Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132
Odg: Kotlić By: wormR Date: 10 Januar 2013, 20:20:59
Ja kuvam u ovom emajliranom i zadovoljan sam  :thumbup:




Odg: Kotlić By: meda Date: 10 Januar 2013, 20:29:31


  E pa kupice vala meda i taj emajlirani, bas da vidim   :veryangry: ... i necu ga prati

     ... spolja
Odg: Kotlić By: wormR Date: 10 Januar 2013, 21:38:42
Ja moj perem i spolja i iznutra  :takoje: .Ovo sam kuvao sad za Badnji dan u nedelju. Nije da se hvalim ali planulo je 10ak litara u par minuta  smiley038  :cheesy:
Odg: Kotlić By: DakiNS Date: 10 Januar 2013, 21:58:15
Ne znam zašto pranje spolja utiče na ukus ? Ajde razumem da se oliže iznutra ali nisam čuo da je neko lizao spolja. :lol: Mislim da je više u pitanju sam ugođaj a i gomila kotlića po čardama koji se ne peru spolja. Možda je ipak u pitanju drugačije zagrevanje i kuvanje,  malo se samo kuvanje razlikuje , jer  ipak ma koliko mali sloj malo se ravnomernije raspoređuje toplina.
Odg: Kotlić By: Makedonac Date: 10 Januar 2013, 22:34:44
Imam jedan prijatelj koji uvek kada kupi novu kacigi prvo je dobroo izgrebe na asfalt  :lol: kaze sram mu da nosi novu ,izgledao bi ko maneken - pocetnik ,ne stari prevejani motorciklista  :rolleyes: Tako i nase kolege  , sto vise crniji spojla kotlic , to su bolji kuvari  :lol:
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 10 Januar 2013, 22:46:47
Tako je...... znas ti kol`ko treba paprikasa skuvati za 3-4 mm cadji (bez da ga pravis na borovini ili autogumama) :lol:
A sto vise kuvas, bude sve bolji i bolji..... dakle, cadjav kotlic-iskusan majstor :thumbup:
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 10 Januar 2013, 22:54:06
Citat: meda poslato 10 Januar 2013, 20:29:31

  E pa kupice vala meda i taj emajlirani, bas da vidim   :veryangry: ... i necu ga prati

     ... spolja

Bravo Medo, brzo ucis. :thumbup:  Kupi veci, :takoje: 11 litarski kao moj je mali za tvoje drustvo sa slike.  :cheesy: smiley033
Odg: Kotlić By: wormR Date: 10 Januar 2013, 23:35:07
Zato sam ja uzeo od 13l kotlic, mozes skuvati pun ,a mozes i 3l. A u manjem ne mozes skuvati vise   :lol: :smiley:
Odg: Kotlić By: bladerizer Date: 11 Januar 2013, 00:01:35
Nemojte to je zaraza  :lol: :lol: Ja jednom probo i sad se nemogu skinuti ko droga je a kad ti ponestane sarana onda krenes da trpas u njega i belu ribu ma samo da se vrti :rolleyes:
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 11 Januar 2013, 08:31:09
Citat: wormR poslato 10 Januar 2013, 20:20:59
Ja kuvam u ovom emajliranom i zadovoljan sam  :thumbup:



Jos samo da nabavis  "propisane paprike".  :cheesy: smiley033
Odg: Kotlić By: wormR Date: 11 Januar 2013, 10:48:45
E to to  :thumbup: Gledao sam pre neki dan na TVu neke ako se ne varam iz Bezdana sto rade pariku, dolaze iz Hrvatske i Mađarske po nju i kod nas odlično ide. Jel koristi ko od vas tu papriku ?
Odg: Kotlić By: Goachild Date: 11 Januar 2013, 11:21:15
Ja sam kupio slatku i ljutu iz Kupusine. Bujak verona začinska paprika. Imaš ovde na forumu i kontakt telefon, možeš da naručiš... Poklonio sam bratu koji često kuva riblju čorbu, drugaru i šuraku.  smiley032 smiley185 smiley221   Oduševili su se. Najmerodavnija je bila moja majka jer je kuvarica... Samo ne treba preterivati jer je paprika predobra, pritom ima  intenzvniji ukus i miris od industrijskih...  :ok:

Evo i teme:

http://vukovisadunava.com/kulinarstvo/aleva-paprika/
Odg: Kotlić By: wormR Date: 11 Januar 2013, 11:30:24
Hvala  :bye:
Odg: Kotlić By: Harry_59 Date: 11 Januar 2013, 13:32:03
Eeeeeeeeeeeeh dragi moij vukovi, lako e vama. Sto vise citam za apatinski paprikas i za cuveni kotlic to vise oce mi se da probam i ja skuvati ove miljine od jela. Kod nas e tezko da naidjes dobru papriku ali tu cu nekako da se sndzem ali kotlic :no: Vec 3 dana se razpitujem, net sam sav pretragio ali u Bukarske niko da ponudi emailisani kotlic a nema i inox ima samo oni bakarni u koijm ja ne bi kuvao. :help: Ne ide mi nista na pamet a kad citam vec se znoim.
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 11 Januar 2013, 14:27:46
Harry, mozes komotno bakarni, eno pogledaj druga clana apatinca :cheesy: ima bakrenjak od 40 godina, ako se bojis bakra,tj. njegove patine, vidi imas kotlic od bakra, pa kalajisan izunutra :takoje:

A mozes i u lonac emajliran, ako bas hoces da probas, vazno je da se kuva na vatri, da dobije smek dima :takoje: