Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920
Odg: Pržena riba By: pikeman Date: 12 Decembar 2011, 14:48:04
Pogodio si, nema da se kupi mali šaran, pa sam deo ostavio za pečenje... smiley111
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 12 Decembar 2011, 14:58:50
Auh, znas sta sam sad probao,usolim ribu,ali tanko je isecem reecimo prst debljine i onda zagrijem tiganj,ma maltene se vec pocne kriviti i onda samo bacim ribu na njega,ispecem je minutu s jedne strane i oko 2 minute sa druge.
Ma milina jedna,ko` na rostilju da se peklo,jedino sto i dimi ko rostilj,pa prozori treba da su otvoreni, a komsije upozorene da ne zovu vatrogasce :lol:
Ulje ni slucajno :no: tek onda dimi :lol:
Pekao smudja i tolstolobika neki dan,nas 4 pojeli 4,5 kile ribe :eek: strasno!
Odg: Pržena riba By: paradizo Date: 12 Decembar 2011, 21:53:33
Znaci ellesar bez ikakve masnoce,ko na teflonskom tiganju? :eek:
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 12 Decembar 2011, 21:58:12
Ne teflon nikako :no: njega nesmes tako paliti, jer izgori taj sloj teflona,plastika je to,a i otrovno ako pocne da gori,meni papagaj crko jednom :no:
Najbolje celik,moze i obican emajliran :takoje:
Odg: Pržena riba By: paradizo Date: 13 Decembar 2011, 09:19:50
Nisam ni mislio da ga palim,naveo sam ga kao primer zato sto se ne koristi masnoca :takoje:
Odg: Pržena riba By: bladerizer Date: 25 Januar 2012, 18:49:49
Smudj  na moj nacin,so, ulje, slaninica i normalo smudjevi!


Uploaded with ImageShack.us
<script src='http://img850.imageshack.us/shareable/?i=sam1516f.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>
<script src='http://img835.imageshack.us/shareable/?i=sam1517g.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Odg: Pržena riba By: alexdja Date: 27 Januar 2012, 13:23:06
Jel okrećeš ovo ili samo ovako ?  :huh:

Koja temperatura i minutaža ?
Odg: Pržena riba By: bladerizer Date: 28 Januar 2012, 03:35:04
Ne okrecem ga,nema potrebe pece se 30 minuta na 150 stepeni pa onda 10 minuta na 200 kada prebacujes na 200 dodas malo limunovog soka preko njega i koju slaninicu i obavezno kada zavrsis sa pecenjem odmah prospi ulje iz tepsije da ga riba nebi upila!
Odg: Pržena riba By: alexdja Date: 28 Januar 2012, 22:03:52

Hvala puno!  smiley033
Odg: Pržena riba By: smederevac Date: 18 Februar 2012, 10:44:16
Ja najvise volim da jedem ribu kod moje baba-tetke :cheesy: .Onda filete sarana ubaci u brasno i alevu paprik i onda fora prvo ih przi u vrelom ulju dok riba ne dobije koricu.Onda ih ubaci u rernu i ostalo sve kslasika.A ovo bude ekstra unutra socna i meka a spolja krcka  :rolleyes: :rolleyes:
Odg: Pržena riba By: Pavke98 Date: 20 Novembar 2012, 13:02:33
Da li bela riba treba da se zareže po dužini ili širini da bi se kosti istopile? :)
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 20 Novembar 2012, 13:46:51
Po sirini obavezno, uzmes ostar tanak noz i bukvalno ides noz do noza, znaci zaseces, pa ostavis koliko debljinu noza, pa opet zaseces. Preko rebara i nemoras, najvaznije je da ides preko ledja jer tu su sitne i  Y koskice....
Onda przenje u dubokoj masnoci, polako :takoje: ma mozes je ko sniclu jesti kad izvadis kicmu :thumbup:

Ovo vredi za belu ribu tipa deverike, praksle, jaz, babuske...
Odg: Pržena riba By: tomislav34 Date: 20 Novembar 2012, 18:16:34
Šta su praksle?  :huh:
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 20 Novembar 2012, 18:43:47
Slicno kao i deverika

http://www.jezerojoca.com/images/fotografijestranice/beladeverika.jpg
Odg: Pržena riba By: tomislav34 Date: 20 Novembar 2012, 18:53:00
ma to su meni sve deverike  :cheesy: