Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 18 Februar 2014, 07:51:01
Dobra epizoda. Pecam na tom terenu, doduse malo vise na samom kamenjaru ali veoma korisno.
Ja sam juce bio na Drini, lokacija Grujica Ada u Drlacama.
Boga mi, ekstremno plovkarenje, bacanje plovka od 10, 11gr skoro u samu Bosnu, na 50, 60 metara daljine, dubina 4 metra.
Pecali smo na mladu travu sa Kolubare a posle i na mladu Drinsku, sa preliva iznad ovog vira...
Skobalj se toliko izbacivao kad smo dosli da je to strasno i sve komadi po 1.5-2kg.
Nikad nisam video da se toliko riba izbacuje, pucalo je na sve strane.
Nas 4ca i jos 5 ljudi nismo imali ribu, samo jedan mestanin je imao 4 skobalja, opasno dobra.
Nije hteo da jede pa to ti je.
Stoji se u vodi koliko to cizme dozvoljavaju, stapovi dozivljavaju maksimalna naprezanja pri zabacaju.
Sve u svemu bilo je lepo. Lizovi koje sam video na kamenju na ovom mestu i na prelivu iznad kao i na mestu Ploce u Drlacama su siroki po 2 prsta i vise, i nema mesta i namena gde nema liza. Steta sto to nisam slikao.
Toliko, bice bolje sledeci put.
Odg: Pecanje skobalja By: ixan Date: 18 Februar 2014, 14:47:28
Evo slike jednog od nedelje. To su ti lizači..

Još uvek više ližu nego što mrmaju
pozz
Odg: Pecanje skobalja By: Svenko Date: 18 Februar 2014, 14:50:56
Taj kao da je lizo u minskom polju....Dobar nosonja steta sto slika nije malo ljepsa:-)
Odg: Pecanje skobalja By: ixan Date: 18 Februar 2014, 15:36:59
Uslikan posle dranja

.. biće sledeće nedelje neka lepša slika.
Bar se nadam

pozz
Spojene poruke: 24 Februar 2014, 12:07:28CitatUslikan posle dranja
.. biće sledeće nedelje neka lepša slika.
Bar se nadam 
http://vukovisadunava.com/plovkarenje/pecanje-skobalja/540/?action=post;last_msg=311055
Evo ih..
http://img541.imageshack.us/img541/373/4d4z.jpgBistro!
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 28 Februar 2014, 20:28:38
Pred mrak, oko 16:30h sam isao do Lukavca na Kolubari da naberem malo trave, da ne idem praznih ruku na drinu ujutru.
Zabacio sam 15ak puta pred mrak, od 17h-17:45h i uhvatio na drugi i na poslednji zabacaj dva lepa klena na travu, od 350gr i 500gr. Regularno za usta.
Voda je mala, bistra, skobalj se izbacuje...
Odg: Pecanje skobalja By: neske Date: 28 Februar 2014, 23:45:07
Prosle sedmice, u nedelju, bio sam u Talpama kod Cacka. 4 komada : jedan oko 700g, dva oko 900g, i jedan od 1.2kg. Bilo je spadanja i jedno kidanje.
Sve u svemu - nesto se desavalo, tako da se moze reci da mi dan nije propao. Sve bi bilo jos lepse da nisam osetio "gostoljubivost" Cacanskih ribocuvara.
Ljudi, razumem da neko cuva vodu, da kontrolise, da proverava da li neko grabulja, ali bre, kada pokazes sa kakvom montazom pecas : plovak je deklarisan na 3g, a u stvari nosi 2.8, podvez 0.12, udica sasame 11(velicine cetrnaestice), i ribocuvar te i pored toga posmatra kao ribokradicu... e onda...
U roku od 2-3 sata "stratovali' su me
tri puta. Prvi put kada sam bazdario plovak, gde sam doticnom ribocuvaru pokazao montazu (koju nisam menjao tokom citavog pecanja), uzeo podatke, popovao nesto o grabuljanju i otisao. Nesto kasnije (kada sam imao dve ribe) dolazi njegov kolega koji ponavlja istu proceduru i pregleda upecanu ribu, ali ne tako detaljno... da se razumemo, sve to traje... Treci put dolazi prvi ribocuvar. Ovaj put inspekcija je duza. Tada sam imao tri skobalja, koja je doticni morao svakog detaljno da proveri (svaki je zakacen za donju usnu)...naravno, i to traje....
Da se razumemo : podrzavam kointrole, i veliki sam protivnik grabuljanja...ali majku mu... od dvadesetak prisutnih ribolovaca samo sam ja prosao tu proceduru, dok su drugi nesmetano pecali. Razlog.. pa, jedini ja nisam bio sa podrucja Cacka.
Verujte mi, u ovakvoj situaciji kada si jedini na tapetu, a oko tebe ima prilican broj ribolovaca, osetis se kao da te smatraju kriminalcem, osetis se diskriminisano i to shvatis kao namerno (i bespotrebno) malttretiranje.
Brate, ako kontrolises jednog - kontrolisi sve. Nemoj od tog jednog praviti crnu ovcu.
Smatram da je ovakvo ponasanje daleko od korektnog.
Odg: Pecanje skobalja By: krvava bodorka Date: 01 Mart 2014, 00:07:32
Poznato mi je to, doziveo sam sl prosle god na istom mestu. I od tada nemam prob sa njima. A da njihove ribolovce ne diraju i to znam. Smesno ali istinito neske.
Odg: Pecanje skobalja By: TIHOMIR PRDIĆ Date: 05 Mart 2014, 17:29:10
Citat: knjigovodja poslato 13 Januar 2014, 15:06:42
Na Tamišu kod Jaše Tomića ga niko ciljano ne peca . Ima ga sigurno , prošle godine sam video kako čovek u mreži ima desetak skobalja i desetak klenova . Svi su bili oko 500 gr . Ja ga na udici nisam imao , niti sam ga pecao , imao sam jednog klena na skakavca prošle godine . Gornji deo toka Tamiša se dosta razlikuje od toka ispod brane , pa neka vas ne čudi što ponekad naleti mrena , skobalj ili klen .
Ako Ti nešto znači sve ovo se dešavalo ispod Šiberove sojenice , nisam siguran kojom tehnikom ga pecati , pošto je ceo potez prepun granja , panjeva , oborenih stabala . Možda je najbolje probati iz čamca .
he,he,he kolega ili ti bolje reći komšo pecam ja i to baš ciljno,potpuno si u pravu klena ko pleve,skobalj u sred matice a kad mrena odvali brate užitka,ovih dana vršim prihranjivanje,naravno lokacija malčice niže Jaše
Odg: Pecanje skobalja By: Svenko Date: 12 Mart 2014, 17:03:04
Evo par slika

rijeka Bosna..Doboj....15ak škobalja iznad kilograma je vraćeno jer je mrijest malo ranije kreno ..Bistro




Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 12 Mart 2014, 18:39:47
A sta kaze Koex Master?:) Svaka cast za ulov...
Odg: Pecanje skobalja By: Svenko Date: 12 Mart 2014, 18:46:25
Iznenadio sam se lakocom i ostrinom..Bez problema sam plovak od nepuna 4 gr bacao pedesetak metara od obale..Okacio sam na drini jednu sliku parabole mreni...nisam je ni vidio ali bila je mamara...Koex je zaista lijepo uradjen...narucio sam ga iz Minhena da obidjem kineze ponekad i zaista dobio sam bez greske umotanog talijana...svi natpisi su na italijanskom....pise strong akcija...danas dosta istestiran
Odg: Pecanje skobalja By: SrdjanVA Date: 15 Mart 2014, 00:25:27
Pozdrav drustvo, zna li neko kakva je situacija na Savi u okolini Obrenovca? Da li je opala malo i da li neko lovi skobalja?
Odg: Pecanje skobalja By: srdjan72 Date: 15 Mart 2014, 11:01:49
Voda opada,izbistrila je malo i javlja se na celom
terenu.Na redovno hranjenim mestima malo bolje nego drugde.

Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 15 Mart 2014, 20:00:42
Danas bio u Zabrezju, ocajno je radio, doduse jedan kolega iz moje ekipe je imao 21 komad, sve do 12h, posle ni pipanje. Zavisi od mikrolokacije. Lokalci koji redovno hrane nisu imali nista danas. Ja 5 riba, dva skobalja, dve krupatice i jedna nosara, dvojica kolega sa mnom po 4, 5 i cetvrti kolega iz ekipe 21 komad do 12h sve, posle ni pipanje.
Lokalci su bezobrazni, pridju i parkiraju ti camac na hranilicu samu, kao to je njihovo mesto. Jedan je dosao kaze tu redovno hrani, mi dosli u 6 on u pola 9, kaze kao kako niste videli hranilicu u vodi, tu ja pecam.
Sledeci put ce biti druga prica, svratim tu i isecem hranilice, zajebi moje i tvoojem mesto, ko pre dodje njegovo je.
Odg: Pecanje skobalja By: Pera kojot Date: 15 Mart 2014, 20:44:26
Da nije bio neki matori, negde oko 60-tak godina? Tako je mene i kuma "oterao" sa pricom kako je to njegovo mesto!?!
Послато са U8815 користећи Тапаток 2