Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940414243
Odg: Roštiljanje... By: pikeman Date: 19 Mart 2014, 19:47:26
Citat: ellesar poslato 24 Januar 2014, 21:35:56
Zato sto neznas Dulijine pljeske :cheesy: :ok:

Dobre! :ok:


Odg: Roštiljanje... By: zex.raseta Date: 21 April 2014, 19:51:02
             Vrat je dole a ovo što treba manju temp. bilo zadnje  :cheesy:


Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 13 Jun 2014, 14:13:44
Elesar i juče bio uposlen, zaredjali smo ovih dana kao pravi :tongue: :cheesy:


Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 13 Jun 2014, 14:28:10
Jbte, jedva ustadoh jutros :lol:
Moracu vas izbegavati ovih dana, ili odoh opet preko 100-tke :lol:

Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 13 Jun 2014, 14:56:35
I to što kažeš dosta dima, večeras trebamo nešto skrčkati u kotliću :lol: :rolleyes:
Odg: Roštiljanje... By: pikeman Date: 13 Jun 2014, 19:55:40
Kalorije... :rolleyes: :ok:







Odg: Roštiljanje... By: Jeremija Date: 13 Jun 2014, 22:03:35
Vi niste normalni, dajte neko zaposlenje i stan u Apatinu, eto mene...
Odg: Roštiljanje... By: dushann Date: 14 Jun 2014, 01:18:38
Ko je nas poznavao ni holesterol mu neće teško pasti ;-)

Poslato sas mobilan...  ;-)


Odg: Roštiljanje... By: kova_sb Date: 01 Jul 2014, 15:37:00
Imam namjeru kupiti malo ramsteka i staviti ga na žaru, koliko se dugo dži meso u pacu?
Odg: Roštiljanje... By: NEBO Date: 01 Jul 2014, 15:49:50
Do 7 dana  :takoje:
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 01 Jul 2014, 16:08:42
Uz ovu napomenu. Uzmes jacu plasticnu vrecicu, stavis meso u nju, pa marinadu. Vakumiras. E onda mozes cuvati meso 7 dana u frizideru. Inace ne pokusavaj.
Uzmi mladju junetinu. Svi smo gledali kako ameri peku veliki T-bone odrezak na bbq, ali ovde jednostavno nema tako spremljenog mesa( naime odlezalog 14-28 dana u specijalnim komorama) Sveza junetina na rostilju je sport koji malo koja vilica moze da podnese :wink:

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2


Odg: Roštiljanje... By: kova_sb Date: 01 Jul 2014, 20:10:50
Imam vakumirku tako da ću vakumirati, a meso mislim  namazati senfom i malo sa biberom, jer kolko vidim sol baš i nije poželjno stavljati, jel ista priprema vrijedi i za biftek.

Sad se valja baciti na potragu mesa kod mesara, kod nas se u RH pojavila vakumirana govedina iz Argentine ali je jako skupa...


Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 01 Jul 2014, 21:11:51

Imas mesavine zacina i gotove marinade koje omeksavaju meso. Proguglaj malo. Ja sam koristio one podravkine marinade i nisu lose mogu reci. E sad za junetinu ....
Argentina je poznata kao zemlja mesa, junetine prvenstveno, kvalitet kosta.
Da vidis koliko tek kosta odrezak vagyu junetine, poznatije kao junetina iz Kobea.
Kad vec uzimas gledaj da je sto vise prosarana masnocom.

Послато са GT-S6500D користећи Тапаток 2


Odg: Roštiljanje... By: didapatak Date: 02 Jul 2014, 11:06:17

..teško je doćí do dobre junetine po razumnoj cijeni( mislim na cijenu koja mi neće pokvariti ukus jela :wink:)..uz poznate mesare i tu i tamo kad neko slomi nogu najsigurniji način i gotovo je već tradicija na povratku s mora preko Bosne u dvije poznate mesnice sa jako velikim prometom uzeti svim raspoloživim sredstvima junetinu i ćevape..ćevapi planu u roku odmah a junetinu(cijena je od 8 km do 12 km) koja je sviježa i mlada u komadima od 1,5 kg u duple vrećice i zamrzivač..odmrzavam polako u hladovini,sam narežem na debljinu cca 2cm..pacam u tapervelovoj posudi..ulje,mješavina mediteranskih trava,sjeckana mrkva i peršin crveni luk i malo bijelog vina,pokriveno do vrha...stoji u frižideru od 3 do 7 dana i svaki dan nekoliko puta okrenem posudu da se pac promiješa..
..pečem na jako vreloj talandari 3 min s jedne i 2 s druge ako je bez kosti i minutu duže ako je sa kosti..kad skinem s vatre u poklopljenoj posudi držim meso od 3 do 7 min da malo odmori i onda testiram zube i tlak..
.. smiley033
Odg: Roštiljanje... By: ellesar Date: 02 Jul 2014, 11:26:56
Nemam nista za dodati :tongue: