Odg: Kotlić By: pikeman Date: 03 Januar 2013, 23:28:31
Evo ih, uz jedan manji...
http://vukovisadunava.com/kulinarstvo/kotlic/msg88045/#msg88045
Odg: Kotlić By: meda Date: 04 Januar 2013, 00:02:57
Casticu se ja i jednim Metalcevim emajliranim "sesirom" najvaznije je da se okrece kako rece kolega ellesar
Odg: Kotlić By: Makedonac Date: 04 Januar 2013, 00:31:46
Ispade kuvanje veca filozofija od pecanja
voleo bih da probam taj cuveni paprikas
Odg: Kotlić By: Harry_59 Date: 04 Januar 2013, 07:48:01
Ja isto bi probao al ne znam kad ce da bude prilike. To se kod nas ne kuva.
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 04 Januar 2013, 10:24:27
Citat: meda poslato 04 Januar 2013, 00:02:57
Casticu se ja i jednim Metalcevim emajliranim "sesirom" najvaznije je da se okrece kako rece kolega ellesar
Medo, brzo ucis
to mi je drago i uzmi oblik koji je prikladan za paprikas
ne nikako oblik sesira i lavora vec ove zagaravljene pikemanove.
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 04 Januar 2013, 13:47:20
Tako je Kosava, najbolji oblik, najlakse se kuva u njemu
Harry, ako imas sarana i dobre paprike, ima ovde recepat pa probaj
Ako su ga pravili slovenci, albanci, amerikanci, mozes i ti probati
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 04 Januar 2013, 17:20:02
Citat: Harry_59 poslato 04 Januar 2013, 07:48:01
Ja isto bi probao al ne znam kad ce da bude prilike. To se kod nas ne kuva.
Ko ga jednom skrcka navukao se za ceo zivot
Odg: Kotlić By: twister011 Date: 04 Januar 2013, 17:43:16
Citat: Harry_59 poslato 04 Januar 2013, 07:48:01
Ja isto bi probao al ne znam kad ce da bude prilike. To se kod nas ne kuva.
A da probas sam da napravis
.
Ako izuzmemo tu i tamo neku finesu ili tajnu, ne spada bas u komplikovanija jela. Ne moras da dobijes Apatinski,posto je on neponovljiv, ali mozes obican. Posle par kuvanja to poszaje rutina
I na kraju caka koja uvek pomaze. mnogi majstori se pridrzavaju toga. kada nisi siguran u ukus samo roknes vise ljute paprike. Kasnije ce svi uz jaukanje da komentarisu da je paprikas suoper
Odg: Kotlić By: genjura Date: 04 Januar 2013, 20:25:26
a jel ovaj dobar 2290dinara je
a našao sam i ovaj
http://www.des-kazani.rs/proizvodi/bakarni-okalajisani-kotlici/kotlic/
Odg: Kotlić By: heheo Date: 04 Januar 2013, 22:08:42
Razlika u ceni između ova dva modela gore je ozbiljna, je li to i odnos kvaliteta...
Odg: Kotlić By: bladerizer Date: 04 Januar 2013, 22:17:27
Ma meni samo da je vatra ispod ja ga mogu jesti i iz serpe vezane na lancu
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 04 Januar 2013, 22:29:53
Ovaj gore je limcina obicna, bice ti jasno kad ga podignes, nema 200 gr u njemu. Jeste da je jeftin, ali zato nije nizasta.....ima da progori......kod nas to prodavali prosle godine za 10 evra po marketima. Artikal za izbegavanje
Ovi dole su cist bakar, kalajisani izunutra, odlicno provode toplinu.....Ali pazi, daju specifican ukus jelu spremljenom u njima. Zbog samog materijala i rucne izrade.....skupi su, ali traju dozivotno.
Prohrom je dobar materijal
isto dozivotna garancija, 50ak evra....Obicno po pijacama ima madjarskih, ekstra uradjenih
Najbolje ako neznas da li je prohrom, podigni ga....prohrom je bas tezak.....vidis, onaj gornji je radjen da lici na prohrom.....cista manipulacija
Odg: Kotlić By: meda Date: 04 Januar 2013, 23:10:08
Da takav sam odgovor i ja dobio kad sam se premisljao koji da pazarim, bakarni daje malo cudan ukus. I uzeh prohromski tezak ko tuc
. Mada, race mi prodavac da ovi bakarni mogu da statiraju radi atrakcije na stolu, cisto da ne stavljamo onaj zagaravljen i vreo, nego se sune u bakarni i eto ugodjaja
Odg: Kotlić By: Trksi Date: 04 Januar 2013, 23:45:27
Imam bakreni kotlic original odradjen u Sarajevu na bas carsiji, 100% rucna izrada i kalajisan je iznutra.
Koristim ga jedno pet godina i nisam osjetio da jelo spremljeno u njemu ima neke razlike u odnosu na prokrom ili emajl (kolege imaju prokromce i emajlirane a ja derem u bakrenom pa smo o tom par puta komentirali i samo smo dosli do zakljucka da je sve skuhano u sva tri savrseno
)
Sad sam primjetio da mi se na par mijesta kalaj toliko izlizo da se ispod prozire specificna boja bakra, tako da bas i nisam nesto zadovoljan sto se tice izdrzljivosti i dugotrajnosti kalajisanih kotlica
.
Posto je bakar stetan za zdravlje, planiram si uzeti prokromski a ovaj stari na zid u zasluzenu mirovinu.
Sto se tice cijene, tada sam mogo kupit dva prokromca za taj bakreni i bio sam ubijedjen da ce duze izdrzat ali sam se ocigledno dobro prevario.
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 05 Januar 2013, 08:29:31
Jeste to je problem sa kalajisanim kotlicem, mada mozes i bakarno cisto posudje koristiti, samo nesme hrana stajati u njemu i mora se pre svake upotrebe cistiti. Zato je i pocela ta prica sa kalajisanjem
Ubaci se parce kalaja u kotlic, zagreje se dok se kalaj ne otopi i onda se vrti po kotlicu dok ne prekrije bakar, visak se ispe. Ako ti je kotlic drag mozes to i u kucnoj radinosti napraviti i bice opet ko nov.
Svakako bi bilo najbolje da se moze emajlirati bakarni kotlic
e, to bi bila stvar