Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718192021
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Svenko Date: 23 Maj 2012, 11:51:44
Zavisi Filipe od dosta situacija....Ja pecam na 50 m od obale, a dubina je oko 3 m...voda srednje brza...uz blagi vetar sa telemetchom je nemoguće peecati..pravi se jako veliki luk...a kako i sam znaš ne sme ga uopšte biti jer kontra nije pravovremena....škobaljaši to najbolje znaju.....stavljam plovke do 7 gr i sa Bolonjezom 6 com imam super kontrolu....dok sam sa peticom to je nemoguće...sada naravno kada je dubina mala, ujednačen tok bez vetra, znači nema luka....onda se može pecati i sa metch štapovima......naravno da je moguće.....I zavisi šta pecaš da li je to babuška pa taj luk nije bitan ili je to škobalj pa najlon mora biti 100 % našpanovan i na svako usporavanje i nakošavanje plovka sledi kontra.....Znači sve zavisi od situacije do situacije....Ja ponesem uvek dva štapa...ako se peca bliže na manje plovke tu je 4,5 m i 5.1m...ako je voda bistra a jato je na pola reke, zabacuje se daleko,duva vetar, neujednačen i brz tok, dubina 3 m i više.....tu nema šta tražit sa telemetchom smiley033
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Filip030682 Date: 23 Maj 2012, 21:59:00
Svaka ti cast kad uspes da vidis plovak na 50m
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: smokezr Date: 23 Maj 2012, 23:14:18
ih bre nema potrebe za cinizmom ,vidi se plovak ako je dobro odabran sa te daljine definitivno , do duse mora co'ek malo da se napregne al sve je do oka ( i godine proizvodnje )  :thumbup:

E sada posto je tema "sve o bolognese.... " voleo bih preporuku za marku i tip monofila ,koji preporucujete ? 
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: RiSb0 Date: 23 Maj 2012, 23:19:15
Debljina zavisi od terena i vrste ribe koju očekuješ ali ti ne treba ništa preko 0,20... Samo, radi uštede, prvo na špulnu namotaš nekog starog, debljeg monofila da je malo popuniš, pa na kraju taj na koji pecaš namotaš "do vrha". Tako ćeš da uštediš, jer nema potrebe da namotavaš preko 200m monofila... A marka, uglavnom važi "koliko para - toliko muzike", pa izaberi sam  :bye:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Svenko Date: 23 Maj 2012, 23:28:40
Naravno da se vide....pogotovo Drinski plovci oni oblika mrkve sa drečavo crvenim debljim antenama...i dosta su osetljivi kad se dobro opterete.....A o monofilu kolega ima dosta tema...Moja preporuka ti je Owner...
http://www.formaxstore.com/proizvod/6807
Izuzetno dobar najlon...rastegljiv kao guma a dosta otporan na krzanje i jako sunce....mekano naleže na mašinicu....I Tubertini Top Scorer ima kod Travara u NS.........A nikada nisam pecao debljim od 0,18 i to kad je u pitanju krupna riba u  brzoj vodi....Inače uvek stavljam 0,16 osnovni i podvez 0,14..naravno Owner smiley033 odošmo u off
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: chmi Date: 24 Maj 2012, 09:31:14
Moj glas za najlone ide falcon proizvodima. Probao sam Majestic i Boxer. Majestic koristim dve godine i stvarno je extra a boxer sam uzeo da probam
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: smokezr Date: 24 Maj 2012, 12:40:40
To sam ocekivao direktan odgovor , znam da je sto skuplje to bolje ali nisam bas iskusan plovkaros ! A i nije off lepo kaze sve o bolonjezu , pitajte sta vas zanima  smiley108
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Svenko Date: 24 Maj 2012, 20:42:17
Falcon sam koristio par puta..ali ga tokom ljeta sunce sprži jako brzo.....pa nakon svakih par pecanja moram skinuti sa špule 10tak metara..tako da sam od falcona odusto....bar mi se tako pokazala 16ka.....jako bitno je nakon pecanja monofil propustiti kroz vlažnu krpu i na taj način skinuti nečistoće sa njega...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: kviskons Date: 24 Maj 2012, 20:55:24
Trabuco T-Force, kupio na sajmu zalihe, da se ne sekiram do sledeceg LORIST-a.  :thumbup:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: chmi Date: 24 Maj 2012, 22:35:17
@Svenko
Koji model Falcona? Ja Majestic koristim i za stek 0.14 i 0.12 kao glavni i jos uvek imam ispravne sistema. Inace majestic od 0.12 je jaci od strofta super 0.14. Izgubio sam dva sistema zbog toga pa sam se tek tada setio da testiram na suvo
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Svenko Date: 25 Maj 2012, 23:02:54
Ja sam koristio Falcon Prestig....
http://www.freetime-ribolov.com/Najloni/Najlon-Prestige-100-m-dimenzija-0-28.html
druge vrste Falcona nisam koristio......Postavi link..nisam siguran na koji ti misliš....probaj sa Ownerom....ispraviš 10ku udicu sa 0,16 osnovnim i podvezom 0,14......Ali naravno svako ima svog favorita....ali treba isprobavati i druge.....pa ako ga nađem biće isproban ove god smiley033
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: elo Date: 09 Jul 2012, 12:57:48
Sticajem okolnosti u vlasništvo mi je došao nov štap - tubertini cyclone 8 metara dužine, gramaža nije navedena, mislim da je brz (ovako na suho).
Da li neko na forumu zna išta o ovom štapu, za šta je namjenjen, za šta bi ga mogao koristiti, koja tehnika, sistemi i sl.
Ja sam do sada koristio štapove do max 6 metara. I sa njima se jedva snalazim, pa ne znam šta ću s ovim i za šta bi mi valjao, pa sam raspoložen i za neku zamjenu za bolo 6 metara, brz-oštar, ako nekog interesuje.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: milan997 Date: 09 Jul 2012, 20:07:09
Imam jedno pitanje. Kolike gramaze treba da mi bude plovak za bolonjez? Dovoljno da mogu da ga zabacim ali da ne bude pretezak pa da nemoze riba da ga potopi. Pecao bih na kanalu.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: chmi Date: 09 Jul 2012, 22:44:36
Tezine plovaka koje sam koristio su od 1g do 15g. Zavisi od brzine vode i dubine na kojoj pecas. Na DTD kod Zrenjanina cesto koristim gicine plovke od 3-5g za bolonjez ali sa stekom pecam sa lizalicom od 8 ili 10g i cesto budem uspesniji
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: srdjan72 Date: 11 Jul 2012, 00:03:06
Lizalice su zaista vrh pecanja.Ko nije probao mnogo propusta ali ipak je najbolja kombinacija neposredno iznad hrane a sto ce reci camac ili neka druga varijanta su idealni.Znaci bolonjez,sprud na ne vecoj dubini od 4,5m na sred reke u ovom periodu sa lizalicom donosi brdo ribe i uzivanja.Mada u novembru ista varijanta lokacije donosi brdo skobalja i mrene,bar na Savi.  :takoje: