Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 21 April 2012, 11:14:28
Imaš u Metalcu kotliće za 6 i za 8 osoba.....emajlirani,ništa bolje i lakše za odrzavanje ,a nije ni skupo,mislim da su izmedju 2 i 3000. Metalac ima prodavnicu maltene u svakom selu,pa će biti da ima koju i u Bg :wink: :cheesy:  .
Tučani kotlić je po meni mnogo težak i dosta nepraktičan i teško se održava,naspram emajla.
E sad,bilo je u ovim marketima i ponegde na pijaci uvoz iz Mađarske,prohromski jako lepi kotlići,ali papreni 5-6000.Ako imaš toliko da izdvojiš, to je investicija za ceo život :takoje:
Ja imam 2 prohromska za 4 i za 25 osoba i 2 metalčeva od 6 i 8 u kojima najvise volim kuvati,tako da ih preporučujem od sveg srca :thumbup:

E da, 6ica metalčeva je namenjena za 6 umerenih osoba ili za 3 gladna apatinca :lol: :lol: :lol:
Odg: Kotlić By: twister011 Date: 21 April 2012, 11:31:03
Ja da kuvam na malo ne umem, pa cu podici na 8l :takoje:

Ellesar, hvala ti na pravim odgovorima.
Naravno imam i potpitanje, verovatno glupo. Da li se pod "kotlic" podrazumeva i prateca skalamerija, tronozac, lanac ....... , ili to sam dodajem :huh:

Toliko sam se nadao da cu u skorije vreme doci na obuku, ali ovo okupljanje na Vrani ce mi potrositi sav bonus :sad: Posle te avanture, put+ par dana treninga + tri dana takmicenja, Apatinac cu da mirisem samo na forumu :sad:
Odg: Kotlić By: Goachild Date: 21 April 2012, 12:00:25
Imaš na buvljaku N.Beograd sve vrste kotlića Twisteru. Bio sam prošle nedelje.  (kupio sam talandaru par ekselans ;)) Cene su od 1500-3000 din
Aluminijum, prohrom, emajlirani, i tučani 10 lit.(3000 din) Tronošce čovek pravi od gvožđa (izuvijanog) nešto poput kovanog gvožđa. Ima "vrtilicu" odrađenu na vrhu da bezbedno možeš da promešaš sadržaj kotlića.  :thumbup: cena slagaću te 700 din. Imaš i one obične od aluminijuma oni su baš "džabe". Tezga je negde na sredini ne mogu da ti kažem tačno broj.
Odg: Kotlić By: twister011 Date: 21 April 2012, 15:34:57
Ako jos drzi i mlevenu papriku sve je reseno :rolleyes:
Eto me posle 7-8 god ponovo na Buvljaku. Goa i Ellesar hvala jos jednom.
Pukao film od ovih Apatinaca, pa resih da si prekratim muke :rolleyes:
Odg: Kotlić By: Блок_64 Date: 21 April 2012, 15:56:05
Zemunski gvozdjar u bezaniskoj odlicne kotlice imas kod njih sa sve postoljem.
Odg: Kotlić By: pikeman Date: 21 April 2012, 17:57:51
Metalac iz Gornjeg Milanovca ima nekoliko prodavnica u Beogradu...

http://www.metalac.com/pgs/sr/prodajna_mreza/domace_trziste/
Odg: Kotlić By: twister011 Date: 21 April 2012, 19:55:12
Sada cu morati i unapred svima da se zahvalim :rolleyes:
Hvala momci :tongue:
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 24 Maj 2012, 01:21:38
Kupio metalac emajlirani plavi, klasika.   Zovu ga  "bakrac", ali neznam zasto :question: :rolleyes: smiley033





Odg: Kotlić By: kimi Date: 24 Maj 2012, 07:09:10
Kakvi lonci,kakvi bakrači! :ok:
To greota da se čadi.
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 24 Maj 2012, 07:55:47
Aaaa,to je taj......samo ga dobro očađi :cheesy: što više slojeva čađi to će biti ukusniji paprikaš :takoje:
Neznam zašto,ali znam da je tako :lol:
Staviš ga u kesu da nezagaravi sve i eto :thumbup:
Odg: Kotlić By: Goachild Date: 24 Maj 2012, 08:34:18
Bakrač se zove zato što se pravio od bakra-bakarni lonac, takođe bakrač ima drugačiji oblik od kotlića. Meni je to sve isti andrak, k'o zna da kuva spremiće ukusnu klopu i u palminom listu.  :wink:


Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 24 Maj 2012, 10:31:20
Citat: ellesar poslato 24 Maj 2012, 07:55:47
Aaaa,to je taj......samo ga dobro očađi :cheesy: što više slojeva čađi to će biti ukusniji paprikaš :takoje:
Neznam zašto,ali znam da je tako :lol:
Staviš ga u kesu da nezagaravi sve i eto :thumbup:

Aaaaaaaaa, znaci u tome je tajna. Zato ti spremas najbolji paprikas. :tongue:


Odg: Kotlić By: ellesar Date: 24 Maj 2012, 13:41:04
Ma moj je čist ko suza za pikemanov :rlol: :rlol: :rlol:
Unutašnji obim 54 cm,spoljašnji 62cm :rlol:

Samo emajl drži tu gomilu čađi  :tongue: :tongue: :tongue: :rlol:
Ali najbolji paprikaši izlaze iz takvih kotlića :takoje:
Ključ je u tome da ga moraš skuvati jedno 1000 puta da bi ga tako začađavio.....a onda si već majstor :cheesy:
Odg: Kotlić By: kviskons Date: 24 Maj 2012, 14:32:46
Ja za jedan moj kotlic i ne znam koje je boje bio kad je kupljen?  :rolleyes:
Odg: Kotlić By: Slavic.Blood Date: 24 Maj 2012, 15:07:59
Košava koliko košta kotlić? Trebao bi i meni u kolekciji jedan takav za čorbu i paprikaš. :thumbup: