Odg: Pravljenje boili i miksevi By: djmisha77 Date: 21 April 2016, 08:14:34
Cekaj malo, ne pricamo ovde o mesnoj boili koja je malo secnuta nekim vocem. Pricamo o kombinaciji 200gr keksa i 200gr ribljeg brasna!

E ajde napravi u toj kombinaciji bas da vidim sta ces dobiti! Mozda na nju hvatas sve one linjake iz jezera?

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: Dva vuka Date: 21 April 2016, 10:48:36
Njih, njih.....

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: nikolas Date: 21 April 2016, 15:16:57
Citat: no names poslato 20 April 2016, 22:11:10
DJmisa77@ nesto mi se sarani nisu bunili kad sam to radio,a i dalje se ne bune. 
pa ne ide ni riba i jagoda pa je sarani obozavaju 
Nikolas@ samelji pelete i pomesaj sa svim ovim sto smo ti rekli,ako ne budes uhvatio sarana na dtd kanalu na to ja ti saljem 2kg mog mixa.Nemoj samo puno arome...2ml/kg mixa je vise nego dovoljno,a mozes i halibut pelete da koristis kao zamenu za riblje brasno....sameljes jednu kesu i pomesas sa recimo:
250g soinog brasna
250g griza
250g kukuruznog brasna
250g hrane za kanarince
Dobices 2kg mixa ili 3kg gotovih boila
Meni se na dtd kanalu uz ovaj halibut mix odlicno pokazala aroma banane od Nutrabaits-a i to u kolicini od 2ml/kg
sto bi rekli,nista ja ovde vise ne bi dirao...

p.s. secnucemo je bananom pa makar se svi linjaci skupili...hehhehe.
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: no names Date: 21 April 2016, 15:40:39
Dacu ja vama tog linjaka

DJmisha@ Ja ne vidim ni jedan razlog zasto se to nebi mesalo i zasto bi saran odbijao da jede tu kombinaciju? Pa sta je Fismil od MVDE pa je sarani obozavaju? Pa proverena kombinacija Fishmil i Catch koja na svakoj komercijali donosi sarana je upravo
to.Pa kad moze da se mesa u praskastoj zasto nebi moglo i u boilama.
nikolas@ Ne moras bananu,mozes bilo koje voce.
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: mihabg Date: 22 April 2016, 07:20:34
Moze sve za sarana... prase je to. Kad kupi pepermint bombonu, ili onu gumenu otrovnjaču , masačak itd. pokupice i tu kombinaciju ;)
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: Mrkela Date: 04 Maj 2016, 00:02:45
Da li kad pravim boile odma stavim betain u suvi miks ili kad ih skuvam pa dok se suse da pospem po njima?
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: imbica Date: 04 Maj 2016, 01:08:02
I jedno i drugo,preko betain i amino zajedno.
Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока
Pravljenje boili i miksevi By: mihabg Date: 04 Maj 2016, 01:48:27
Mrkela: Oba moze bez straha


... od poplava.
Nije betain dokazana smetnja ni radikalna prednost u boili... Vrsio istrazivanja neki.... E taj nije naucnik, nego pecaros ko ti i ja! Pazi da mu ne poverujem u naucne sposobnosti i istrazivacki rad na jezeru!
Inace , koliko sam se nacitao o njemu na pocetku, vremenom sam shvatio da u boili bez njega isto imamo rezultat. Vise mislim da je prihvacen stav koji tumacimo kao sto pise da treba "turiti" zbog ovog, onog...a u stvari ... ?!.
Kao i mnoge gluposti za sarana sto se tripujemo da mora da sadrzi idealan mamac , tako i ova kiselina u pokusaju za svarljivost ima "vaznost" do mojega ....
I onda ti udari brka na gumeni kukuruz ...Ajd' sad!
Cist betain za ribolov je cist ko Sava danas posle kise

