Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920
Odg: Pržena riba By: tićo Date: 19 Septembar 2011, 11:45:45
Nije to dobro, kada se usoli dan ranije dosta vode izađe iz mesa tako da riba bude dosta suva i sunđerasta
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 19 Septembar 2011, 12:15:06
Ne,ne i ne,ne izadje voda vec riblja koza u kontaktu sa soli pocinje jace da ispusta sluz i to je ta pihtija sto se nakupi na dnu kad usolis ribu unapred.
Istina je da meso postane tvrdje,ali ja volim tako,ko nevoli moze tako usoljenu ribu da pohuje,znaci brasno,jaja ko voli i prezla i onda ce sacuvati svu vodu u sebi i bice mekana i tecna.Recimo to je fora sa orli mesavinom.
Ja uvek solim ribu unapred i za pecenje i za kuvanje  :takoje: prvo zbog samog ukusa,prodje so do kosti nebude samo koza slana , a drugo neraspada se onda cak ni na rostilju i jos dobijes onaj efekat da se lepi za prste kad jedes sto je bar meni,najveci gust.
Svaki restoran riblje kuhinje to radi i ovde i na moru,pogotovo na moru jer morska so vraca okus morskoj ribi cak i kad stoji malo duze.


Odg: Pržena riba By: smuki Date: 24 Oktobar 2011, 19:44:17
ovako nas paradizo iznenadi
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Odg: Pržena riba By: coolair Date: 25 Oktobar 2011, 07:34:22
Trik "Orli" nije u pohovanju sa jajima i brašnom, već u pivu; naime, u belo pšenično brašno, koje se maaalo posoli, dodaje se pivo, da bi se napravila poh smesa (znači, nema jaja). Komadi ribe (poželjno fileti bez kostiju) se uvaljaju u poh masu, a zatim se ubacuju u vrelo ulje :ok:

Prijatno  :bye:
Odg: Pržena riba By: Bigash Date: 25 Oktobar 2011, 07:36:34
Jel ono kuruz gore desno?  :smiley:
Odg: Pržena riba By: smuki Date: 25 Oktobar 2011, 08:40:16
 :wink: :takoje: :takoje: za primamu sarana, :thumbup:
Odg: Pržena riba By: Bigash Date: 25 Oktobar 2011, 08:56:22
Pusti ti sharana, vidju ja da si se ti dobro primamio  :cheesy:
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 25 Oktobar 2011, 09:01:18
Prava orli masa ti je solja brasna+solja piva,to se posebno umuti. E onda se umute 2 belanca u cvrst sneg i polako se umuti sve zajedno da se neizbije vazduh iz belanaca,onda se riba umace u tu masu i przi na ulju,masti svejedno.Uglavnom u dubokoj masnoci kao friteza.
Kad dobije lepu boju vadi se na papirni ubrus,posoli i ostavi da se dobro ocedi i dobije hrskavost.

Doduse moze da se doda i sol u belance pre mucenja,sto je meni bolja opcija,nekako bude ukusnije
Odg: Pržena riba By: Bigash Date: 25 Oktobar 2011, 09:08:08
Sholja brasna+piva+zumanjak , a riba ide prvo u belo brasno pa onda u testo, pa u mas` :wink:
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 25 Oktobar 2011, 09:18:23
Moze,moze,sto da ne :takoje:
Klasika.
Mada nebude hrrrrssskavo kao sa belancetom :takoje:
Odg: Pržena riba By: vvuukk Date: 25 Oktobar 2011, 10:45:28
evo malo stuke,ko jos nije doruckovao...pozzz...

ili srdele sa gradela...



od juna mi stoji na stolu,ha ,ha...
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 25 Oktobar 2011, 12:54:49
pa pojedi ih vise :lol:
Odg: Pržena riba By: vvuukk Date: 25 Oktobar 2011, 13:02:10
cekam da se uhvati plijesan... :bye: :huh: :eek:
Odg: Pržena riba By: pikeman Date: 12 Decembar 2011, 13:27:30

Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 12 Decembar 2011, 14:45:57
Jel to preteklo iz kotlica smiley033 ?