Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132
Odg: Kotlić By: frenkix Date: 11 Decembar 2010, 15:26:08
kod mene se kuha u emajliranom kotliču a u zadnje vrijeme kuham samo ja jer mi je mort sezona za posao , jučer kuhao fiš od šarana  a inače kuha se sve , jare , kunič , picek , kokoš , grah , ...... itd .....
Odg: Kotlić By: saka Date: 21 Maj 2011, 20:26:49
Dobio sam na poklon stari liveni kotlic od 10l.
Sve je super samo kad ga perem ili utrljavam mast ostaje mi malo "sivo" na prstima ili papiru.
Jel to normalno da liv pusta malo boje ili to znaci da nije za upotrebu.

Odg: Kotlić By: Bakisan Date: 21 Maj 2011, 21:45:48
Normalno je da pušta i uvek će puštati. Dobro ga operi pre kuvanja i nemaš problema.
Tek danas pročitah ovu temu, ljudi, u celom savremenom svetu je ZABRANJENO kuvati u posudama od obojenih metala (bakar, aluminijum, mesing, o kalaju da ne govorim). Oksid tih materijala je otrovan i teško razloživ. Koristite prohromske, emajlirane ili tučane kotliće. Imam ih sve tri vrste, emajlirani je po meni najbolji. Najlakše se pere, jedino se mora voditi računa da emajl ne popuca usled udarca ili prevelike temperature (ako se prazan stavi na vatru).
Odg: Kotlić By: saka Date: 21 Maj 2011, 23:19:35
Hvala kolega
Znaci ipak ce da bude djakonija  :ok:
Odg: Kotlić By: Bakisan Date: 21 Maj 2011, 23:22:36
Naravno, kolega. Samo udri i ne zaboravi da pošalješ koju sliku.  :thumbup:
Odg: Kotlić By: Goachild Date: 21 Maj 2011, 23:30:45
Imam od prohroma, 15 litara, ručni rad...
Nema korozije, pucanja emajla itd.

Odg: Kotlić By: ellesar Date: 21 Maj 2011, 23:43:33
Neko skuplja markice,a ja kotlice. Imam 7 komada a cim odjem do para,narucicu jedan po modelu kakvi su bili pre u restoranu Saran.
E to su savrseni kotlici,videcu ako moze bakrenjak da se napravi,pa da se emajlira,ako ne i prohrom ce da posluzi :takoje:
Odg: Kotlić By: Lepi Dzoni Date: 07 Jun 2011, 11:55:43
i ja tek sad procitah temu... valjda zato sto je trenutno akturlna nabavka kotlica   :lol:
Imam neki emajlirani od 10 L ali nisam bio zadovoljan pa resih danabavim bolji  :cheesy:
Kupio sam pre 2 nedelje kotlic od nekog lika iz Starih Banovaca(mozda ga i znate), materijal duplodekapirani metal(mislim da je od plinske boce).
http://www.limundo.com/kupovina/Ostalo/Ostalo/TOP-KOTLIC-SA-TRONOSCOM/2717733
Navodno prodaje ove kotlice 15 godina, preko 2000 prodatih nijedna reklamacija i td. :wink:
Probao da skuvam vodu u njemu kako bi ribu odkostio medjutim imao sam sta da vidim  :eek:
Kada je voda prokljucala krenule su neke tackice da izbijaju po dnu i sa unutrasnje strane kotlica, voda se zamutila kao blato nakon 5 min. kuvanja...  :no: :shocked:
Unutrasnjost je poptuno promenila izgled  :rolleyes:
Zamenio mi kotlic sa drugim, medjutim opet isto.. Njemu navodno nije jasno sta se desilo.. :question:
Uzeo sam pare nazad i sad razmisljam od kog materijala da kupim posto sam emajlirani poklonio... :sad:

Odg: Kotlić By: ellesar Date: 07 Jun 2011, 12:00:39
Ako imas 4-5000 uzmi prohromski i miran si za zivota :thumbup:
Ako hoces jeftino,a dobro,idi u Metalac i kupi njihov emajlirani kotlic :thumbup: i miran si bar 10ak godina :takoje:
Odg: Kotlić By: tićo Date: 07 Jun 2011, 12:03:08
Imam 2 prohromska i 3 emajlirana, ja bi pre uzeo emajlirani, ni ono na pijaci nisu loši (čini mi se da su Mađarski) a koštaju 15-20 eur.  smiley033
Odg: Kotlić By: zex.raseta Date: 07 Jun 2011, 12:06:05
Džoni  smiley033 prođeš centar Batajnice ( semafor i crkva ) i nastaviš prema aerodromu....posle 100 m na desnoj strani ispred radnje 20 kotlića na tronožcima ...ne možeš pogrešiti  :no:....prošao sam kolima ali mislim da sijaju u oči i prohromski.. :takoje:
Odg: Kotlić By: Lepi Dzoni Date: 07 Jun 2011, 12:48:41
pozdrav svima smiley033
hvala na ovako brzom odgovoru :tongue:
dao bih 5000 ali da budem siguran da je odlican. Imam ponudu za prohromski, 13 L za 5000. Debljina lima je 1,2 mm. ne znam koji je tip prohroma, citao sam u ovoj temi da je i to bitno... :huh:
proverio sam emajlirane u Metalcu, imaju samo od 06 i 18 L.Od 9 je oko 2500 a od 18 4500... mislim da ce taj od 18 da bude najbolje resenje iako je malo prevelik.
Sta predlazete, bakrac ili kotlic? smiley033
Odg: Kotlić By: Dunavski plićak Date: 07 Jun 2011, 13:57:55
Kotlić...ako češće kuvaš ribu  :ok:
Odg: Kotlić By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 07 Jun 2011, 15:23:44
Da imam bakreni nikada nebi fiš paprikaš kuhao u nikakvom drugom al nabaviće Dare sabi jedan a vi pričajte o teškim metalima i da bakarni kotlić nevalja  :huh:  pa šta pijete rakiju i ona se kuha u bakarnom kotlu  :grin: smiley033
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 07 Jun 2011, 16:12:47
Najbolje kuvarsko posudje se radi od bakra,pa se presvlaci iznutra.Malo je zahtevnije odrzavanje(posto se ne koristi kotlic svaki dan),ali isplati se jos kako i ja trazim bakrenjak,ali tacno odredjenog oblika.I imacu ga makar ga pravio :thumbup: