Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990
Odg: Pecanje skobalja By: cardinale Date: 06 Novembar 2014, 09:47:27
Manje spada sa 1310 sigurno. Provereno. Ja i drugar negde u junu pecali na jednu hranu na isto mesto, u toku dana, njemu je sa klasične papagajke spalo 20% riba, meni nijedna sa 1310. Mislim takođe da za papagajke treba i jača kontra dosta,a ja to mrzim baš. Kad vidim kako poneki lik kontrira sve mi se smuči. Iživljavanje. Takođe mislim da i broj treba da promeniš. 14-tica je mala.
Odg: Pecanje skobalja By: Shnapsi Date: 06 Novembar 2014, 14:22:51
Ako dozvoljavate reći ću svoja iskustva oko udica.Sve oko broja 14 jeste malo ali udica je dovoljno sitna da je zamaskiramo u pahulicu pen-šaje kojeg na moju sreću ima u NIŠ-u  ( uvoz iz Bosne ).
Eksperimentisao sam dosta sa tim pa sam proicentualno po meni imao više udaraca na 14 nego li na 12 ali i veći broj spadanja  :takoje: pa sto rece deda Račko iz Nišku Banju " neka si peca sinko ko kako voli to ti je ko ljubav prema žene neko voli  prsate a neko guzate , neko plave neko crne . "
Uzeo sam skoro broj 13 od ADROITE sa zakrivljenim vrhom ali riba ko za maler nije nešto radila taj dan pa javljam iskustva čim probam pecanje.
Odg: Pecanje skobalja By: cardinale Date: 06 Novembar 2014, 14:48:31
Ovo da se više udaraca ima na manju kukicu je tačno. Za francuski hleb 100%, a i za ostale mamce se može po meni uzeti kao pravilo. Svakako treba naći pravu meru veličine i ne-spadanja, umeće je to.
Odg: Pecanje skobalja By: Aleksa78 Date: 06 Novembar 2014, 15:38:07
Evo i ja da prokomentarišem udice :cheesy:.Pre par dana dok sam pecao otkačivale se dosta njih ali sam promenio udicu sa 14 na 10 onu širu. Razlika se videla, hoće i predvez da prvi razliku. E sad me zanima boja udice koliko utiče ,a utiče to sam primetio :wink:?
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 06 Novembar 2014, 18:42:36
Ne volim oblik udice kao sto je 1310, ne mogu da je koristim, dzabe. 2210B mi se svijda i po obliku i po boji i po debljini. To nikako nije debela udica, ali nije ni tanka, prava mera po meni. Problem je u tome sto je 2210B broj 14 mala za skobalje od 600gr do 1kg.
Probacu sa brojem 12...
Takodje mi se svidja 2110, a dosta koristim i Sasame Wormer sa okcem. Njih stavim i pecam i na hleb i na crva i na travu. Na Kolubari je dozvoljena samo 1 udica kada se peca na travu.
Odg: Pecanje skobalja By: neske Date: 06 Novembar 2014, 20:19:07
Ja koristim :
http://www.ribolovackaoprema.co.rs/colmic-nuclear-mr-300-udica
http://www.seamatchfishing.co.uk/shop/4572057510/sasame-f-875-wormer-15-pack/6256780 (ove 875 najčešće)
I od skora i http://it.picclick.com/Ami-Tubertini-229-amo-ad-occhiello-161220261744.html (jbg. ove dve gornje se teško nalaze u Požegi... bar u veličini 14 po Mustadu).
Gde je potrebna nešto teža udica, onda Gamakatsuove mušičarke....

Koristim četrnaestice skoro u svim prilikama. Nebitno da li je sitan ili krupan... u stvari, pre ću ići na šesnaesticu za neku siću nego na dvanaesticu za kilaše.
Četrnaestica može da uradi sasvim lep posao i na Drini... samo je pitanje koja četrnaestica....prve dve pomenute, rade posao i to samo tako.

Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 06 Novembar 2014, 22:37:01
Ova druga je ta Sasame koju i ja koristim. Takodje, opasno mi se pokazaja i Owner Umi-tanago ali ne mogu da je nadjem vise.
Odg: Pecanje skobalja By: cardinale Date: 06 Novembar 2014, 22:41:38
Ja sam do pre mesec dana koristio Gamakatsu 1310, pa sam uzeo neki owner 2 pakovanja po 10 kukica ja mislim. Eh ne znam oznaku. Za sada su mi se ove Owner dobro pokazale, mada poslednjih dana slabije izlazim na vodu. Videćemo kad se nabode jato malo jače kako će biti.

Odg: Pecanje skobalja By: Aleksa78 Date: 11 Novembar 2014, 17:34:03
Kolege šta se dešava jel radi nešto ? :wink: Jel izlazio neko na J.Moravu ovih dana ,i kako je prošlo? pozz :bye:
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 11 Novembar 2014, 19:46:36
Za cardinalea- imam Owner Chika, udica ista kao Gamakatsu 1310.
Danas bio malo na Kolubari, na prelivu u Lukavcu, moram reci da je slabo, imao 5 potezanja, 2 ribe spale, 3 uhvatio. Ni najbolji skobaljasi ga nisu hvatali, po komad, dva...
Odg: Pecanje skobalja By: Aleksa78 Date: 11 Novembar 2014, 20:02:38
Izgleda da je i ovde na jugu slično,tako sam barem načuo ista priča par komada i stane,ništa :huh:
Odg: Pecanje skobalja By: neske Date: 11 Novembar 2014, 20:22:51
Zapadna Morava, Ovčar banja i okolina.... o tugo jesenja :( ....
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 11 Novembar 2014, 21:58:20
Po meni za ovde treba mraz ili dva, sneg, malo da pojaca voda, da sijeri...
Odg: Pecanje skobalja By: neske Date: 11 Novembar 2014, 22:47:48
Misliš da uđe u zimovnike?... To bi trebalo da pomogne. Tada kreće genocid....
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 12 Novembar 2014, 07:07:31
Pa da, da udje u zimovnike, da se malo skupi.
Zajebano je na maloj reci tipa Kolubare da bude toliko rastrkan. Prelivcic je na svakih 100 metara, a verujem da na svakom prelivu i brzaku ima poneki skobalj.
A inace, nije bas ni normalno da sredinom novembra skobalj bude na prelivu od 20cm.