Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728
Odg: Kotlić By: tićo Date: 04 Februar 2015, 16:27:24
To je preveliko, ja ga imam i nisam ga možda dva tri puta koristio, a ovih ostalih četri maltene non stop koristim.
Odg: Kotlić By: dushann Date: 04 Februar 2015, 17:55:25
Od pivskog bureta 50 L imaš za dva kotlića a od bureta 30 L imaš kotlić i tanjiraču.
Kod mene se taj od bureta najčešće i koristi,  jbg što više ljudi i krkanluka to bolje :-)
Baš sad si mi pomutio misli Tićo i kontam da ga napunim sa nečim :-)

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X користећи Тапаток 2

Odg: Kotlić By: tićo Date: 05 Februar 2015, 10:03:56
Uvek kažu da je najbolji kotlić onaj pun :)
Odg: Kotlić By: Spaleone Date: 06 Februar 2015, 22:57:13
Pa meni jedno burence od piva čami već 7 dana u podrumu  :cheesy: . Čuo sam da je dobro za kotlić, ali ne znam nikog ko ima kotlić od bureta, pa mi je sad lakše kad vidim da ga koristite  :cheesy: . Jel' može neka fotka tog kotlića i talandare ( da ne kažem tanjirače )  :smiley:?
P.S Kako i sa čim je najbolje iseći bure, ima li neki potisni gas u njemu i sl. ? Možda je pitanje glupo, ali nisam imao prilike da vidim kako to neko radi...
Odg: Kotlić By: pkv-pecaroš Date: 06 Februar 2015, 23:32:27
 Svako bure ima iglu koja je pod tlakom tako da prvo nju moraš izvaditi. Pazi kako to radiš jer te ta igla ako izleti može gadno ozljediti jer izleti kao metak iz bureta. Ovo što sam ti napisao nije zajebancija. Radio sam godinama u pivovari baš na takvim stvarima. Uzmi cijev većeg promjera nego što je igla, stavi ju oko igle na gumu oko nje i nekoliko puta stisni. Trebao bi izlaziti stlačeni zrak iz bureta. Nakon toga odvrni maticu par krugova i opet stisni iglu jer je moguće da je guma od stajanja zapekla i imaš dojam da ja bačva prazna. Nikako nemoj sjeći bure koje je pod tlakom. pomogla bi slika igle jer nisu sve iste ali osnove sam ti napisao. Bolje si to bure ostavi i u njemu drži vino ili rakiju a kotlić kupi u trgovini.
Odg: Kotlić By: dushann Date: 07 Februar 2015, 00:52:43
Ja sam već nekoliko napravio, od burića 30 litara ispadne lep kotlić i tanjirača, evo slike tanjirače a sutra ću okačiti sliku kotlića kad budem kuvao gulaš, biće lepše fotke kad krčka :cheesy:







Odg: Kotlić By: Spaleone Date: 07 Februar 2015, 10:39:16
pkv,dushann-e hvala na savetima  smiley033 . pkv, u pravu si da je jednostavnije kupiti kotlić ali ja volim ta improvizovana čudesa pa ću verovatno već na proleće objaviti fotke krčkanja čorbe u kotliću od bureta. A o talandari ili ostatku bureta neću ni da pričam, oči su mi  :eek: kad samo zamislim filete skobalja ili još bolje plotice... Hvala još jednom obojici  :ok:
Odg: Kotlić By: dushann Date: 08 Februar 2015, 04:54:58
Kao što obećah evo slike "punog"  kotlića od večeras sa vukovima :-)

Odg: Kotlić By: Zmaj Strasni Date: 08 Februar 2015, 09:42:23
Nije dugo ostao pun  smiley032
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 08 Februar 2015, 10:12:43
A eno pored i tanjirača visi :cheesy:
Odg: Kotlić By: Spaleone Date: 08 Februar 2015, 16:10:24
Vukovi sa Dunava gang, hehehe... Sviđa mi se '' taj rad '' Dušane, taj tvoj kulinarski kutak.
Odg: Kotlić By: dushann Date: 13 Februar 2015, 18:16:35
Hvala,  volim ja to tako malo :))

Heheheh nadjov ovo na netu



Odg: Kotlić By: ellesar Date: 13 Februar 2015, 20:00:03
Neznam koliko ovo dobro šljaka. Ima kontakta, zagorelo bi.

Послато са K012 уз помоћ Тапатока


Odg: Kotlić By: wormR Date: 17 April 2015, 10:55:08


od velikog petka na pecanju :)
Odg: Kotlić By: laki22 Date: 17 April 2015, 11:20:42
extra boja a kuvano bez ulja  :ok: