Odg: Kotlić By: dushann Date: 05 Januar 2013, 12:45:07
Citat: ellesar poslato 04 Januar 2013, 22:29:53
Najbolje ako neznas da li je prohrom, podigni ga....prohrom je bas tezak.....vidis, onaj gornji je radjen da lici na prohrom.....cista manipulacija
Nije merilo težine da li je prohrom ili ne,... tako samo znamo da li je od debljeg ili tanjeg lima radjen, ako baš želite da proverite na licu mesta da li je od čistog prohroma ili nešto drugo ponesite u prodavnicu magnet ako se zalepi onda nije prohrom, na prohrom nemože da se zalepi magnet
Odg: Kotlić By: Goachild Date: 05 Januar 2013, 13:10:46
Moj kotlić je od prohroma, ne može da se oguli, nije farban (emajl), kalaisan... Jednostavan za održavanje. Zelena strana sunđera i malo cif-a ga bukvalno ispoliraju. Sija se ko oklop viteza.
Hrana iz njega mi ima najbolji ukus i miris. Luk ne zagoreva. Kada je kuvar dobar može da skuva klopu i u aluminijumskoj foliji. Ostalo je samo psihološki efekat. Profesionalni kuvari upravo kuvaju u Inox posuđu i to nije bez razloga. To što nam sada prodaju nelepljive sudove to je čist marketing. Delimano, Tefal, Eko-tava (otpisao sam ga), Spider tiganj...
1.Inox
2.Gus ili tuč
3. _______
Odg: Kotlić By: meda Date: 05 Januar 2013, 14:00:39
Upravo time sam se rukovodio kad sam kupovao i mislim da nisam pogresio sto sam uzeo prohromski
Evo sad sam ga probao i na magnet (vidis to mi nije palo na pamet) i ne lepi se!!!
Tronozac i lanac da, kotlic ne, znaci pun pogodak
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 06 Januar 2013, 23:39:35
Sve sam probao i opitovao
OVAKVE I ONAKVE, ali svi cete na kraju kuvati u ovakvima
Odg: Kotlić By: kviskons Date: 06 Januar 2013, 23:59:45
I moj je isti samo garav do bola.
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 07 Januar 2013, 00:07:49
Sto je garaviji to je bolji
Odg: Kotlić By: Goachild Date: 07 Januar 2013, 00:24:51
Ma šerpa k'o šerpa.
Odg: Kotlić By: meda Date: 07 Januar 2013, 19:35:42
Zbilja, kad rece garav, negde sam cuo da kotlic ne peru spolja, samo iznutra, da li neko nesto zna o tome, malo mi je to
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 07 Januar 2013, 21:54:50
Apsolutno, ja imam jedan, pa 12 godina star, pere se samo izunutra, ima garant 3mm garezi na njemu
Doduse pikeman me tuce, na njegovom ima garant 6mm..... Nekako mi gust tako, sad da utice na ukus, neznam, nisam primetio. Kad ga stavim na sto, uvijem dasku u novine i dobro, kad ga operem, ide u veliku kesu i okacim ga u supu.
Mislim nema neke potrebe da se pere spolja, ja jedno vreme prao prohromsku cetvorku, bilo mi zao da se ne sjaji.....al` sam brzo odustao, zas.rem celu kuhinju kad ga perem
Uglavnom imam 6 komada i svi su garavi i sto se mene tice, bas takvi ce i ostati
Odg: Kotlić By: meda Date: 08 Januar 2013, 09:48:49
Ne znam to mi nekako ... :
a i žao mi da se ne sjaji što kažeš. A imam i česmu u dvorištu što mi donekle olakšava posao
Odg: Kotlić By: apatinac Date: 08 Januar 2013, 10:06:40
Baci pogled levo na ovaj što se ljuljuška. Kuva se u njemu već 40 leta, a spolja nije opran nikada . I naravno, čisti bakar ...
Odg: Kotlić By: meda Date: 08 Januar 2013, 11:11:11
jedino crnje od toga je priča kako se sprema pravi bački kotlić?!
Ta prvo izbaciš pulina iz kotlića ...
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 08 Januar 2013, 13:15:57
Ta on ga najbolje uglanca
Odg: Kotlić By: wormR Date: 08 Januar 2013, 15:10:50
Ja moj kotlic perem i spolja i iznutra, kako da ga ne operem spolja ,a da se ne zagaravim sav dok ga perem iznutra, zica za sporet i udri
Odg: Kotlić By: genjura Date: 08 Januar 2013, 15:46:49
ellesar sad si me prosvetlio ,ja bi se sigurno zajebo i kupio onaj što si reko tanki. koje sranje ,baš bi se zajebo a i najverovatnije razočaro
veliko hvala na infu