Odg: Pecanje skobalja By: Ad fines Date: 12 Oktobar 2015, 23:23:12
to za oktobar i sprudase znam, ali gde traziti krupnije? verovatno nije na tim pozicijama sa manjom bracom jer bi ga do sada neko i uhvatio valjda. El znas Orka nekoga da je na Savi uhvatio skobalja preko kilo?
Odg: Pecanje skobalja By: orka Date: 14 Oktobar 2015, 11:52:57
Krupan skobalj je jako redak u Savi..,isto i na Dunavu..Mislim na komade preko 1kg..Nisu baš česti ni oni od 700g-1kg..Više mu odgovaraju salamonidne vode kao i one koje se nalaze na prelazu iz salamonidnih u ciprinidne.Verovatno je jedan od glavnih razloga što u takvim vodama ima veći prirast to što na meniju ima mnogo više njegove omiljene prirodne hrane (trave)..
Imao sam na Savi u zadnjih 20-tak godina jedan mali broj skobalja veličine od 800g-1,1kg.,ali takvi komadi su stvarno velika retkost...
Odg: Pecanje skobalja By: Ad fines Date: 14 Oktobar 2015, 22:30:25
ja sam ubedjen da ih ima, i da mozda bas i nisu retki, samo se teze love
Odg: Pecanje skobalja By: Milan berkut Date: 14 Oktobar 2015, 23:20:17
Ako bi uporedili npr na Drini u kojim delovima njenog toka se koje uzrastne grupe skobalja nalaze, najkrupniji su pod Perućcem dabi se ta jata sve više mešala i već kod ljubovijskog mosta lovni skobalj je ispod kilograma a oni preko su mnogo redji u odnosu na gornji tok do Bajine Bašte, dabi se na ulivu u jezero lovna mera skobalja znatno smanjila pa su najčešći tzv klizavci do pola kg.
To znači da skobalj u Savi kako raste tako ide uzvodnije i najveći su u Sloveniji . . .
Ovo je samo moje razmišljanje, istina, pecao sam ih na Savi u Sloveniji i nisam video ribe ispod 600-800 gr.
Отправлено с моего iPad используя Tapatalk
Odg: Pecanje skobalja By: Santjago Date: 15 Oktobar 2015, 12:42:08
jedna od najboljih mikrolokacija u Beogradu za lov skobalja...komadi su od 300-500 gr...obicno pocinje da radi od oktobra...

Odg: Pecanje skobalja By: koleq3 Date: 15 Oktobar 2015, 12:52:39
moze malo precizniji opis ovog mesta za skobalja?
gde je tacno,koja je dubina,kad obicno radi ako si pecao tu? Kakav je teren dole?
Odg: Pecanje skobalja By: zex.raseta Date: 15 Oktobar 2015, 13:54:25
Ako se ne varam ovo je tačno preko puta marine Wais.

Odg: Pecanje skobalja By: Santjago Date: 15 Oktobar 2015, 17:01:32
za Koleq3....
mesto se nalazi kod starog javnog kupatila na Savi prekoputa bloka 70A....sa novobeeogradske strane moze da se dodje camcem koji vozi na Adu Ciganliju a sa strane Ade Ciganlije prodje se pored sportskih terena kao i terena za golf...fotografija je iz letnjeg perioda po jako niskom vodostaju,inace u hladnijem dobu godine dubina na 15-20 metara od obale je 2 do 3 metra,plovak ne treba veci od max 2,5 grama jer skobalj ovde cesto uzima pipavo...inace najbolje radi dok je tok jaci a slabije kad voda stane to jest Dunav napravi upor...radi od oktobra kada temperature postanu nize...mamac crvi..primama Tubertini Cavenado ili neka VDE tipa River Ace ili tako neka za skobalja pomesana sa teskom zemljom,aditivom sira,crvima,itd...inace super me sluzi tvoja Colmic kanta xe xe
Odg: Pecanje skobalja By: koleq3 Date: 15 Oktobar 2015, 17:20:56
eto vidis,svet mali :) ok hvala za info
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 16 Oktobar 2015, 18:08:26
Odmah sam prepoznao da je negde iza Ade, bio sam tu nekada. Zovi Santjago da se malo druzimo zimus, doci cu iz Valjeva, posle mozemo na neku cugu...
Odg: Pecanje skobalja By: Pera kojot Date: 16 Oktobar 2015, 19:01:51
Tamo obično ima mesta da se dvojica lepo nameste i da isto tako lepo hvataju. Naravno kad radi.
Odg: Pecanje skobalja By: cardinale Date: 16 Oktobar 2015, 19:50:54
Radio dobro do pre neki dan u donjem toku Ibra, bliže Kraljevu. Uglavnom na crva, komadi 1kg +/- 300gr. Sada je polako počeo da radi na Limu, isto crv, komadi 1,3kg +/- 300gr.
Berkut je u pravu. Bliže jezeru sitniji, uz reku sve veći. Tako je i na Vapi i na Limu i na Ibru.
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 17 Oktobar 2015, 08:25:28
Tako je na vecini vecih reka.
Lepi su to komadi Cardinale.
A na ovom potezu na Savi kad zgazis u vodu moze pecati 15 ljudi, tako izgleda.
Odg: Pecanje skobalja By: cardinale Date: 17 Oktobar 2015, 10:35:01
Zakačio sam skobalja pre tri sedmice na Ibru ogromnog. I dovučem ga ja nekako do ispred sebe, a predvez 0.10mm fluorocarbon. Izviri mu glava kad šoknja mu ogrooooomna, kao kad stegneš pesnicu pa pogledaš sa prednje strane. Crni onaj grbavi, sačuvaj Bože. Pa se setim da nisam poneo meredov. I umesto da ga polako vučem na obalu, ja pozovem ovog drugara da ga prihvati da mu ga navučem na ruke. Kako smo se mi vrteli sa njim baš u momentu kada je bio blizu ruku, najlon naiđe ovom drugu preko ramena i napravi zatezaljku. Dril ne odradi svoje na poslednjem trzaju i ode nam pokida predvez. Crkli smo od smeha. Njegova sreća bila.
Odg: Pecanje skobalja By: bulmil Date: 17 Oktobar 2015, 15:12:15
Steta..
Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока