Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345678910111213141516171819202122232425262728
Odg: Kotlić By: KOSAVA Date: 30 Decembar 2013, 23:29:53
Znam druze, samo da ustanem, a jos nisam ni seo na ledja. :lol: smiley033
Odg: Kotlić By: pikeman Date: 19 Januar 2014, 16:35:06
Kaloš čarda kod Bačke Palanke, kotlić zapremine 4000 litara. Fotografija je iz 2002. godine.


Odg: Kotlić By: paradizo Date: 19 Januar 2014, 20:16:15
Bas bih voleo da "zavirim"  u njega :cheesy:
Odg: Kotlić By: pauk Date: 21 Januar 2014, 10:43:42
Neznam kakva su vasa iskustva, ja posedujem vise vrsta kotlica razlicitih oblika i svih materijala osim bakarnog ali sto se oblika tice meni se najbolje ovaj pokazao


Odg: Kotlić By: brica Date: 21 Januar 2014, 10:51:58
Super je taj kotlić. Možda da daš neka bliža pojašnjenja zašto ti se baš ovaj pokazao najboljim i koje su mu prednosti u odnosu na ove druge koje imaš. Sigurno će to mnogima biti korisna opažanja.
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 21 Januar 2014, 11:29:10
Najbolji kotlic je, kad je dole i gore sličan prečnik.
Nevolim kotlić dole širok, gore uzak, prekipi sve , moraš stalno paziti.
Ovaj na slici je super, liči na metalčev. Takav i šešir su mi omiljeni. Moraću u nabavku ovih dana, prosvirao sam šešir pre neki dan dok sam cepao drva.

poslato iz mog kotlića


Odg: Kotlić By: brica Date: 21 Januar 2014, 11:34:22
Ubio si ga! Odakle sad šalješ poruke?
Javi kada se ponoviš.
Odg: Kotlić By: pauk Date: 21 Januar 2014, 12:07:20
Evo zasto, ja kuvam na Paeline brenere znaci uvek kuvam na Plin!
Moja iskustva su da kuvanje u klasicnom fish kotlicu ili klasicnom gulaskotlicu
dosta duze traje nego u ovom kotlicu kojeg sam prikazao u proslom postu.
Taj kotlic ima ravno dno, znaci da nebude zabune dosta dugo sam koristio
namenski kotlice ali kada sam prvi put ovaj upotrebio jednostavno je nadmasio sve
da se razumemo govorim o kotlicima istog materijala istog proizvodjaca!

Naravno ima tu jos stvari koje sam primetio, kod fish kotlica imam utisak da on i kad provri
nekako uvek vri okolo po zidovima kotlica a imam utisak da je temperatura u samom loncu
mnogo manja, ako pojacam vatru kao sto kolega vec rece hoce da iskipi.
Kod gulas kotlica je slican primer sa strujanjem toplote pa ako kuvas na jakoj vatri
i gulas uvri onda ti ostane onaj zagoreli prsten na sredini zida lonca.
Opet naglasavam to je moje iskustvo - zapazanje! mozda nisam upravu

Odg: Kotlić By: Duduk Date: 19 Jun 2014, 09:28:14


Послато са ZTE Blade G уз помоћ Тапатока


Odg: Kotlić By: Goachild Date: 19 Jun 2014, 11:11:16
Bravo!
Odg: Kotlić By: pauk Date: 19 Jun 2014, 12:03:31
Bravo majstore! ovo se zove kreativnost!!!

ja cu ovu ideju malo da razradim tako sto ce dole doci tri tockica
a tu gde ti je nastavak ubacicu okruglu cev tako da kad hoces corbu da probas
zacinis ili vec neznam sta mozes kotlic okrenuti za 180° ili bolje reci skloniti sa vatre!


super ideja !!!


Odg: Kotlić By: DuleN Date: 19 Jun 2014, 12:12:58
I cena mu je pristupacna
http://www.artijana.com/artikal/20705-drzac-kotlica.html
Odg: Kotlić By: ellesar Date: 19 Jun 2014, 14:16:24
Dizalica od lade, ako nisam obnevideo :lol:
Svaka cast, ljudska kreativnost stvarno nema granica :cheesy:
Odg: Kotlić By: tomislav34 Date: 19 Jun 2014, 18:38:43


Prvi pokušaj, i ja, a i ostali zadovoljni. Šaran, štuka, deverika, cvergli. Za drugi put, znam šta trebam drugačije ...
Odg: Kotlić By: mi-ne Date: 19 Jun 2014, 21:37:21
Ja kad slikam fish dok kuva nista se ne vidi od isparavanja,a ti vasi se sjaje. :huh:
Da ne koristite ventilator za rasteravanje pare   :question:  :cool:

A ta naprava sa dizalicom, da taj hod (gore-dole) nije malo kratak.