Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Murina Date: 15 Maj 2015, 23:55:32
5400 je valjda 15 gramac
5700 je 30 gramac a kosta nesto malo ispod 9000 rsd...U nekim radnjama mi rekose ispod 11000 rsd  :shocked:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Santjago Date: 16 Maj 2015, 00:09:30
to je normalno Mamac Loznica je uvoznik i ima najbolju cenu ostali su druga ruka pa samim tim su i skuplji..mislim da za koji god da se odlucis Tubertini iz serija 4000 i 5000 neces pogresiti...jedino 30 grama ti daje opciju da mozes da koristis i teze plovke..
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Murina Date: 16 Maj 2015, 00:13:58
 :thumbup:
Nista, pada nabavka pa se javljam kada izadjem na prvu vodu a to planiram uskoro.  :ok:
Hvala jos jednom drugari  :tongue:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 16 Maj 2015, 08:37:26
Bolje je da uzmes 30 gramac jer si ipak pocetnik. E tu ti se deli na klase, bar kad je Tubertini u pitanju. Odozdo na gore ti idu Level Team 4305, pa ovaj Level Team 5705 pa zatim Level Tech serija 7705 itd...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: nidzabgd Date: 22 Maj 2015, 15:33:30
ima li neko iskustva sa bolonjezom na velikoj moravi? koja se kombinacija dobro pokazala? (plovci ,predvezi,stapovi,monofili)
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Kurpimun Date: 08 Avgust 2015, 00:49:46
Pozdrav drugari, nov sam ovde, nov u pecanju bolonjezima. Dobio sam na poklon stap B tech invito 5005, akcija 5-30gr tezina 285gr. Vrlo brzo posto sam ga dobio, bio na pecanju sa kumom koji je iskusan ribar ( po rezultatima na drini i opremi, tvrdim da je preiskusan ), ja onako srecan da se pohvalim sa stapom, dadoh mu ga u ruke, a njegov komentar bese, " gde nabavi ovu motku " rekoh poklon.... Elem da ne davim gugutke mnogo, od tog trenutka stekao sam neki animozitet prema stapu, i zaista se kolebam da'l da kupim neki drugi, ili da nastavim sa njim, svaki neuspeh sa vode, i svako mrsenje pripisujem ovom stapu . . . sad ne znam da'l tripujem ili je zaista los stap, hvala unapred.
Bistro.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Milan berkut Date: 08 Avgust 2015, 00:58:39
Druže, ako je kum takav kakvog si ga nama predstavio - on zna šta priča, pod uslovom da se nije šalio sa tobom. Takvim štapom nisam lovio pa ti ne mogu ništa konkretno reći . . .


Отправлено с моего iPad используя Tapatalk
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 08 Avgust 2015, 12:32:38
Verovatno i jeste motka, tezina to pokazuje a mozda je uz to i mekan, glibav... Neka klasa nije to sigurno.
Ali to nema veze sa mrsenjem i neuspehom u ribolovu, riba ne vidi koji je stap. To je do umeca, moras da vezbas. Prvo steci iskustvo pa menjaj stap jer ces tada tek znati sta ti treba...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: cardinale Date: 11 Avgust 2015, 10:39:44
Ja mislim da je mnogo do štapa. Posebno do vođica. Ja imam dva štapa trenutno bolonjeza. Falcon Amiku 5m i Tubertini KB-340 od 6m. Amika je sa jačom akcijom 30gr, a KB-340 mislim da je 15gr. Koja je suština. U par navrata sa pecanjem na Tubertini na istim mestima sam povećao uspeh i do 50%. Ima tu malo i do dužine štapa, pa je i kontra brža i preciznija, a o vođenju plovka i lakoći zabacivanja da i ne govorimo. No ja mislim  da naročito su važne vođice. Evo samo jedan podatak da ti navedem i sve će ti biti jasno. KB 340 od 6m dužine je težak 175gr isto koliko i Amika koja je 5m dužine, a koja spada u lake štapove. Ako hoćeš da vadiš ribu, mora sve da se dovede do perfekcije. Ma svaki detalj. Pa tako i štap.

