Odg: Roštiljanje... By: trissa Date: 02 April 2021, 18:58:41
Miha

- Prenosni roštilj možete koristiti u dvorištu ili kada idete na kampovanje ili ribolov.
- Možete ga jednostavno upakovati u višenamensku torbu za hlađenje. Torbu možete koristiti i za nošenje pića.
Detalji:
- Veličina roštilja: 26×12,5 cm
- Veličina mreže za pečenje: 25 cm
- Torba za hlađenje: 29,5×18,5 cm
Odg: Roštiljanje... By: anubisgrau Date: 05 April 2021, 12:23:09
Citat: slob poslato 15 Jun 2018, 12:24:37
Funkcioniše na principu dimnjaka-odžaka. Treba samo obezbediti cirkulaciju vazduha odozdo. Za to su one donje bočne rupe i rupe na dnu posude.
Jel ovo OK kao roštilj starter? Cena je takva da se ne bi drkao od nule da pravim...
http://shorturl.at/bgvBV
Odg: Roštiljanje... By: slob Date: 05 April 2021, 14:35:05
anubisgrau,
Kad kliknem na link koji si postavio ne vidim nikakvu sliku
Odg: Roštiljanje... By: anubisgrau Date: 05 April 2021, 15:40:48
ajd ovako



na slici koja nece da se ucita vidi se da se prilikom upotrebe ispod stavi hepo kocka koja onda kroz resetku na dnu zapali briket ili drvo ili cumur i onda vazduh struji vertikalno kroz otvore sa strane....
Odg: Roštiljanje... By: NSBucov Date: 05 April 2021, 16:29:28
Ja ga koristim oko dve godine i jako sam zadovoljan. Za 20 min imaš oko 2 litre žara.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Odg: Roštiljanje... By: slob Date: 05 April 2021, 17:19:52
To je to. Starter, tako ga zovu.
Jedino, čini mi se da hepo kocka treba da se stavi ne ispod dna već na izbušeno dno posude, preko nje ugalj, a potpali se jednostavno kroz rupu na dnu, odozdo. Postavi se na roštilj. Izbušene rupe obezeđuju cirkulaviju vazduha za sagorevanje.
Možeš da zaboraviš na njega u sledećih dvadesetak minuta. Sam se razgoreva. Vrlo praktično

Vidi na netu, ima i onih sa štitnikom za ruku.
Odg: Roštiljanje... By: Salence Date: 05 April 2021, 17:53:50
extra stvar

Ja unutra stavim prvo par, 2-3 tankih suvih drvaca, pa ćumur ( po potrebi šaku briketa na ćumur), a hepo kocku ispod startera.
Upalim 2 hepo ali bele, ne one braon, i samo poklopim sa nameštenim starterom i to je to.
to sve radim na zemlji ili betonu pored roštilja...pa istresem na roštilj čist žar , a pepeo i ostatci ostanu na zemlji
Odg: Roštiljanje... By: DuleN Date: 05 April 2021, 18:00:06
Koristim ga vec desetak godina i super je stvar...
Jedini problem sto nakon par godina koriscenja zbog visoke temperature, drska zna da se okrece, pa sam se vec dva tri puta kvalitetno oprzio, al me mrzi da to rasturim i sredim...
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 05 April 2021, 21:35:55

Jest praktična stvarčica. Možda da je ova moja malko veća, nekad moram naložiti 2x ako imam malo više mesine, ali sve u svemu alal mu plajvaz ko izmisli ovo

Čak je i koristim kao raketnu peć za vok ili da na brzinu zapečem stek

Inače 900 din u woby-ju.
Odg: Roštiljanje... By: DuleN Date: 03 Jul 2021, 19:06:46
Danas pravljeni raznjici, ali po ruskom receptu, to jest SHASHLIKI...
U cemu je razlika? Ruski raznjici, obicno od svinjskog vrata, se drze u mariniadi ( senf, limun, so, beli luk, crni luk, ljut sos, lovorov list, crni biber ...) minimum 24h i nakon toga se peku na metalnim raznjicima , koji se kod njih zovu SHAMPURI, zbog kojih se meso pece i spolja unutra.
Odlicno je ovo...



Odg: Roštiljanje... By: pkv-pecaroš Date: 03 Jul 2021, 19:08:52
Pa i izgleda ko milion dolara
Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk
Odg: Roštiljanje... By: DuleN Date: 03 Jul 2021, 19:14:12
pkv
Veruj mi da je i ukus takav...
Odg: Roštiljanje... By: pkv-pecaroš Date: 03 Jul 2021, 19:40:27
Mogu si zamisliti...i nije mi dobro

Poslano sa mog POT-LX1 koristeći Tapatalk
Odg: Roštiljanje... By: zex.raseta Date: 03 Jul 2021, 20:22:33
Kaže moj drug na poslu: Oni to naprave samo za slikanje i posle sve bace.

Odg: Roštiljanje... By: Gremlin Date: 03 Jul 2021, 22:01:25
Ja danas jeo neki suvlaki...
Pa realno je da su kockice bile 1 x 1 x 1 cm pre pečenja...prepečeni, suvi...ne zna se jesu gori svinjski ili pileći...prevaranti...
I sad me Dule draži sa ovim "šašlicima"...
