Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123456789101112131415
Pržena riba By: Sp1tF1re Date: 12 Avgust 2011, 08:04:34
Najlepsa je sveza i kad je ja upecam taj dan smiley114
Ocistite i isperite ribu(ovde je karas,deverika)
Narezite je plitko nozem na sto sitnije(blize) rezove,na svaka 3mm.
Dobro usolite i nek odstoji 1-2h u frizderu
Spremite brasno u koje ste dodali aleve paprike slatke i ljute malo (kasikica ravna slatke na 3 solje brasna)
Uvaljajte ribu u brasno i pecite u vrelom ulju (obavezno da vri kad polegnete ribu)
Jesti uz krompir salatu sa lukom i kuvanim jajima
Prelivati pivom ili belim vinom





Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 12 Avgust 2011, 08:33:22
Klasika :ok: samo ja recimo od tri solje brasna stavim jednu kukuruznog,bolje krcka :thumbup:
I ja sam neki dan jedno 10tak jazeva isto tako,samo nismo imali vina za zalivanje ,pa smo iskoristili pivo :cool:
Odg: Pržena riba By: Sp1tF1re Date: 12 Avgust 2011, 09:13:56
Ja nikako da ga napecam a vode kazu ortaci, bar ovde pune prote i to krupnog
Odg: Pržena riba By: tićo Date: 12 Avgust 2011, 11:41:22
Ja isto nestavljam papriku, nego mešavina kukuruznog brašna i pšeničnog, naravno peče se na svinjskoj masti ili palminom ulju.
Odg: Pržena riba By: Sp1tF1re Date: 12 Avgust 2011, 13:05:16
Peko sam i na svinjskoj masti fala lepo ulje zakon,ne pije ga to su price zato se i mora ugrejati
Odg: Pržena riba By: laki22 Date: 12 Avgust 2011, 14:05:14
ja te vece na pola uz kicmu isecem i onda te polovine jos na pola, obavezno da stoje u soli i to je to  :cool: kukuruzno brasno ili ne, paprika ili ne, meni ne smeta. pogotovo na kampovanju, svezije ribe nemaaaa :thumbup:
Odg: Pržena riba By: Bakisan Date: 12 Avgust 2011, 14:52:10
Kada se reš peče, bolje je na ulju. Aku su lepi veći komadi onda na masti.  :thumbup:   Pšenično oštro brašno u kombinaciji sa kukuruznim grizom (sitnijim) i slatkom alevom paprikom je po meni najlepša kombinacija.
Odg: Pržena riba By: bladerizer Date: 13 Avgust 2011, 13:41:07
jeste probali da ribu koju ste ocistili i usolili,strpate u marinadu od limunvog soka na par sati,samo vam treba toliko vode da prekrije ribu i iscedite 2,3 limuna unutra,posle toga samo bude(LELE BATO PRSTI DA POLIZES)
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 13 Avgust 2011, 14:01:21
Biti ce probano sutra kad se napecam ribe :takoje:
Odg: Pržena riba By: OLOVO Date: 13 Avgust 2011, 14:02:57
Nema načina na koji neko ovde nije jeo ribu .Tačka.
Odg: Pržena riba By: bladerizer Date: 13 Avgust 2011, 22:50:36
Olovo druze nisi ti jeo przenu ribu mog kuma,taj kad presoli ribu malo ti je gajba piva za 5 babuski!
Odg: Pržena riba By: OLOVO Date: 13 Avgust 2011, 22:53:40
samo se vi veselite..
Odg: Pržena riba By: limovac74 Date: 06 Septembar 2011, 14:17:12
Za ribu koja je suva - smuđ i štuka ne koristim nikakvo brašno već dobro iscedim od vode pa u vegeticu i biber i onda je riba sočnija,lepi se za prste,ne gori ,jedino što izgubi malo na gabaritu -skvrči se.Ostala riba klasika belo i kukuruzno kombinacija ili samo belo ako nema puno materijala.Evo kombinacije krupne babuške (sa brašnom) i smuđ fileti  (bez brašna)  :thumbup: (upravo smazano  :rolleyes: )



Odg: Pržena riba By: mobi dik Date: 06 Septembar 2011, 18:30:28
nesmijem ovo više gledat ili ću morat ići odma po talandaru :takoje:
Odg: Pržena riba By: NEBO Date: 16 Septembar 2011, 15:21:07
Sve što je SP1t rekao u uvodnom postu je extra. Ja bih dodao, koga ne mrzi celu pripremu nek obavi dan ranije ili bar par sati ranije ako ima vremena, ostavi u frižideru onako useljenu nek tako odstoji i po mogućstvu da iscedi limun po ribi i onda na prženje. To je to  :rolleyes: