Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920
Odg: Pržena riba By: vradojicic Date: 06 Mart 2014, 07:52:23
Oslicu po meni fali sve! Jedina prednost su mu mali opad, nema droba i nema kostiju osim kicme, lagan je za jelo.
Moze se jesti ali meni je na dnu, ispod njega je samo onaj budjavi pangasijus.
Odg: Pržena riba By: orka Date: 06 Mart 2014, 08:05:55
I ja ga ne volim.,ni mirisa ni ukusa.,a ima i nisku kaloricnu vrednost..,
Skusa je vec nesto drugo,ali kod nje je problem sto posle przenja ne mozes tri dana da izluftiras kucu  :rolleyes:  ,ali ukusi su razliciti,i o njima ne vredi raspravljati..
Odg: Pržena riba By: tiki61 Date: 06 Mart 2014, 08:09:43
Dugo sam trazio nacin da oslica spremim na pravi nacin, jer je suv i bezukusan. Sada ga napola ispecem u rerni nasoljenog, pobiberenog i prelivenog sa par kapi maslinovog ulja, zatim ga prelijem kiselom pavlakom sa belim lukom i persunom, pa zapecem. Verujte, vrh!
Odg: Pržena riba By: laki22 Date: 06 Mart 2014, 08:15:14
ko nema ideje kako da spremi ribu, orli sos pa u ulje i svaka riba je dobra  :wink:
Odg: Pržena riba By: Sax Date: 06 Mart 2014, 10:43:50
Laki,potpuno si u pravu sto se mene tice. Kao gibanicu da jedes a lakse za stomak......
Ja inace manje volim morsku a oslic npr. u orli masu a premaz sa kojim jedem oslica je majonez sa pavlakom i belim lukom.
Odg: Pržena riba By: NEBO Date: 06 Mart 2014, 13:14:24
Da viš kako babe gutaju oslića po slavama  :lol:
nema bolje ribe  :rolleyes:

A jest šnj od ribe, uvek bi menja kilo oslića za 2 američka patuljka od bar 250 gr, ponaosob....

Odg: Pržena riba By: DuleN Date: 06 Mart 2014, 20:22:59
Kada sa orlijem ispohujes "svasta nesta" i nakon toga ga jedes sa sosem od belog luka, itd "svasta nesto" ce biti ukusno...
Ako malo bolje pogledate informacije, videcete da su oslic, pangasijus, i slicne jeftindzos "ribe" zabranjene za uvoz u jako mnogo drzava, jer su pune ko oko svakakvog sljama.... Ipak, kod nas su popularne, jer ima li jeftinijeg nacina da naranis goste na svadbama i sahranama, posebno kad se padnu na post, i da se pritom niko ne udavi  ...

PS
Cisto da procitate i neke clanke iz Srbije, druge iz sveta necu citirati:
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Riba-losha-za-Evropu-dobra-za-Srbiju.lt.html
http://pv-tv.tv/serbia/filet-pangasiusa/
http://www.telegraf.rs/vesti/856580-jedemo-ribu-iz-radioaktivne-fukusime-foto
Odg: Pržena riba By: pikeman Date: 11 Jun 2014, 13:06:35
Dosadile girice pa je Ellesar sinoć pekao svoj ulov - smuđa. :cheesy: :ok:




Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 11 Jun 2014, 13:20:14
Smu - đe - VE :smiley: :cool:
Dobra to riba, moraću mlatnuti još kojeg :wink:
Odg: Pržena riba By: dushann Date: 12 Jun 2014, 00:32:51
Dooobaaarrrrrr!!!  Neboj se biće uskoro još...  :-) Super si spremio nema zamerki. 

Poslato sas mobilan...  ;-)


Odg: Pržena riba By: paradizo Date: 12 Jun 2014, 21:32:44
Odlično pripremljeno,sledeći put majstore pogledaj u kameru,nemoj baš ledja da okrećeš :ok:
Odg: Pržena riba By: Harry_59 Date: 13 Jun 2014, 09:39:51
+101 smiley033
Odg: Pržena riba By: ellesar Date: 13 Jun 2014, 13:58:23
Konjcentracija je bila na nivou :cool: , nisam ni primetio da me slikaju :smiley:
Nisu to girice, pa da mogu pozirati i zezati se :lol: , jela mi se ribaaaaaaaa, nisam smeo da zeznem stvar :cheesy:
Odg: Pržena riba By: laki22 Date: 13 Jun 2014, 15:34:40


ovo je od proslog puta, danas nova tura
Odg: Pržena riba By: VladimirR Date: 03 Novembar 2014, 20:34:52
Prvi put sam pržio Štuku i oduševio se. Nadao sam se biće puno kostiju, jer takođe, prvi put i jedem Štuku, ali od svih faza razočarenja za koja sam strepeo, rezultat je više nego zadovoljavajući. Oduševio sam se koliko je riba ukusna i fenomenalna, :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: evo dok kuckam ide mi voda na usta.
Brašno pšenično i kukuruzno, razmera 1/1, kašikica aleve paprike i kesica belog luka u prahu. Kasnije je prelivena maslinovim uljem i peršunom, sa limunovim sokom, po želji.