Odg: Kotlić By: Harry_59 Date: 11 Januar 2013, 14:53:28
Bar jednom cu da probam, bice slicice, hvala.
Odg: Kotlić By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 12 Januar 2013, 22:23:08
Danas sam se uvjerio što garaviji kotlić tim bolji fiš paprikaš
Odg: Kotlić By: meda Date: 13 Januar 2013, 10:19:15
Moraces to da mi demonstriras uzivo, kao pedantnom coveku, jako mi je tesko da to prihvatim ovako
Odg: Kotlić By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 13 Januar 2013, 12:48:03
no problemo
Odg: Kotlić By: Harry_59 Date: 28 Januar 2013, 13:55:13
E naijzad sam nasao neki kotlic koij posle kalaijsanja bice izproban sa cuveni apatinski paprikas.
Posto e bilo hladno ovaij vikend a nism imao strplenja za paprikas pokusao sam nesto pripremit a zena me e gledala sa interesom. Ima neke izmene od originala ali kao prvi put mislim da mi e uspelo.
Koristio sam 1 kasika suhe paprike i 2 velike kasike iz ovog- sitno mlevena pecena domaca paprika. Pre odlazka na vatre izgledalo e ovako:
Potom malo, aaaaaa ne malo a malo vise ot sata kuvao i to e bilo greska izprio e veca kolicina od sossa
E ovo e na trenutak izpre degustacije
I riba nije bila neka- babuska i deverika ali konsumatori nisu vratili nazad nista. Polili smo belom vinom. Sledeci put novi kotlic, vatra na drva i malo manje kuvanja.
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 28 Januar 2013, 18:52:27
Kotlić je
Lepo je to ispalo, ali to vise liči na ono što mi vikamo perkelt. Nema veze za ribu, sve može sem štuke i smuđa
Evo drži se ovoga ako hoćeš pravi apatinski riblji paprikaš i nema da omaneš
http://www.coolinarika.com/recept/apatinski-riblji-paprikas/
Odg: Kotlić By: Goachild Date: 28 Januar 2013, 22:42:49
Sipaj dve kutlače i daj špricer fifti-fifti!
Odg: Kotlić By: Harry_59 Date: 29 Januar 2013, 07:02:54
Hvala na savetima, bicu doooobar ucenik.i prvi kod nas po ovi specialitet.
Odg: Kotlić By: tonyboy Date: 18 Mart 2013, 22:01:43
Imam pitanje za sve majstore ribljeg paprikaša / fiš paprikaša. Koji kotlić je za fiš paprikaš bolji ? Otvoreni prema van sa zaobljenim dnom, ili onaj što ima oblik zagorske kace i skoro ravno dno ??? Ja mislim da je bolji otvoreni, ali možda se varam ???
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 18 Mart 2013, 22:23:34
Dobri su i jedan i drugi, ali evo ja preferiram onaj sto je širi gore nego na dnu. Prosto kad je uzak gore, stvara se usko grlo i lakše prekipi i sporije ukuvava. A za fiš je važno da brzo ukuva, da se riba ne raspadne
Odg: Kotlić By: tonyboy Date: 18 Mart 2013, 23:20:37
Zahvaljujem na odgovoru, i meni je logičnije da je bolji kotlić onaj što se širi prema gore. Jer kada riba kuha da ne udara u stjenku kotlića , da se ne ljepi za dno, da lakše ključa itd...
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 18 Mart 2013, 23:49:02
Tu je vatra dosta važna, dešava se da se zalepi riba i izgori ako vatra gasne, pa dok je opet ne pokreneš, ono zalepi peraje ili koža i izgori.
Ali kad prokuva..... riba ispliva gore i ako dobro držiš vatru, opšte više i nepipne dno
Po meni nabolji kotlic trenutno, sto se tice fiša je ovaj....
Jednostavno otvoren je gore isto koliko je široko dno, lako se kuva u njemu, skoro nikad ne pokipi, lako se kontroliše i lepo da kažem " radi" paprikaš u njemu, ako me razumeš
Pogledaj takođe i kotlić koji koristi kolega apatinac, isto dobar oblik.... sličan ovome, malo samo zatvoreniji gore.
Recimo na takmičenju za zlatni kotlić Apatina nesme se koristiti takozvani šešir kotlić. Nije jednostavno u duhu apatinskih običaja.
Drugo je recimo za pileći paprikaš ili za saft, e tu je šešir prva liga
Odg: Kotlić By: Lukaed Date: 18 April 2013, 14:58:49
Rosvajni kotlic momci od 14l covek iz Batajnice prodaje, kazite mi da li da narucim 1600din je plus prevoz bez stalka , uzecu za 1 . maj mi treba i pravocu gulas kakav niste probali :) :)
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 18 April 2013, 16:12:29
Rostfrei, iliti nerđajući čelik
..... 14 litara kotlić, za 1600 dinara..... to je super cena
Slikaj ga kad uzmeš pa bači da ga vidimo
Odg: Kotlić By: Sax Date: 18 April 2013, 16:28:50
Citat: Lukaed poslato 18 April 2013, 14:58:49
Rosvajni kotlic momci od 14l covek iz Batajnice prodaje, kazite mi da li da narucim 1600din je plus prevoz bez stalka , uzecu za 1 . maj mi treba i pravocu gulas kakav niste probali :) :)
Obicno ne mozemo da probamo ono sto ce se tek praviti....