Nece garant saran zadrzati u ustima boilu samo zbog betaina , niti ce ta koncentracija da mu pmogne da svari nesvarljivo... Samu koncentraciju niko nije definisao precizno u malim pakovanjima za ribolov , pa ne ocekuj Zapatu u Meksiku ili Bulevar revolucije !
Mislim da netermicki dodat ima vise smisla ... Bar po mom laickom razumevanju termolabilne karakteristike betaina , pa ga tako i koristim. U mamcima ... bio to kukuruz u teglici ,neki dipovan boil, ili tek skuvan dok se susi i naprasen sa aromom i njim u kombinaciji.
Da li je to navika ili "naivka, ne znam...znam da je jeftin sem u kutijicama za "vrhunski" ribolov
Mislim da ima smisla, al' nemam dokaz i posle mnogo godina da je to prah bez koga se ne moze!
Kao i mnoge gluposti upakovane u malim dozama za budale, mi ih trosimo iz razloga koje ne razumemo , ali ih ipak TROSIMO
Izvini na iskrenom stavu...!
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: djmisha77 Date: 04 Maj 2016, 08:39:24
Prosle godine sam vrsio neke testove pa sam na isti mix boile stavljao 15 i 25ml aminokiselina. Boile sa 25 su znacajno vise ribe dale.
Sto se betaina tice njega sam totalno izbacio iz upotrebe jer nisam primetio ama nikakvu razliku sa i bez njega.
Da dodam, isao sam sa 15ml Ak. u mix i 10ml nakon kuvanja.
U sledecem (ovogodisnjem) testu uopste necu stavljati Ak u mix vec sa 10ml tretirati boile nakon kuvanja.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: imbica Date: 04 Maj 2016, 11:12:36
To je dobro sto si testirao,ima razlicitih misljenja po pitanju betaina,e sad treba testirati,tj treba imati vremena za to,ja ga stavljam i u mix i spolja,jer nemam vremena da testiram,pa se vodim sa onim od viska glava ne boli(dzep boli)kad je betain u pitanju.
Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: Mrkela Date: 04 Maj 2016, 11:22:55
tako sam i ja nesto razmisljao da sva ta hemija bas i nije toliko potrebna, vec je neko nekad poceo tako i onda svi nastavili i jos nadovezali ovo ono ovo ono... sve u cilju vece prodaje svojih proizvoda. Ja cu ovaj put probati da pravim sa betainom i bez pa cu videti rezultate

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: no names Date: 04 Maj 2016, 12:18:10
Betain je jeftina zamena za...... ma nije ni vazno (on i goo tecnost su vise upecali ribolovaca nego sarana)
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: djmisha77 Date: 04 Maj 2016, 12:30:30
@Mrkela, samo pravi od istog mixa. Polovinu napravi sa, a drugu polovinu bez betaina. Stavi na dva stapa jedan do drugog te dve "iste" boile. Tako radi celu ovu sezonu pa ces videti da je broj upecane ribe isti!
No names, ok ti znas mi ne znamo sta je "jeftina" zamena za betain. Ili reci ili cuti i vadi linjake.
Umesto betaina sam stavljao pivski kvasac koji ima bar 50% proteina u svom sastavu. Ni tu nisam primetio neku presudnu razliku. Mislim da je bolje napraviti boilu od dobrog brasna pa kad on pojede kuglicu da mu se svidi i prija.
Aroma je samo signal da tamo ima nekih cevapa!
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Odg: Pravljenje boili i miksevi By: no names Date: 04 Maj 2016, 12:32:03
Betain je tercijarni amin (trimetil-glicin) koji je prisutan kod većine živih organizama. Visoke koncentracije su prisutne u šećernoj repi i najčešće se industrijski dobija iz melase. Betain se već dugo koristi kao dodatak hrani za životinje. Najpre je korišćen kao zamena za metionin i holin u hrani za živinu i ribu, gde je imao ulogu donora metil-grupa i ulogu osmoregulatora. Utvrđeno je i da smanjuje sadržaj masti kod svinja i živine.
Betaina ima u žitaricama kao što su pšenica i ječam, dok ga u kukuruzu ima znatno manje. Najčešće se dodaje u smeše, a takođe može biti dodat i u vodu za piće, naročito kada se koristi za ublažavanje proliva kod živine

Odg: Pravljenje boili i miksevi By: imbica Date: 04 Maj 2016, 13:52:10
Citat: djmisha77 poslato 04 Maj 2016, 12:30:30
@Mrkela, samo pravi od istog mixa. Polovinu napravi sa, a drugu polovinu bez betaina. Stavi na dva stapa jedan do drugog te dve "iste" boile. Tako radi celu ovu sezonu pa ces videti da je broj upecane ribe isti!
No names, ok ti znas mi ne znamo sta je "jeftina" zamena za betain. Ili reci ili cuti i vadi linjake.
Umesto betaina sam stavljao pivski kvasac koji ima bar 50% proteina u svom sastavu. Ni tu nisam primetio neku presudnu razliku. Mislim da je bolje napraviti boilu od dobrog brasna pa kad on pojede kuglicu da mu se svidi i prija.
Aroma je samo signal da tamo ima nekih cevapa!
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Reci mi jer testiranja sa i bez betaina sprovodio na komercijali,divljoj vodi ili uopste?
Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока