Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728
Odg: Kotlić By: Lukaed Date: 29 April 2013, 09:48:01
uzecu ga :) pa nek ide zivot i onda slikam i kotlic i , gulas i sve :)
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 30 April 2013, 08:29:21
Hvala na savetima, bicu doooobar ucenik.i prvi kod nas po ovi specialitet.

Pozdrav Harry!
Budes li ispostovao ovaj recept sto je napisao  doktor elesar  :tongue:  smiley318    postaces prvak susedne nam Bulgarije :thumbup: Sa ponosom mozes reci da je to Apatinski papras. :cheesy:  smiley033
Odg: Kotlić By: Lukaed Date: 30 April 2013, 10:39:05
ljudiiii stigao je kotlic odlicann je ,  rosvajni sve kao sto je rekao covek sa postarinom mi je ispao 2020din , bez tronozca samo kotlic i drska ona da se zakaci :) danas i sutra ce da se kuvaa a a aa a a a :) kacim slike
Odg: Kotlić By: paradizo Date: 30 April 2013, 13:45:48
Cekamo sa nestrpljenjem :tongue:
Odg: Kotlić By: Harry_59 Date: 30 April 2013, 14:34:57
Kosava, naijzad sam pripremio sve - kotlic e kalaijsan, imam dobre paprike ali najvaznji sastavak ne mogu dobiti- nema sveze ribe- postujem lovostaij koij e do 1-vog juna. Ako bas hocem da spremim ovi apatinski paprikas moracu da se povezem sa ribokradijma a to mi bas nije na duse.Cekao sam 2 godine odkad sam saznao za ovog paprikas sacekacu ijos mesec dana  i potoooooooooooom.....
Odg: Kotlić By: Lukaed Date: 08 Maj 2013, 10:47:03


evo ljudi gulas sam sam napravio stalak improvizacija :) ali ova slika je tek kada pocinje da se krcka bio je gust lep ljudi nisu mogli da veruju sta se desava otislo je sve za kratko vreme pohvale na sve strane, prilog pired krompir i makarone. :) kotlic se pokazao odlicno , pocrneo je ali posle pranja vratio je sjaj. hvala svima
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 09 Maj 2013, 01:07:53
Sto garaviji kotlic, bolji je paprikas, zato ga nije potrebno mnogo glancati.  :cheesy:   smiley033
Odg: Kotlić By: Lukaed Date: 09 Maj 2013, 13:58:21
aha hvala na savetu, a kako vam se cini ljudi kotlic nije lose a kosta sa postarinom 2020 :)
Odg: Kotlić By: meda Date: 09 Maj 2013, 14:11:51

  Sasvim pristojan kotlić. I ja nešto najviše volim prohrom, mada moram da pazarim i ovaj ''Metalčev'' emajlirani obećao sam Vladi  :cheesy: Lukaed, od koliko litara je ovaj?
Odg: Kotlić By: pauk Date: 13 Maj 2013, 16:58:01
Ovde vidim ljudi dosta koriste Aluminiumske kotlice sta vi mislite o tome?

znamo da aluminijum i prohrom dosta losije provode toplotu pa samim tim im je potrebna
jaca vatra, ako pogledate sve te nase cuvene kuvare ribljih corbi svi kuvaju u emajliranim
kotlicima.
Ja licno imam kotlic i talandaru od prohroma posto kuvam sa plinom(brener) odmah uskace u oci
to teze i duze zagrevanje pa sam sebi kupio emajlirani kotlic i prezadovoljan sam.

Sada bi kupio jedan kotao ili kako mi to kazemo raniju za cvarke da donesem ovde da pokazem
nemcima sta su cvarci neka se pro_eru :smiley:
Gde se moze naci kupiti ranija od 40-50L ipak prohromska jer se stalno mesa pa se nemoze ostetiti.
kontaktirao sam neke sa bubanj potoka sve veliko nesto nema tako malih :help:
Odg: Kotlić By: Ljubivoje Date: 13 Maj 2013, 18:10:33
Na prvom mestu je tučani kotlić, ko je probao zna šta je.
Odg: Kotlić By: meda Date: 13 Maj 2013, 18:51:05
 Čuo sam da tučani dosta zagoreva  :huh:
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 13 Maj 2013, 19:32:20
Prohromsku oraniju :eek:
Auh brate to te ispod 500 evra nece izaci :no:
Imas firmu zove se " Fina kuca" iz Kraljeva, ima super posudje pa i oranije od 60 i 75 litara, emajlirane. Proveri kod njih.
Odg: Kotlić By: sale54 Date: 13 Maj 2013, 19:47:20
Tucani dosta zagoreva i tezak je za odrzavanje hoce preko zime da zahrdja ili se oseca na pokvarenu mast.Ja imam svakakve i zakon je bakarni bakrac.
A kazan za mast mozes kupiti aluminijumski liveni 70l sa sadzakom za oko 120evra.
Odg: Kotlić By: pauk Date: 13 Maj 2013, 19:58:42
Prosle godine sam ja za moje kuci kupio prohromski 80l za 120eura i stvarno je dobrog kvaliteta masivan

ali mi je to za ovde veliko, meni treba nesto 40ak litara da u dvoristu malo topimo cvarke sa drustvom
a u principu ce ovde 25kg slanine za topljenje kostati vise od ranije  :smiley: