Odg: Pravljenje boili i miksevi By: damjan Date: 03 Mart 2011, 14:01:43
Goachild-kako ti se pokazala ta aroma "nutrabaits" tuti fruit.?
Jel slab miris,kako se oseća posle kuvanja.?
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: Goachild Date: 03 Mart 2011, 15:28:32
Damjane, ista je kao i jagoda, alkoholne mi imaju skroz drugačiji šmek.
Kada ih skuvam slabije se osećaju, ali dugo "drže". Dovoljno da daju signal šarku.

Pozajmio sam ovaj tekst i ilustraciju od Dragana-Sente sa ILC.

Evo kako se oslobađa aroma na bazi alkohola.
Prostire se u svim pravcima prvo pa polako tezi ka dnu i polako se rasprostire po dnu !!!


Odg: Pravljenje boili i miksevi By: milos_bp Date: 03 Mart 2011, 19:08:58
Goachild s postovanjem prema tebi kao starom sarandziji, al s obzirom da Damjan peca na reci, nece mu se "smek" bas tako prostirati. Sve arome u Dunavu odlaze nisvodno sto je i dobro jer sarko kad se hrani u reci u 90% slucajeva ide uzvodno, sto se moze videti iz onih ruskih filmica o recnom saranu, a sto ce reci da ce mu miris ici pravac na njusku

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: Goachild Date: 03 Mart 2011, 20:03:03
Nisam stari šarandžija Miloše

Samo sam napisao šta koristim od aroma za boilie, a Draganov tekst i slike sam dodao da bih upotpunio odgovor.

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: rulerus Date: 03 Mart 2011, 21:44:00
Da li je moguce da niko nema neku informaciju da dopuni "tabelu" (post). Mislim da je to usko vezano i za ovu temu????

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: milos_bp Date: 04 Mart 2011, 14:39:55
Goachild nisam bio sarkastican kada sam rekao "Stari sarandzija" mislio sam na to da imas iskustva, na kraju krajeva procitao sam brdo tvojih postova i komentara.

Mozda se nismo najbolje razumeli
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: Goachild Date: 04 Mart 2011, 14:46:06
Nisam ni pomislio da si sarkastičan Miloše.
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: Sax Date: 04 Mart 2011, 15:22:39
Nije mi jasno pa mi pojasnite,kako se alkohol rasprostire po dnu?Znam da je laksi od vode jer sam u casu sa vodom sipao obojen alkohol i sve je bilo na vrhu case?Jos negde sam procitao slicno o alkoholu pa me sad buni...
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: Ad fines Date: 04 Mart 2011, 21:57:30
Zna li neko neki "hrskavi" recept, nesto razmisljam ako voli da krcka puzeve i skoljke mozda bi imalo svrhe punuditi mu neki hrskavi boili pun semenja ili krupnog kukuruznog brasna...
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: TopMix Date: 04 Mart 2011, 22:11:11
Za tigrov orah kazu ljudi da je dobar za sarana bas zbog te osobine da je hrskav.
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: djole kac Date: 04 Mart 2011, 22:17:14
Kažu kažu , spremno je pakovanje samo da isprobam

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: ladikimre Date: 04 Mart 2011, 22:19:24
Citat: Sax poslato 04 Mart 2011, 15:22:39
Nije mi jasno pa mi pojasnite,kako se alkohol rasprostire po dnu?Znam da je laksi od vode jer sam u casu sa vodom sipao obojen alkohol i sve je bilo na vrhu case?Jos negde sam procitao slicno o alkoholu pa me sad buni...
Etil alkohol

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: god-ar Date: 04 Mart 2011, 23:16:12
Ako hoces da malo bude "hrskavo" onda u miks ubaci par cela jaja,tj. ljusku jajeta izdrobi rukom na sitnije komade da moze kasnije da se lepo rola,i dobijas hrskavi boil. Imace utisak da mu u ustima puca ljustura skoljke...

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: djole kac Date: 04 Mart 2011, 23:24:13
A može i školjka da se samelje , pa doda u miks ,zar ne

.
Jaja su proverena varijanta i Meleg to ubacuje

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: god-ar Date: 04 Mart 2011, 23:35:02
Moze i skoljka,ali ti treba ona sitna sa tankom ljusturom, a imaces malo vise muke da ih nadjes i nakupis. Ovako je lakse i brze.