Odg: Pecanje skobalja By: bojanljube Date: 06 Decembar 2015, 23:36:19
Ove godine je grupa entuzijasta radila istrazivanje na Drinskim skobaljima velicine preko 2kg. Ustanovljeno je da su sve jedinke telesne tezine preko 2kg bile starije od 25godina a neke starije i od 30god.
Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока
Odg: Pecanje skobalja By: cardinale Date: 07 Decembar 2015, 08:43:23
Mataruška banja, 06.12.2015
Poznati zimovnik kod mosta
Štap Falcon Majestic 5m
Najlon 0,12/0,104mm plovak serie pro 82 od 3gr
Mamac crvi, prihrana Catch 100%
Lep dan bio, dosta ljudi iz grada, palo je lepo druženje
Skobalj radio lošije nego prethodnih dana ali nakupilo se ponešto


Odg: Pecanje skobalja By: srdjan812 Date: 07 Decembar 2015, 10:56:10
Svaka cast kolega, lijepi komadi..
Odg: Pecanje skobalja By: neske Date: 07 Decembar 2015, 18:34:05
Kolega Cardinale, da li je ušao krupan i da li je neko pecao na travu?
Odg: Pecanje skobalja By: Spaleone Date: 07 Decembar 2015, 21:20:57
Pozdrav kolege. Evo zime, evo i plovkarenja (bar što se mene tiče). Proveo sam vikend na Drini, i to mi je bio najlošiji vikend od '96 tj od kad pecam na Drini. Jedna (i brojem 1) upecana plotica za 3 dana pecanja. Trava, crvić, hleb... Mrka kapa. Ako je verovati čuvarima, u subotu je na potezu od ušća Rogačice do Lonjina upecano samo 4 komada, 3 plotice i jedan lipljen na hleb. U nedelju nisam video ni jedno izbacivanje ribe na terenima od Mutovog vira do Fakovića. Strašno. Ako se setim kako se ubacuju fotografije, postaviću fotku ulova.
Odg: Pecanje skobalja By: cardinale Date: 08 Decembar 2015, 00:10:19
Spaleone,
Ako je ušao kormoran, a prema tome kako opisuješ situaciju (ne baca se riba) ja bih rekao da jeste, tu više pecanja nema. Pojedoše sve živo, znači riba da pretekne ne može od njih. Ajde što pojedoše, nego se uplaši riba pa pobegne bestraga glavom bez obzira.
Navešću ti jedan primer. Mi bili pre 2 meseca u brodarevu u kanjonu, napecali se fino sve super. Došli sledeće nedelje, obala puna tragova od kormoranovog izmeta. Bacali pola dana, ama kao u kadu. Ribu izvadili nismo. Pakuj se i beži. Uništiše riblji fond.
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 22 Januar 2016, 20:01:56
Evo malo da se oglasimu ovoj temi sa vestima sa Kolubare. Merodavan sam jer sa danasnjim izlaskom imam vec 14 izlazaka na vodu od pocetka 2016. i sve u Lukavac na Kolubaru.
Skobalj je pocetkom godine radio traljavo, obicno sam po izlasku hvatao po 4, 5 komada (500, 600gr komadi) mada sam iamo i dva izlaska kada nisam imao ribu. Onda ide para dana zatisja kada se topio sneg i kada je Kolubara bila ogromna. Izlazio sam i tada na vodu, i jedan dan po ogromnoj Kolubari koja je nosila drvlje i kamenje uspevam da uhvatim jednu mrenu od 1kg.
Od sredine prosle nedelje pa do danas skobalj radi, manje vise veoma dobro. Proradio je ceo potez u Lukavcu, i dubina i preliv s tim da su na prelivu gde vecinom pecam krupniji komadi. Umesniji hvataju 10-20komada, zavisno od mesta. U dubini je malo idasnije ali su komadi sitniji i cesce uzimaju crva dok su na prelivu cvecinom komadi 500-800gr i uzimaju bolje hleb a nekim danima i travu.
Posto sam na odmoru do 1. februara planiram bar jos 5 izlazaka tako da ce biti jos vesti.
Inace vodim evidenciju o ulovima tako da sam u prosli cetvrtak imao 5 kruponih na travu za 3 sata, zatim subota 6 komada na hleb, onda pauza do juce zbog slave pa juce za 4 popodnevna sata 8 komada, danas 12, sve na hleb i saju.:)
Voleo bih da se Sava smiri i da stignem da odem bar jedan dan do Zabrezja ili Umke.
Odg: Pecanje skobalja By: pexon Date: 22 Januar 2016, 20:13:23
Kolega, svaka ti čast i na ulovu i na broju izlazaka.

Ne vidim razlog zašto bi išao na Savu kad ti je Kolubara tako izdašna. Mene interesuje da li si izlazio u zadnju nedelju i ponedeljak i kako si prošao ako jesi?
Odg: Pecanje skobalja By: darkoslo Date: 22 Januar 2016, 20:26:38

Moj ulov i kolege pored mene..18
kom.na glistu,Mladjevo..zna Vradojcic gde je to...
Odg: Pecanje skobalja By: cardinale Date: 22 Januar 2016, 20:35:47
Kolega svaka čast! Jeli na vožnju plovka klasično? Koliki mamac stavljaš i kako?
Odg: Pecanje skobalja By: darkoslo Date: 22 Januar 2016, 20:39:15
Nije klasično vodjenje plovka...da se valja mamac po dnu...drugacije ne pipa
Odg: Pecanje skobalja By: cardinale Date: 22 Januar 2016, 20:44:01
Aha, znači da se gega plovak.... Ok... A koje gliste i koliki mamac si koristio?
Odg: Pecanje skobalja By: darkoslo Date: 22 Januar 2016, 20:50:09
Udica 14...puna glistom malo da visi...i udri
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 23 Januar 2016, 00:46:57
Bravo Dare. Raduje me tvoj post iz dva razloga. Zato sto sada znam da i Mladjevo daje ribu i zato sto ste lepo prosli.
Do pre 5, 6 dana je i u Lukavcu uzimao glistu na istovetan nacin a iskren da budem ne volim da pecam na glistu ali sam pecao.
U Lukavcu ovih dana radi na hleb i na crva, a ponekad i na travu.
A Pexone, iskreno ide mi se da malo promenim, ako verujes, 14 izlazaka u 20 dana na isto mesto... Malo sam se zasitio a i pecva mi se na velikoj reci tipa Save ili Drine.
Gde ste vi pecali na Drini, videh one plotice, ima li nekih ulova na plovak? Vredi li ici negde a da to nije Zivkov vir, tamo je ogromna guzva...
Inace danasnjih 12 skobalja sam vratio nazad u vodu, planiram isto i ovih dana, koliko god uhvatio. Slava je prosla, sardinu sam pravio, imam neki kontigent u zamrzivacu, sad ih vracam da se mreste uskoro.:)
Odg: Pecanje skobalja By: orka Date: 23 Januar 2016, 09:33:39
Svaka čast kolega
Vradojičiću.To je pravilno razmišljanje..Treba nešto da se peca i sledećih godina.