Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243
Odg: Roštiljanje... By: ns_salle Date: 05 Mart 2012, 13:36:41
Evo sa mesta od jesenas:
Priprema:

tek zavrseno

primena



Odg: Roštiljanje... By: salevs Date: 05 Mart 2012, 13:38:32
prijatelju ovaj rostilj u zemlju bas dobro izgleda  :wink: jesenas smo poceli da pravimo mesto, sad cemo u prolece nastaviti, ovo moramo instalirati  :cheesy:

dao si nam ideju  :thumbup:
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 05 Mart 2012, 15:11:10
Eto vidi,zato volem ovaj forum.....pun je genijalaca :tongue:
Svaka cast za ideju :cheesy:
Odg: Roštiljanje... By: Vladimir Date: 08 Mart 2012, 13:42:22
Ovo mora da se proba, alal vera za izum!  :tongue:
Odg: Roštiljanje... By: bladerizer Date: 08 Mart 2012, 17:53:22
stvarno nije losa fora,samo se pitam dali zapecena glina zna da se obrusi na meso!
Odg: Roštiljanje... By: kviskons Date: 08 Mart 2012, 19:09:24
Pa ne može ovo da se kopa baš u svakakvom terenu.  :no:
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 08 Mart 2012, 21:57:37
Samo ilovaca :lol:
Pored dtd kanala :clap2: vatra to zapece, bude k`o cigla posle par rostilja :clap2:
Odg: Roštiljanje... By: Hemingway Date: 14 Mart 2012, 16:12:20
Juzba ... onaj tip sa ovih slika sto si postavio ... mislim na onoga sto drzi one grilcange .. dali je to sin od Mije Adlesica ( Profesora)??  :eek:
Odg: Roštiljanje... By: juzba Date: 14 Mart 2012, 17:20:57
To je moj susjed preko tarabe, Gugugaga, skoro uvijek zajedno roštiljamo (pijemo) :lol:
Odg: Roštiljanje... By: Sax Date: 17 Mart 2012, 00:36:24
Ideja u zemlji je odlicna.
Nego,recite mi kad ste na kampovanju ili nekom vikend pecanju,ako ne nosite cumur,koje drvo iz prirode koristite da napravite zar za rostilj,tj koje je najbolje ali u prirodi da se koristi za rostilj?
Odg: Roštiljanje... By: bladerizer Date: 17 Mart 2012, 07:09:58
Pa zavisi gde pecas,ovde gore u severnoj backoj uglavnom pored vode imas topolu i crvenu vrbu,eventualno bagrem i hrast,u tom slucaju prvo hrast ako njega nema,bagrem,pa vrbu pa topolu,fazon je samo u kvalitetu drveta,a ako pecas dole negde u Srbiji trazis bukvu ili cer!
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 17 Mart 2012, 07:46:11
Bome sad je sve mokro i trulo......najbolje je da poneses dzak cumura,jeftin je  :takoje:
Ako ne ,gledaj sad po drvecu kidaj suve grane jer one jos nisu trule ,a suve su....sada je na zemlji sve trulo i mokro....ako nemas mnogo rostilja,dobro ce te posluziti i mekano drvo koje nadjes po sumi.

Znas sta je zakon za rostilj......cuke sto ostanu kad se iskruni kukuruz,one daju nabolji ukus rostilju  :ok: ...........posle loze,naravno :takoje:
Odg: Roštiljanje... By: Sava37 Date: 23 Mart 2012, 21:07:00
Kad idem na Dunav rostilj je neizbezan. Uglavnom svinjski vrat, cevapi i kobasice. Ponekad pravim na rostilju pileci batak ociscen od kostiju i losos snicle. To je prva liga
Odg: Roštiljanje... By: Sax Date: 24 Mart 2012, 00:17:00
Citat: bladerizer poslato 17 Mart 2012, 07:09:58
Pa zavisi gde pecas,ovde gore u severnoj backoj uglavnom pored vode imas topolu i crvenu vrbu,eventualno bagrem i hrast,u tom slucaju prvo hrast ako njega nema,bagrem,pa vrbu pa topolu,fazon je samo u kvalitetu drveta,a ako pecas dole negde u Srbiji trazis bukvu ili cer!
Citat: ellesar poslato 17 Mart 2012, 07:46:11
Bome sad je sve mokro i trulo......najbolje je da poneses dzak cumura,jeftin je  :takoje:
Ako ne ,gledaj sad po drvecu kidaj suve grane jer one jos nisu trule ,a suve su....sada je na zemlji sve trulo i mokro....ako nemas mnogo rostilja,dobro ce te posluziti i mekano drvo koje nadjes po sumi.

Znas sta je zakon za rostilj......cuke sto ostanu kad se iskruni kukuruz,one daju nabolji ukus rostilju  :ok: ...........posle loze,naravno :takoje:

Nikako da vam odgovorim kolege vukovi.Hvala vam na informacijama.Interesovalo me je koje drvo mogu da koristim,znaci da nema neki miris ili kiselinu koja bi lose uticala na meso tj. na njegov ukus.Tu gde ja najcesce pecam ima:vrba,topola,bagrem.Topola mislim da bas i nije za rostilj a za ova druga dva ne znam.Sto se tice cumura,sve pohvale za njega al interesovalo me je u divljini od kog drveta da pravim zar.... :bye:
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 24 Mart 2012, 07:13:12
nikako topola......vrba i bagrem su ok :thumbup: