Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234567891011121314151617181920
Odg: Pržena riba By: Perisha09 Date: 11 Septembar 2018, 09:46:37
Jutros kupih na pijaci......












da se pridoda oradama od sinoć





:bye:

Odg: Pržena riba By: Jigfishing Date: 11 Septembar 2018, 10:11:21
Som na žaru, pored smo kuvali paprikaš od glave, obraza i repa, ali nisam uslikao  :sad:
U svakom slučaju bilo je prste da poližeš :ok:



Odg: Pržena riba By: DuleN Date: 11 Septembar 2018, 10:26:22
Po mom skromnom misljenju, orada i brancin su ubedljivo naj bolji na rostilju, dok prilikom przenja gube svoj kvalitet...
Ovako ih ja spremam:



Odg: Pržena riba By: Perisha09 Date: 11 Septembar 2018, 11:11:42
Druže i ja bih voleo da je spremim na roštilju, ali nisam kod kuće....... smiley033
Odg: Pržena riba By: Jigfishing Date: 18 Septembar 2018, 08:55:30
Po meni repni delovi ili ti iza guzice većih somova (10+) su dosta masni kad se peku na masti/ulju ili po naški na tanjirači/talandari  :cheesy:
Ovo je jedna preporuka za spremanje i mogu vam reći da je som u stvari dosta suv ako se ne napije masti prilikom pečenja.
Odrezak oko 2 cm debeo i težak oko 450g, za mene i suprugu sasvim dovoljno.

Odrezak soma samo malo posoliti, pobiberiti i namazati maslinovim uljem sa obe strane.


Suv teflon tiganj se zagreje na umereno jakoj vatri.


Okreće se samo jednom nakon 7-8 minuta, pa još oko 5 minuta peći drugu stranu.


Ja volim ribu sa povrćem, šećercom ili krompirom na lešo, ali to je sad već stvar ukusa.


Odg: Pržena riba By: mongoose Date: 19 Septembar 2018, 09:37:21
^Ja sam ovako pekao i veće šarane, isečem deblje odreske, malo izmariniram maslinovim uljem, teflon blaaaago namastim da se ne lepi i pečem tako dok ne porumeni. Izuzetno ukusno bude.

Sent from my LEX820 using Tapatalk


Odg: Pržena riba By: VladimirR Date: 19 Septembar 2018, 14:25:44
Meni se takođe sviđa i mogao bih ovako pripremljenog da jedem isključivo na veliki petak i badnji dan. Ostalim danima volim kad pila u masti   :ok:
Odg: Pržena riba By: Jigfishing Date: 21 Septembar 2018, 14:10:06
Mast je no.1 za peći pibu  :tongue:
Ali ipak veći komadi soma ili ribnjačkih šarana budu premasni.
Odg: Pržena riba By: VladimirR Date: 28 Septembar 2018, 11:20:21
Juce przio stuku za ruca sa prebrancem.



Odg: Pržena riba By: Gremlin Date: 28 Septembar 2018, 11:43:31
Kad smo već kod soma, veći primerci jesu dosta masni, posebno repni delovi.
Od drugara ribara iz Tekija sam naučio jednostavan, i vrlo delotvoran trik kako se rešiti te masnoće.
Som se popreko zaseče u predelu repa oštrim nožem, odozdo, i onda se tupom stranom noža pritiska i vuče prema tim zarezima, cedeći mast. Neverovatno kakva sivo-braon smrdljiva maščura izađe i koliko je ima.
Posle toga je repni deo sasvim ok, pošto je mast eliminisana.

:wink:
Odg: Pržena riba By: zex.raseta Date: 07 Oktobar 2018, 16:50:39
Ima Orade sa leda i u Bg. Simbolicna cena da nisam verovao  :eek:. Znam da je uzgajana...ali u moru . :takoje:




Odg: Pržena riba By: VladimirR Date: 30 Oktobar 2018, 19:58:30
Malo se przilo





Odg: Pržena riba By: tisma Date: 12 Januar 2019, 19:10:49
Ovako Kinezi filetiraju i prže činimi se amura



Odg: Pržena riba By: Mrkela Date: 12 Januar 2019, 19:48:35
Na kraju videa pise koja je riba i recept za spremanje  :lol:  :lol:
Odg: Pržena riba By: VladimirR Date: 07 Maj 2019, 10:15:00
Preporuka za metalčev aluminijumski tiganj