Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132
Odg: Kotlić By: pikeman Date: 03 Januar 2013, 23:28:31
Evo ih, uz jedan manji... http://vukovisadunava.com/kulinarstvo/kotlic/msg88045/#msg88045
Odg: Kotlić By: meda Date: 04 Januar 2013, 00:02:57
 Casticu se ja i jednim Metalcevim emajliranim "sesirom" najvaznije je da se okrece kako rece kolega ellesar
Odg: Kotlić By: Makedonac Date: 04 Januar 2013, 00:31:46
Ispade kuvanje veca filozofija od pecanja   :cheesy: voleo bih  da probam taj cuveni paprikas  :huh:
Odg: Kotlić By: Harry_59 Date: 04 Januar 2013, 07:48:01
Ja isto bi probao al ne znam kad ce da bude prilike. To se kod nas ne kuva.
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 04 Januar 2013, 10:24:27
Citat: meda poslato 04 Januar 2013, 00:02:57
Casticu se ja i jednim Metalcevim emajliranim "sesirom" najvaznije je da se okrece kako rece kolega ellesar

Medo, brzo ucis :tongue: to mi je drago i uzmi oblik koji je prikladan za paprikas :lol: ne nikako oblik sesira i lavora vec ove zagaravljene pikemanove. :takoje: smiley033 
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 04 Januar 2013, 13:47:20
Tako je Kosava, najbolji oblik, najlakse se kuva u njemu :thumbup:

Harry, ako imas sarana i dobre paprike, ima ovde recepat pa probaj :ok: Ako su ga pravili slovenci, albanci, amerikanci, mozes i ti probati :cheesy:
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 04 Januar 2013, 17:20:02
Citat: Harry_59 poslato 04 Januar 2013, 07:48:01
Ja isto bi probao al ne znam kad ce da bude prilike. To se kod nas ne kuva.

Ko ga jednom skrcka navukao se za ceo zivot  :rolleyes: smiley033
Odg: Kotlić By: twister011 Date: 04 Januar 2013, 17:43:16
Citat: Harry_59 poslato 04 Januar 2013, 07:48:01
Ja isto bi probao al ne znam kad ce da bude prilike. To se kod nas ne kuva.

A da probas sam da napravis :huh: .
Ako izuzmemo tu i tamo neku finesu ili tajnu, ne spada bas u komplikovanija jela. Ne moras da dobijes Apatinski,posto je on neponovljiv, ali mozes obican. Posle par kuvanja to poszaje rutina :takoje:
I na kraju caka koja uvek pomaze. mnogi majstori se pridrzavaju toga. kada nisi siguran u ukus samo roknes vise ljute paprike. Kasnije ce svi uz jaukanje da komentarisu da je paprikas suoper :thumbup: :lol:
Odg: Kotlić By: genjura Date: 04 Januar 2013, 20:25:26
a jel ovaj dobar  2290dinara je







a našao sam i ovaj http://www.des-kazani.rs/proizvodi/bakarni-okalajisani-kotlici/kotlic/

Odg: Kotlić By: heheo Date: 04 Januar 2013, 22:08:42
Razlika u ceni između ova dva modela gore je ozbiljna, je li to i odnos kvaliteta...  :huh:
Odg: Kotlić By: bladerizer Date: 04 Januar 2013, 22:17:27
Ma meni samo da je vatra ispod ja ga mogu jesti i iz serpe vezane na lancu  :lol: :lol: :lol:
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 04 Januar 2013, 22:29:53
Ovaj gore je limcina obicna, bice ti jasno kad ga podignes, nema 200 gr u njemu. Jeste da  je jeftin, ali zato nije nizasta.....ima da progori......kod nas to prodavali prosle godine za 10 evra po marketima. Artikal za izbegavanje :grin:

Ovi dole su cist bakar, kalajisani izunutra, odlicno provode toplinu.....Ali pazi, daju specifican ukus jelu spremljenom u njima. Zbog samog materijala i rucne izrade.....skupi su, ali traju dozivotno.

Prohrom je dobar materijal :thumbup: isto dozivotna garancija, 50ak evra....Obicno po pijacama ima madjarskih, ekstra  uradjenih :thumbup:

Najbolje ako neznas da li je prohrom, podigni ga....prohrom je bas tezak.....vidis, onaj gornji je radjen da lici na prohrom.....cista manipulacija :grin:
Odg: Kotlić By: meda Date: 04 Januar 2013, 23:10:08

Da takav sam odgovor i ja dobio kad sam se premisljao koji da pazarim, bakarni daje malo cudan ukus. I uzeh prohromski tezak ko tuc  :cheesy:. Mada, race mi prodavac da ovi bakarni mogu da statiraju radi atrakcije na stolu, cisto da ne stavljamo onaj zagaravljen i vreo, nego se sune u bakarni i eto ugodjaja
Odg: Kotlić By: Trksi Date: 04 Januar 2013, 23:45:27
Imam bakreni kotlic original odradjen u Sarajevu na bas carsiji, 100% rucna izrada i kalajisan je iznutra.  :ok:
Koristim ga jedno pet godina i nisam osjetio da jelo spremljeno u njemu ima neke razlike u odnosu na prokrom ili emajl (kolege imaju prokromce i emajlirane a ja derem u bakrenom pa smo o tom par puta komentirali i samo smo dosli do zakljucka da je sve skuhano u sva tri savrseno smiley021)
Sad sam primjetio da mi se na par mijesta kalaj toliko izlizo da se ispod prozire specificna boja bakra, tako da bas i nisam nesto zadovoljan sto se tice izdrzljivosti i dugotrajnosti kalajisanih kotlica smiley205.
Posto je bakar stetan za zdravlje, planiram si uzeti prokromski a ovaj stari na zid u zasluzenu mirovinu.
Sto se tice cijene, tada sam mogo kupit dva prokromca za taj bakreni i bio sam ubijedjen da ce duze izdrzat ali sam se ocigledno dobro prevario.  :grin:

Odg: Kotlić By: ellesar Date: 05 Januar 2013, 08:29:31
Jeste to je problem sa kalajisanim kotlicem, mada mozes i bakarno cisto posudje koristiti, samo nesme hrana stajati u njemu i mora se pre svake upotrebe cistiti. Zato je i pocela ta prica sa kalajisanjem :takoje: Ubaci se parce kalaja u kotlic, zagreje se dok se kalaj ne otopi i onda se vrti po kotlicu dok ne prekrije bakar, visak se ispe. Ako ti je kotlic drag mozes to i u kucnoj radinosti napraviti i bice opet ko nov.

Svakako bi bilo najbolje da se moze emajlirati bakarni kotlic :ok: e, to bi bila stvar :cheesy: