Odg: Pravljenje boili i miksevi By: IvanVa Date: 15 Septembar 2012, 22:56:33
Ljudi ,neko ce mozda reci i da nisam normalan , sta mislite da li bi bilo pametno :
Napraviti prvi boil fazon uzeti krv skoljke i sibnuti u mix
drugo uzeti krv vodsenog puza pogotovu sad za ovo vreme
dodati samlevene barske trave i mozda malo mulja...
Ako je ikako moguce bez smejanja

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: srdjan72 Date: 16 Septembar 2012, 15:40:33
I 5 jaja i to je to.

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: dcarp Date: 16 Septembar 2012, 17:09:31
obavezno samleti kucice od puza i skoljke da se dobije onaj "crunch" efekat!!!!.
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: rulerus Date: 16 Septembar 2012, 22:59:14
Citat: rudy079 poslato 12 Septembar 2012, 18:14:18
Pozdrav za sve sarandzije ,danas sam napravio svoj prvi home maid boili,jer sam dosad pecao samo na kupovne ,ali ja bih da uhvatim brkatog i na boili sto ja napravi.Posle puno vremena tragajuci za receptima napravio sam neki svoj mix sledece sadrzine
Kukuruzno brasno 100gr
kukuruzni griz 300gr
psenicni brasno 100gr
Psenicni griz 100gr
sojino brasno 200gr
peleti za hranjenje sarana na ribnjacima 150gr
surutka u prahu 100gr
mleko u prahu 100gr
puding od jagode 80gr
zasladjivac 7ml
aroma jagode 7ml
crvena prehrambena boja
12 jaja
dve kasike suncokretovog ulja
Molim mislenje za ovaj mix sta bi trebao da se doda ili da se oduzme ,svaku kritiku prihvatam.Za rezultate treba da sacekamo do vikenda.
Da napomenem da me ceo mix kostao 400din bez peleta koje sam dobio od druga
Ja bih samo umesto pudinga stavio praskasti aditiv sa aromom jagode. Naravno ne u toj kolicini nego manje.
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: pavlesarandzja Date: 17 Septembar 2012, 20:06:07
prbao ovo provereno 200gr kukuruzni griz,200gr.psenicni griz,200gr.samlevene pticije hrane,200gr.sojinog brasna,100gr.mleka u prahu i 100gr. kazeina ili surutke u prahu posto je kazein skup...15 ml. multimino,10 ml aroma jagode,3 ml sladila,10 ml ulja, 5gr betain,boja
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: sarancic Date: 08 Oktobar 2012, 18:23:33
Evo kako sam ja pravio boile,pa da vidim vase misljenje.
-Psenicno brasno -----------------------150g
-Psenicni griz-----------------------------100g
-Kukuruzno brasno---------------------100g
-Kukuruzni griz--------------------------- 50g
-Sojino brasno---------------------------100g
-Mleko u prahu---------------------------100g
-Hrana za papagaje mlevena--------100g
-Hrana za papagaje u zrnu----------- 50g
-Keks---------------------------------------- 50g
-Prezle-------------------------------------- 50g
-Secer u prahu--------------------------- 40g
-Vanil secer------------------------------- 20g
-Puding od jagode---------------------- 20g
-Pivski kvasac---------------------------- 30g
-Aroma jagode "timar"----------------- 15ml
-Jaja---------------------------------------- 6 kom

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: savo Date: 09 Oktobar 2012, 09:08:35
E bajo da li si mozda razmisljao da mesto pudinga tutnes step sokic
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: rulerus Date: 09 Oktobar 2012, 17:06:52
A cemu uopste puding u mixu

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: sarancic Date: 09 Oktobar 2012, 19:09:24
Zato sto u pudingi ima dosta ugljenih hidrata a i i proteina.
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: rulerus Date: 09 Oktobar 2012, 22:40:31
Da oko 72 % U.H. a 9% proteina ali mislim da i bez toga u mixu imas dovoljno i jednog i drugog.

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: sarancic Date: 09 Oktobar 2012, 22:44:55
Slazem se jer i u onim svim brasnima ima svega toga a mislim da mu nista ne skodi.
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: rulerus Date: 09 Oktobar 2012, 22:49:18
I to sto kazes. Vazno da radi.
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: dzelevb Date: 09 Oktobar 2012, 22:52:01
Koji odnos treba biti proteina ugljenih hidrata i masti u boili???
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: rulerus Date: 09 Oktobar 2012, 23:12:07
Zavisi od mixa koji koristis.
- Proteini. Procenat od oko 30% je uobičajen, ali je veći u slučaju rasta, a manji na nižim temperaturama. Protein je neophodan za rast i oporavak i najskuplji je element u ishrani. Izvori proteina su životinjskog, ili biljnog porekla i nalazimo ih u ribljem brašnu, soji, pšenici, jajima...
- Ugljeni hidrati. Ovo su kompleksni šeceri poput celuloze i skroba. Svi su biljnog porekla i u velikoj meri su prisutni u ishrani šarana, jer su jeftin izvor energije. Takođe predstavljaju izvor vlakana koja potpomažu varenje.
- Ulja. Ulja se koriste kao riblja, ili biljna. Obično se koristi manje od 10% u ishrani za regeneraciju tkiva, itd. Ako ima previše ulja, granule su masnije, kao za pastrmku. One su za šarana previše masne i mogu izazvati probleme sa kvalitetom vode.
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: sarancic Date: 09 Oktobar 2012, 23:17:32
Ove boile sam kuvao dok ne isplivaju na povrsinu to je oko 1 minut.Zanima me kako da budu plivajuci da kad ih stavim u vodu plivaju a ne da tonu?