017, 23:43:57


moj specijalitet...

smiley033
Roštiljanje... By: mihabg Date: 05 Septembar 2017, 00:34:45
E, kako ja ovde ne bi nista menjao ..
Kakva boja, stas, ma....
Odg: Roštiljanje... By: marina1983 Date: 05 Septembar 2017, 00:49:50
Šta je bre ovo , ovan , kengur , koja je bre ovo živuljka sa ovolikim vratom nogama i belim bubrezima ko u slona  :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: nidzabgd Date: 05 Septembar 2017, 01:03:32
e to je šureno jare...   smiley033


Odg: Roštiljanje... By: Dva vuka Date: 05 Septembar 2017, 08:35:00
Kožura od šurenog jareta mmmmmmmmm  :ok: mada , što kaže Marina , ovo jare je već imalo bogat ljubavni život  :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: Milan.M Date: 05 Septembar 2017, 08:50:33
Nisam imao cast da probam sureno, ali mogu da pretpostavim smiley112 a sto se tice jarecih  00 ja mislim da dugo nije imalo ljubavni zivot
Odg: Roštiljanje... By: vradojicic Date: 05 Septembar 2017, 13:27:28
Ljubo, znas kako ono kazu kad prodaju ne bi li docarali kako je mlado... Do juce trcalo za kozom (ovcom).
Ali ne da sisa nego da zaskoci.

Salim se Nidzo, rado bih ti pojeo oko pola tog jareta i popio gajbu piva s tobom.  :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: nidzabgd Date: 05 Septembar 2017, 14:08:06
odma da vas resim dileme... jarčić je nevin!   :rolleyes:

inace ove sto idu na ringispil drzimo na mleku sto duze jer je meso mnogo ukusnije... kad krenu da jure koze vec pocinju polako da smrduckaju tako da muski ili idu na ringispil na vreme ili u prodaju za priplod ko hoce da cuva... a surenje je prica za sebe, od kad smo to provalili da moze iako je malo teze za pripremu, drugi recept ne primenjujemo..








Odg: Roštiljanje... By: Dva vuka Date: 05 Septembar 2017, 15:25:18
Jare pod kožom (ošureno) je stvarno specijalitet  :ok: a što se starosti tiče , vradojičić i ja bi  pojeli i prčevitog jarca od 7 godina i to odmah posle mrke  :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: milan ns Date: 20 Maj 2018, 17:05:12
Danas malo založio čisto da se zamezi za ručak

Poslato sa SLA-L22 uz pomoć Tapatoka


Odg: Roštiljanje... By: slob Date: 13 Jun 2018, 18:37:54
Da li neko može da objasni; čemu služi poklopac na roštilju, odnosno kako se koristi?

Nemam nikakvu ideju o tome a nisam pronašao niti išta napisano o tome.

Konkretno, kupio sam neki Philipsov električni roštilj i u kompletu dobio stakleni poklopac od vatrostalnog stakla. Ploča roštilja može da se okrene pa je sa jedne strane rebrasta a sa druge ravna. Kako god, poklopac pasuje sa obe strane.
Ima termostat 0-5, koji održava toplotu ploče. Zadovoljan sam kako radi ali blenem u poklopac i pitam se kako da ga upotrebim. U fabričkom uputstvu nema ništa o tome.

Ovde vidim ima kulinarskih eksperata pa se nadam da će neko objasniti o čem se radi!
Odg: Roštiljanje... By: vladimir022 Date: 13 Jun 2018, 19:02:49
Meso bude mekse kad se pece sa poklopcem tj. podpari se  malo i ne bude suvo i skroz hrskavo.
Bude mekano i sutradan, skoro sam pekao na takav rostilj, ali nista bez dima

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Odg: Roštiljanje... By: slob Date: 13 Jun 2018, 19:57:30
Hvala na odgovoru.
Inače i bez poklopca meso na ovakvom roštilju je iznenađujuće mekano i sočno.
Ranije sam imao roštilj sa otvorenim grejačem  i rešetkom iznad. Razlika je prilična jer na ploči nema jakih izgoretina, a sokovi koji izlaze iz mesa ne cure po grejaču i dime, već se kanališu i sakupljaju u jednu kutijicu pa se to verovatno može dodati u nekakav sos. A i  temperatura po ploči je ujednačena.
Pretpostavljam da bi sa poklopcem meso bilo još mekše ali verovatno mora na nižoj temperaturi i duže.

Slažem se da bez dima od ćumura nema arome pravog roštilja. Ali i ovi električni rade posao ako nije moguće raspaliti taj pravi. Sada ima svakakvih preliva za meso, pa čak i onih sa aromom dima od ćumura :smiley: