Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041424344454647484950515253545556575859606162636465666768697071727374757677787980818283848586878889
Pecanje skobalja By: JokerKM Date: 08 Jun 2010, 12:02:58
Poceo sam da pecam i skobalja na plovak, pa me zanima na kakvom hlebu najcesce pecate?
Francuski Hleb ili Obican? Koju debljinu glavnog najlona i podveza koristite? Velicina udice? Da li pecate skobalja na crvice? Koja boja trave u koje doba godine? I kakvu primamu pravite za pecanje skobalja? :)
Odg: Pecanje skobalja By: Jovica Date: 08 Jun 2010, 12:44:52
Pecanje skobalja.
Možeš na običan hleb sa malom ružom ali isto tako i na Francuski hleb koji mnogo bolje stoji na udici(teže se skida,spada).Glavi najlon je 0,12 a pdedvez od oko 40 cm i najlon 0.10. Udica je najbolje Gamakatsu 2210 br. 16 ( veličina ).Zavisno gde pecaš,plovak 3 gr otežanje suza 2.5 gr. a razliku olova dodaš dramlije na predvez da ne mrsi.Primama kugle od staroga hleba, veličine mandarine.Na travu boje koja je na mestu pecanja što prirodnije.Na crvića pecam ali imam utisak da bolje prolazim na hleb.
Odg: Pecanje skobalja By: profesor Date: 08 Jun 2010, 17:05:37
Ajmo po redu!!
1 koja voda
2 koja dubina
3 koje god.doba  smiley033
e kada to znamo onda mozemo da podelimo savete  :bye:
Odg: Pecanje skobalja By: JokerKM Date: 08 Jun 2010, 17:58:16
Stalno menjam terene gde pecam skobalja,pa pocecu da ga lovim tokom cele godine,sto znaci da ne mogu da dobijem konkretno odgovor,pa ako moze neka preporuka kad za koje doba godine i sta ? :)
Odg: Pecanje skobalja By: emo vasilev Date: 08 Jun 2010, 20:55:41
Evo sta mislim ja -














fotki - venci 72
Odg: Pecanje skobalja By: Jovica Date: 09 Jun 2010, 13:02:09
Svaki savet valja Profesore ja sam rekao šta je neki uobičajeni način lova pomenute ribe koju lovim 45 god.doduše na Z.Moravi a u pravu si Drina i njen skobalj su nešto drugo.Pošto mi je Ibar blizu isto lovim i na Ibru na mestima koje poznajem. Pozdrav svima , sretno.
Odg: Pecanje skobalja By: Ivanhoa Date: 10 Jun 2010, 09:32:30
Mislim da je Owner 50563 ipak predebela, jesi li probao 50281 Sode Light ?
Odg: Pecanje skobalja By: JokerKM Date: 14 Jun 2010, 17:37:49
emo vasilev hvala na slikovitom prikazu i trudu...  :clap2: :thumbup:
Odg: Pecanje skobalja By: Alex_Nis Date: 14 Jun 2010, 21:35:16
Dobra je fora sa ovim kamencicima,to nisam primenjivao do sada...
Hvala za fotku (Ideja):tongue: :wink:
Odg: Pecanje skobalja By: Lepi Dzoni Date: 03 Avgust 2010, 12:23:17
Vezano za mamce skobalj najbolje radi:
- u prolece na travu
- preko leta na hleb
- kada je hladnija voda(jesen, zima) na crvica
:wink:
Odg: Pecanje skobalja By: djuka81 Date: 23 Avgust 2010, 22:40:04
ja zimi najvise lovim skobalja na psenicu{belija] a preko leta slabo pecam skobalja ali preporucuje hleb ,crvica,glistu
Odg: Pecanje skobalja By: Ad fines Date: 27 Septembar 2010, 17:50:41
ima li neko iskustva sa lovom skobalja na Savi uzvodno od BG-a?
Odg: Pecanje skobalja By: orka Date: 27 Septembar 2010, 20:54:00
danas probao,jos se nije pojavio,jos je sva riba u letnjem rezimu,ali mislim da je pitanje dana kad ce da krene.u oktobru dok je jos voda relativno topla,skobalj je najagresivniji i najlakse ga je upecati,prilazi obali,i moze se pecati na plicim mestima do 2-3m dubine,sa brzim protokom vode,od mamaca uzima podjednako i hleb i crvice,ali treba forsirari crvice jer su laksi i zahvalniji za pecanje.novembar,decembar,voda se hladi,i skobalj se pomera prema dubini,tada ga treba traziti na vecoj dubini,oko 4-5m,crvice uzima,ali ima dana kada ih potpuno ignorise,iz razloga sto se crvici u hladnoj vodi brzo skocane i stvrdnu,tada je ruza hleba efikasnija,tj skobalj je radije uzima,ali ga je i mnogo teze upecati nego na crve,tada do izrazaja dolazi pravo majstorstvo,titraj za oko sokolovo..uglavnom se pecaju primerci do 600-700g
to je neko moje iskustvo sa skobaljima sa save..
Odg: Pecanje skobalja By: Ad fines Date: 30 Septembar 2010, 21:39:20
Orka, hvala na odgovoru. U avgustu otrcah nesto na brzaka do Save. Pecao malo bandara na parce, na plovak. Kasnije probao protu na snop crva, slabo islo i onda na par metara od obale na 2 crvica capim jednog skobaljica od oko 300gr. Pomislih da ce ih biti jos ali nista. Pa sam se nesto nesto zainteresovao da ga lovim ali ne znam bas gde da ga trazim. Da li je hleb kao prihrana dovoljan za oktobar mesec? :huh:
Odg: Pecanje skobalja By: orka Date: 30 Septembar 2010, 22:09:47
ima njega vise manje svuda,skobalj je velika skitnica, ali su najbolja mesta sa brzim protokom vode,jos ako na dnu ima kamenja.. nazalost uzvodnije do umke ima malo dobrih mesta,zbog splavova koji su zaposeli skoro svu i vodu i obalu...hleb je najbolja prihrana za skobalja,mozes ga umesiti i napraviti kugle sa nekom kupovnom hranom,cisto da masa bude kompaktnija i cvrsca,a ako je mesto dublje a voda brze protice,u sredinu kugle treba staviti kamen,a nije lose ni da se baci hranilica,tj dzak sa hlebom,koji obelezis sa nekom flasom ili sl.,najbolje od sampona kosili..isti bacis na mesto gde nameravas da pecas,pa vozis i kocis plovak oko hranilice.ovo je mozda i najbolje,ali je potrebno imati dosta hleba..