Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 28 Februar 2013, 09:35:04
I da pliva :thumbup:

Evo kolegi Twisteru da odgovorim ovde u temi. Po meni, prvo nareckaš ribu nož do noža onda je usoliš, pa pustiš jedno 4-5 sati da odstoji u frižideru. Za prženje spremam ovakvu smesu, pšenično brašno/ palenta u odnosu 3 prema 1 + jedna kašika paprike + jedna kašika vegete. Obično to pomešam u većoj plastičnoj posudi  sa poklopcem, pa može da stoji bog te pita :takoje:

Ovo je mešavina i za tiganj i za tanjiraču. Ribu obavezno snažno pritisnuti u tu smesu i dobro je otresti pre stavljanja u vruću mast ( ulje ne priznajem :cheesy: ) i polako, pa koliko traje.

Pica pekač se pokazao kao odlična stvar, jer ima odlično rešeno podešavanje temperature, a i ogroman je pa stane 2- 3 kile ribe odjednom.

Ribu vadiš na paprine ubruse da upije mast i premeštaš na drugi tanjir i paziš malo da neslažeš jedno na drugo, tako ostane hrskava :thumbup:
Odg: Pržena riba By: twister011 Date: 30 Mart 2013, 13:20:09
Hvala kolega :tongue:
E sad, ja uvek imam potpitanja.
1. Koliko vidim, iako svi hvale soljenje pa frizider (nagriza kosti itd), ti to ne radis :huh:
2. Pomenuo si palentu. Da li mislis stvarno na griz, ili na obicno zuto (kukuruzno) brasno Iako dosta njih vol griz, zbog hrskavosti, ja ga ne koristim.
:bye:


Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 30 Mart 2013, 15:59:49
 :lol:
1. Procitaj opet drugu recenicu u mom postu. Daklem solim i držim u frižideru, to je pod moranje....Neznam, ne toliko zbog omeksavanja kostiju (nisam ni znao da kost soljenjem može da omekša :no: , a prvo da ti kažem sumnjam u to ), nego jednostavno so dodje do kosti i prožima meso, daje mu bolji ukus i dobiješ ono da se lepi za prste :takoje:

2. Da, stvarno mislim na palentu to jest kukuruzni griz, mada može i kukuruzno brašno, a možeš i bez njega, znači čisto brašno i kašika paprike :takoje: . Vegeta je isto po izboru. Jedno vreme sam za filete soma pravio specijalnu mešavinu - brašno i mleveni kikiriki + šafran. Šteta što retko uhvatim soma, to je bio pun pogodak :ok:
Odg: Pržena riba By: Knez Date: 30 Mart 2013, 18:06:08
Kud i otvori ovu temu,u principu niti prodajem  nit je kupujem,ali ću sutra na pijac da je kupim i omastim tanjiraču,princip neka izvine za sada dok se ne otisnem na mutno Dunavo.
Odg: Pržena riba By: b.jovica Date: 30 Mart 2013, 18:47:36
Jel neko probao da przi ribu bez brasna? Mnogo je intenzivniji ukus ribe kad se riba samo nasoli..
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 30 Mart 2013, 19:01:10
Probao :takoje: Tolstolobika samo tako i pržim, tanko ga isečem, usolim, pouljim i ostavim par sati i onda  bacam na pomenuti pica pekač-suv pošto ima ulja na ribi.
Kad se ispeče prelivam sa kombinacijom limun, peršun, beli luk :ok: 

I to onda ovako izgleda


Odg: Pržena riba By: paradizo Date: 30 Mart 2013, 22:53:43
Koliko ja znam limun omeksava kosti,verovatno se zato preporucuje piti sok od iscedjenog limuna kada se kost  zaglavi u grlu.Izvinite za off,mozda nekada nekom zatreba :help:
Odg: Pržena riba By: b.jovica Date: 30 Mart 2013, 23:17:36
Hvala paradizo, nisam ovo znao.. Pa nije off, veoma je vezano za temu!  :cheesy: :ok:
Odg: Pržena riba By: twister011 Date: 31 Mart 2013, 10:19:58
I limun a i so :takoje: . To bar zna svako ko je ikada pecao na moru. Nemojte da operete udice jedan dan i cesto, mnoge morate da menjate vec sledeci :veryangry: Posle kraceg vremena cak i one nerdjajuce polako nestaju :rolleyes:
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 31 Mart 2013, 12:07:45
Udica je celik i korodira, kost je nesto drugo.....Jesi video nekad da je kost u prsuti omeksala zato sto je soljena :cheesy:
Kiselina je drugo, ona omeksava kost jos kako :takoje: kuvanje isto.
Odg: Pržena riba By: twister011 Date: 31 Mart 2013, 13:52:43
Ih kost u prsuti. Pa nisam ja rekao da sidro nestane za kratko vreme, vec udica :lol:
Odg: Pržena riba By: srce Date: 31 Mart 2013, 14:12:27
Za kost u grlu moze i da se umoči malo hleba u sirće pa da se pojede...
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 31 Mart 2013, 15:33:16
Citat: twister011 poslato 31 Mart 2013, 13:52:43
Ih kost u prsuti. Pa nisam ja rekao da sidro nestane za kratko vreme, vec udica :lol:
Eeeeeeee, al sunka se susi godinu dana, a riba se soli 5 sati :)))

Odg: Pržena riba By: Zmaj Strasni Date: 13 Maj 2013, 07:52:43
Jel iko probao ovog glavoca da jede? Neko mi rece da mu je meso izvrsno.
Odg: Pržena riba By: kviskons Date: 13 Maj 2013, 11:51:16
Meso je vrhunsko samo treba mnogo nahvatati.  :rolleyes: