Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132
Odg: Kotlić By: meda Date: 20 Jun 2014, 08:37:06

  Sjajna ideja, kako god. Verujem da je rešio i taj hod gore- dole
Odg: Kotlić By: denisdezan Date: 03 Februar 2015, 00:55:41
koji je po vama najbolji kotlic,tucani ,emailirani,bakarni ili prohrom ?
ili svaki ima svoju svrhu?
Odg: Kotlić By: dushann Date: 03 Februar 2015, 02:18:51
Meni bitno samo da je što češće pun :-)

Послато са ALCATEL ONE TOUCH 6040X користећи Тапаток 2


Odg: Kotlić By: pkv-pecaroš Date: 03 Februar 2015, 08:59:01
- Ugostitelji kuhaju za manje osoba u bakrenim kotlićima, zašto nemam pojma. Sve mislim da je to zbog toga što je bakar dobar provodnik topline pa voda prije prokuha a gosti kraće čekaju na jelo. Znam da su stariji ljudi onaj fiš koji bi ostao nakon ručka pretresali u neku drugu posudu jer u bakrenom kotliću hrana oksidira. Osobno imam i od prokroma i emajlirani i razlika je u tome što ovaj od prokroma ne ide na vatru već samo na plin a što se neke razlike u okusu jela tiče ja ne osjetim razliku.
Odg: Kotlić By: alexdja Date: 03 Februar 2015, 13:50:07
Što prohrom ne ide na vatru?


Odg: Kotlić By: meda Date: 03 Februar 2015, 14:46:23

Ma kako ne ide, imam i prohromski i emajlirani i pod oba ložim bukvu bez problema
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 03 Februar 2015, 16:14:00
Takođe, samo mi prohromski žao garaviti :cheesy: baš lepo sija.
Odg: Kotlić By: pkv-pecaroš Date: 03 Februar 2015, 16:59:23
 Ellesaru upravo zbog toga razloga koji si naveo ja nikad moj prokromski kotlić ne stavljam na vatru. žao mi ga je prljati sa vanjske strane kad već imam i onaj od emajla a i njega prije nego ide na vatru izvana malo namažem likvijem ili nekim drugim sredstvom za pranje posuđa tako da ga je lakše oprati
Odg: Kotlić By: bajro025 Date: 03 Februar 2015, 18:41:51
Ma idi bre,di prati kotlic izvana,sto vise garezi to bolje :cheesy:
Odg: Kotlić By: DuleN Date: 03 Februar 2015, 19:36:08
Kotlic je kotlic da bi bio garav... A od cega je, ma kakve veze ima...
Odg: Kotlić By: dacoss Date: 03 Februar 2015, 23:47:03
Ja imam 2 rostfrajna-sesiri. Valjaju samo kad su puni!
Odg: Kotlić By: DuleN Date: 04 Februar 2015, 10:05:48
Pre par postova napisah da je kotlic kotlic, aliiiiii izgleda da sam se zaznuo...
Imam i emajlirani i rosfraj, al pre desetak dana dobih na poklon tucani. Odusevio sam se, jer sam mislio da je to vrh vrhova. I odma vatrica pa da probamo... Ispade da to nije nizasta. Po zidovima sve zagoreva, nakon kuvanja nema pranja, ma cudo nevidjeno... Ja ne znam dal se to meni pao neki nekvalitetan, il je tako sa tim livenim kotlicima. Ako neko ima drugacije iskustvo, molim da napise.
Odg: Kotlić By: pauk Date: 04 Februar 2015, 12:16:27
Ma nije kolega da si naleteo na nekvalitetan kotlic, Ja sam najmanje strucnjak za kuvanje na vatri
ali mogu ti sa sigurnoscu reci da je  kod livenog Kotlica  majstorija u "Vatri"
Kako sam ja shvatio ti si ga verovatno stavio u vatru pa ga je ona oblila sa svih strana i ispalo je
da se kuvalo samo okolo a sredina hladna, opet kazem nisam strucnjak za vatru ali mislim
da treba prvo napraviti dobar zar i samo lagano dodavati vatricu a jara ili toplina treba da
bije u kotlic odozdo, tako su bar meni pricali a sto se samog kotlica tice on vazi za vrh ako je
gus u pitanju ili je AluGus!?
Samo kazu nemoj da se corba ohladi u gusanom kotlicu onda dobije ukus gvozdja.

Ali ima ovde sigurno ljudi koji imaju iskustva sa tim pa i mene interesuje sta ce reci.
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 04 Februar 2015, 13:24:32
Tuč se loži drugačije. Lagano skroz, maltene na žeri. Inače izgore sve. U principu najbolje bi bilo staviti običan lonac unutra, i kuvati tako :lol:

Za gulaš je to ok. Sve to što kuva lagano i dugo, može.
Odg: Kotlić By: zecos Date: 04 Februar 2015, 16:10:31
nemojte se zanositi nije svaki kromov lim dobar za kotlić. industrijski krom nije preporuka da se radi kotlić od njega .ima kroma za prehrambenu ind. najbolje je napraviti od bureta za pivo  prepoloviš i imaš dva .