Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990
Odg: Pecanje skobalja By: darkoslo Date: 06 April 2013, 11:17:39
Ništa naročito,star hleb,prezle da malo bolje vežu i obavezno stavim žuto kukuruzno brašno  za palentu ili ti kačamak jer to se lepo zaglavi oko kamenja pa on traži,traži dok ne nadje...Bistro.
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 06 April 2013, 11:44:19
Cuvar Ognjen mi jutros rece da se skobalj u valjevskom kraju izmrestio, cuvali su ga 4 dana i 4 noci.
Zabrana od 15.og...
Odg: Pecanje skobalja By: darkoslo Date: 06 April 2013, 14:00:45
Pomislio sam na to jer sve koje sam upecao zadnji put na Kolubari su bili u normalnom stanju,bez prepoznatljivog bubuljičavljenja,idem još jednom da ga probam pre zatvaranja samo ne znam kakva je voda ne znam da li je zamutila ili je ista kao pre par dana.
Odg: Pecanje skobalja By: vradojicic Date: 06 April 2013, 16:47:55
Do Lukavca nije mutna, nize ne znam, zavisi od Lepenice, Toplice...
Mislim da je odlicna voda, pitanje je hoce li da jede posle mresta...
Odg: Pecanje skobalja By: batapele Date: 06 April 2013, 23:02:40
Da li je neko pecao Skobalja na velikim brzacima? Tj da li je neko imao velikih uspeha na takvim brzacima? Pitaj jer sam jedne zime pecao u neverovatnom brzaku! Nemozes ni plovak a kontrolises cak ga i nevidis u dosta slucajeva i iskreno tu sam zabacio bezveze dok sam sacekao druga kad ono..... Znaci tog dana niko nije imao vece komade na celoj reci duz i popreko uopste je slbo jako slabo i radio. Mi na tom brzaku strasnoO!!  Neverovatni komadi i puno komada i jako lepo iskustvo. Tu nije radio uvek cak sta vise jako retko ali tada tj do tada nisam ni znao da se moze u takvoj peni pecati uopste.
Odg: Pecanje skobalja By: Ilco Date: 09 April 2013, 23:14:22
Neznam kakav je bio taj brzak tolko golem ali znam da se moze pecati u brzim vodama.Stavis neku tapu 6,7,8,9,10 grama i mozes da pecas nisam siguran za skobalj ali znam da klen je tu obavezno   :thumbup:
Ja ne volim da pecam u mnogo brzu vodu ali jedan moj prijatelj obozava i stalnopeca ko od shalu  :smiley:

Jedan lik mi je pricao da neki majstor na jedno dosta brzo mesto pobijo skobalji za neki  1-2 sata napunio cuvarku sa skoro 50 komada 100 grama +
Odg: Pecanje skobalja By: batapele Date: 10 April 2013, 01:35:23
Vidis,ja sam pecao klena na brzaku tj varalicario. Kao dete prvo gde sam sam naucio da je klen je brzak, zatim potocnu mrenu takodje i to je jedna od najsladjih riba iz plicaka brzaka malih recica ali skobalje sam licno imao jako puno i najvece primerke u mirne vode i uz samu obalu ! bas zato mi je toliko bilo to sve cudno ! Skobalja su oko mene pecali svi u mirnoj vodi i imali ini nisu neke kmade vece, tada kada sam ja izvaio jednom mozda i eto da lupim neki gram tezeg od kilogram,bio je zaista dosta veliki krivo mi je sto nemam sliku , ujedno i najveci moj kog sam uhvatio ali opet sve to u totalno mirne vode tj konkretno tog uz samu obalu !!!.
Odg: Pecanje skobalja By: darkoslo Date: 10 April 2013, 14:25:03
Citat: Ilco poslato 09 April 2013, 23:14:22
Neznam kakav je bio taj brzak tolko golem ali znam da se moze pecati u brzim vodama.Stavis neku tapu 6,7,8,9,10 grama i mozes da pecas nisam siguran za skobalj ali znam da klen je tu obavezno   :thumbup:
Ja ne volim da pecam u mnogo brzu vodu ali jedan moj prijatelj obozava i stalnopeca ko od shalu  :smiley:

Jedan lik mi je pricao da neki majstor na jedno dosta brzo mesto pobijo skobalji za neki  1-2 sata napunio cuvarku sa skoro 50 komada 100 grama +
Au prijatelju pa nije valjda taj tvoj prijatelj uzimao i te od 100 gr.pozdrav...
Odg: Pecanje skobalja By: Ilco Date: 14 Maj 2013, 13:25:04
Nije mi prijatel  :cheesy: Neznam dali sve uzeo  ali kod nas na ovu reku  skobalji  od 500 grama se smetaju za kapitalci nije neka velika reka,a ima i dosta krivolovci tako da riba ne raste toko velika prava rjetkost je neko da upeca povise od jednu ribu sto ima kilogram ili vishe ma i riba od jedan kilogram je rjetkost obicno stalni komadi su okolo 100 grama manje vishe.Pozdrav
Odg: Pecanje skobalja By: Unski Vuk Date: 30 Jun 2013, 00:30:40
Nov sam na forumu, pa da podjelim neka iskustva ali i savjete  uglavnom za bijelu ribu (skobalj,plotica i mrena).
pecam na rijekama Vrbanja I Una. Poz
Odg: Pecanje skobalja By: kapitalac Date: 01 Jul 2013, 12:42:59
Ja bi rekao da ga je na Vrbanji mnogo za*ebano loviti. Izlazio sam par puta malo na varalicu i vidim ima baš krupnih komada ali iz iskustva znam da ga je u 6. mjesecu nemoguće (u)loviti. Ovo se odnosi na zadnjih par kilometara toka Vrbanje. Mada ima perioda kad uđe Vrbaski škobaj pa ga tad baš love (i puno više nego što treba). To kratko traje i to izlove oni koji su stalno na tim terenima ili u kontaktu sa drugim ribolovcima. Kažu da se po obliku jasno razlikuje Vrbaski od Vrbanjskog. Ja se uglavnom družim sa mušičarima i varaličarima, a i brate, ako nešto mrzim u ribolovu to je zauziimanje pozicija ranim jutrom ko u Igalu na plaži  :cheesy:  :cheesy: Vjerujem da neki noće tu u stolici ili ostave stolicu i neki jeftini štap da im čuva mjesto  :lol:  :lol:

Nego kolega kad počinje uzimati na Vrbanji. Upoznao sam neku ekipu iz Čelinca na Uni nizvodno od Novog, ja ne vidjeh više stvari u manjem autu, čini mi se fijat panda sa krovnim nosačem.
Odg: Pecanje skobalja By: batapele Date: 01 Jul 2013, 12:55:04
 :bye:
Citat: Ilco poslato 09 April 2013, 23:14:22
Neznam kakav je bio taj brzak tolko golem ali znam da se moze pecati u brzim vodama.Stavis neku tapu 6,7,8,9,10 grama i mozes da pecas nisam siguran za skobalj ali znam da klen je tu obavezno   :thumbup:
Ja ne volim da pecam u mnogo brzu vodu ali jedan moj prijatelj obozava i stalnopeca ko od shalu  :smiley:

Jedan lik mi je pricao da neki majstor na jedno dosta brzo mesto pobijo skobalji za neki  1-2 sata napunio cuvarku sa skoro 50 komada 100 grama +


Sto se tice Klena to svi znamo Mrena takodje , a i napomenuo sam to je normalno za brzak ali Skobalj ne bas ! Jako dugo pecam Skobalja i nemoze sad sa se javi neko i da mi kaze ne to ,to i to nije tacno to je cista glupost  ! Jer on nije razlicit u Novom Sadu , Vranju i Kragujevcu isti je svigde samo su tereni razliciti i ako se Skobalj peca u mirne vode i mirnije vode onda je kao sto sam rekao retkost ili ti ajde redje uhvatiti ga na bas velikim brzacima gde se krece klen. drugo, poznato je da je Skobalj riba koja ite u takozvanom jatu ne sam ! Eto i neko iskustvo koje ako nemate gde da procitate ja vam kazuje ali direktno iz prakse ! cc.......
Odg: Pecanje skobalja By: Svenko Date: 01 Jul 2013, 13:18:38
Batapele nisi u pravu...Škobalja krajem ljeta pecam u najvećem brzaku zajedno sa mrenom....isključivo na travku..Izlazi da pase u brzak....dosta puta sam ih gledo kako prevrću kamenje i skidaju sa njega gamaruse i ostalu gamad na metar ispred mene...to je period tokom  ljeta i tada na labrnji ima crvenila od grebanja po kamenju..A noću ga pecamo iznad brzaka..tj u mirnijoj vodi..ampulica, crvići i gas.........tako da neću se složiti sa tvojom konstatacijom :bye:
Odg: Pecanje skobalja By: Unski Vuk Date: 01 Jul 2013, 13:32:42
Ovako sto se tice skobalja na Vrbanji lovim ga 10 godina. Ljeti i jeseni ga lovim iskljucivo na psenicu, jer se na vrbanji ne lovi na hljeb i crvice do zime zbog kedera koji je nocna mora. Takodje ga ljeti lovim na travu ali u jakim brzacima i gdje ga ima puno tj.veliko jato najmanje 20 komada da bude,jednog necete uloviti sigurno  :no: travu rotiram mladu,srednju i staru pa koja upali (obavezno stati iznad brzaka i dizati mulj i strugati travu mala TAJNA  :cool:). A sto se tice zime osim sto ga ima u vec poznatim zimovnicima, za ostala mjesta nema pravila,recimo prosle zime sam ga ubijao u brzoj vodi na 60-70 cm dubine (tu sigurno nije toplo) tako da... Jer upamtite nema teze ribe za loviti, ali kada uzima uzece sve do polednjeg u jatu  smiley033
Odg: Pecanje skobalja By: Svenko Date: 01 Jul 2013, 13:39:02
Kakvo je trenutno stanje na Vrbanji? Kod nas na Bosni ovaj period je skroz tanak...neće da pipne....jako je rijedak...Ja imam dosta familije tamo....Planiro nekad doć pecat škobalja? Primjetio sam da u donjem toku ribari opkoljavaju obalu? Jel taj donji deo bolji...za škobalja....ili gornji..Po nekoj logici dole bi trebalo da bude više virova? Ko će ga znat