Odg: Pržena riba By: Goachild Date: 11 Decembar 2020, 15:02:48
Мрену нисам пробао никад чини ми се.

Тај електрични пекач је бољи за све остало него за пицу како су га рекламирали.
Имам један који пече и паприке кад затреба.

Једе ми се пржена риба!

Ево једне готивне приче:
Odg: Pržena riba By: glos Date: 11 Decembar 2020, 15:37:12
Goa ako budeš, čisto mrenu, ikra se baca, jer je otrovna.
Odg: Pržena riba By: Goachild Date: 11 Decembar 2020, 15:50:45
То знам. Хвала у сваком случају.
Odg: Pržena riba By: robertnfv Date: 11 Decembar 2020, 17:20:08
Ja obozavam ribu da spremam.. jos i umem. Najjace mi kada neko lupi tri reza na ribi i misli da je isekao sitne kosti i onda prica kako ta riba ne valja. Ja je isecem sto sitnije,na svaki milimetar rez u gornjem delu ledja sve do
kicme.ne ostane nista od x y kostiju.




Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока
Odg: Pržena riba By: DuleN Date: 11 Decembar 2020, 17:35:08
robertnfv,
Svaka ti cast, bato !!!
Ovo fantasticno izgleda !
Odg: Pržena riba By: robertnfv Date: 11 Decembar 2020, 18:08:02
Citat: DuleN poslato 11 Septembar 2018, 10:26:22
Po mom skromnom misljenju, orada i brancin su ubedljivo naj bolji na rostilju, dok prilikom przenja gube svoj kvalitet...
Ovako ih ja spremam:

Ja tako u rerni belu ribu. Uzmem veliku tepsiju na nju stavim resetku a na resetku ribu. Ribu ocistim, isecem na sitno,posolim, uzmem alevu pa dobro utrljam da udje u rezove,maslinovo ulje,malo bibera, jos nekih zacina i ostavim da odstoji. Kasnije samo na resetku i rerna sat vremena na 13o stepeni i onda je zapecem da dobije zlatnu boju.
Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока
Odg: Pržena riba By: robertnfv Date: 11 Decembar 2020, 18:14:47
Sada sam bas ogladneoooooooo


Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока
Odg: Pržena riba By: Sax Date: 11 Decembar 2020, 18:26:17
Goa,bas je gotivna prica,upravo odgledao i lik maksimalno pozitivan.
Robert,stvarno odlicno izgleda.
Ja sam stuku skoro pekao,nisam je sekao,i nisam se bas proslavio.Previse kostiju za mene.
Odg: Pržena riba By: Veliki89 Date: 11 Decembar 2020, 19:53:13
Ja kod štuke ne bih sekao Y-ke, ipak štuka je to. Naravno pričam o većim komadima

Odg: Pržena riba By: jamal Date: 12 Decembar 2020, 00:39:17
Pravo kaze veliki...
Kod stuke a ni kod mrene se ne sece ako se pece!
Tako se usitne bude jos gore za ciscenje i jelo !
Lakse se cisti kad su Y kosti cele!
Odg: Pržena riba By: matori Date: 12 Decembar 2020, 13:11:41
Mreni odstranim glavu, satarom sečem duž kičme zajedno sa rebrima, sve do repnog peraja, tako sa obe strane. Seckam sitno sa unutrašnje strane (do rebara) Y kosti, a repove popreko takođe sa unutrašnje. Odseći popreko komade po želji i u vrelo ulje uz dodatak masti, naravno predhodno uvaljano u kombinaciju projinog i pšeničnog brašna i usoljeno. Y kosti se ne primete a sa rebara samo skidaš, repovi specijalitet, belo vino se podrazumeva...Ovo za krupnije mrene 1,5+ po meni među top 5 što se tiče rečnih riba.
Odg: Pržena riba By: jamal Date: 12 Decembar 2020, 13:26:51
Nadji integralno jecmeno brasno pa u njemu uvaljaj i przi ribu.
Neko ce da kaze sta brasno je brasno ovo je samo jecmeno.
Nije isto videcete....
Odg: Pržena riba By: matori Date: 12 Decembar 2020, 13:32:54
To ječmeno ću da probam,inače koristim vrhunsko kukuruzno sa vodenice, od osmaka domaćeg.
Odg: Pržena riba By: DuleN Date: 12 Decembar 2020, 14:49:06
Belo brasno sa vodenice od osmaka kukuruza je vrhunska stvar za przenje ribe !
Odg: Pržena riba By: Bobiska Date: 12 Decembar 2020, 15:28:09
Citat: robertnfv poslato 11 Decembar 2020, 18:08:02
Ja tako u rerni belu ribu. Uzmem veliku tepsiju na nju stavim resetku a na resetku ribu. Ribu ocistim, isecem na sitno,posolim, uzmem alevu pa dobro utrljam da udje u rezove,maslinovo ulje,malo bibera, jos nekih zacina i ostavim da odstoji. Kasnije samo na resetku i rerna sat vremena na 13o stepeni i onda je zapecem da dobije zlatnu boju.
Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока
Roberte svidela mi se ideja riba na rostilju. Ako ti nije tesko pojasni mi jos malo tvoj recept. Da li ukljucujes samo donji grejac na rerni (posto na originalnom rostilju cumur je sa donje strane) ili normalno oba. Ovo pitam sto na primer u toku zime volim da jedem peceno kestenje, pa kako nemam uslova da palim vatru ja ga spremam isto u rerni ali bude mi suv i ne tako ukusan kao kada se sprema na varti.