Spojene poruke: 11 Avgust 2015, 13:57:01

Evo drastičnog primera kako je sve bitno. Vođice na Amiki su mi bile neke sa njom koje su stigle, međutim verujem da svi znaju da su te vođice daleko ispod kvaliteta koji poseduje štap. Kada sam ih skinuo da zamenim, stavio na vagu, cvrc.....skoro 30 grama. Da ne veruješ. I lepo zameniš staviš Fuji vođice i šta dobiješ. Dobiješ od dobrog štapa vrhunski štap, i pritom lakši i sa poboljšanim karakteristikama.
Dok KB-340 već ima FUji tako da je i to verovatno bila prednost.
Nadam se da sam ti koliko toliko pomogao.
Pozzzz.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Kurpimun Date: 11 Avgust 2015, 23:26:44
Svaki savet dobro dodje, hvala svima. Ima na ovom forumu jako korisnih stvari, gledam, citam. Bice od mene nesto ;)
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 12 Avgust 2015, 07:35:50
Cardinale druze, jel taj Tubertini bolonjez ili takmicarac? Ako je bolonjez ne verujem da je tezak namotan 175gr, to je prosto prelagano, ispade da je sam blank tezak 130, 140gr a vodjice i halter jos 30, 40gr.
Inace, vodjice na bolonjez stapu nisu toliko bitne, po meni, ako ne kace, ne suste, a moje ne suste jer posle svakog pecanja skinem kamenac i namazem ih glicerinskom mascu.
Ni razlika u tezini nije tolika izmedju Fuji Alconite npr. i drugih obicnih. Da su bolje jesu ali na pecanju najlonom od 0.14 ili 0.16mm nema neke preterane razlike.
Da se boljim i laksim karikama dobija bolji stap, to stoji, samim tim cim je provodnik laksi manje opterecuje blank na koji je namotan, stap vecinom ima bolju akciju, postaje ostriji...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: cardinale Date: 12 Avgust 2015, 11:24:34
Tubertini KB-340, 6m dužine, po mnogima najbolji bolonjez ikada napravljen. Jedna od retkih serija Italijanske proizvodnje, cena novog štapa 450 evra. Ja izmerio kod mene u servisu na digitalnoj vagi samo štap (naravno sa vođicama sve full, ali bez mašinice), težina čini mi se 175 gr. a sada sam zvao kolegu koji je bio samnom kada smo merili on kaže da je možda 190 gr. ali definitivno ispod 200gr. Čim stignem pre izmeriću ga i objaviću sliku, mada mislim da to može i na internetu da se nađe.
Vlado burazeru, možda jedan od retkih postova gde se uglavnom ne slažemo. Štap, sa svim elementima na sebi je po meni najvažnija stvar za postizanje kvaliteta pecanja. Ako si ti u pravu, zašto su onda Fuji vođice toliko skupe (30-40e komplet da se kupe bez montiranja), i zašto ih većina pro ribolovaca menja? Naročito je bitno mesto gde legnu klizeće vođice.
Evo ja se kladim da bi ti sa ovim mojim tubertinijem poboljšao performanse za 30-40% u odnosu na štapove koje koristiš. Jednostavno je neverovatna razlika u pecanju. Svi koji su probali znaju o čemu pričam. U svemu je razlika. U namotavanju, u vođenju plovka, u kontri, kada padne kiša, kada zakačiš dobar komad....ma sve....e da i najveća razlika-kada duva jak vetar koji baca plovak takoreći u krilo. Pa razlika u rezultatima kada su loši uslovi pecanja je toliko ogromna da je to neverovatno.
Jedina stvar vezana za KB-340 je da je štap lagane akcije, nije za pecanje na Drini recimo. Eto ta napomena je važna ništa drugo.


Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 12 Avgust 2015, 22:10:31
Ekstra za taj Tubertini, verujem da je vrh i cuo sam za njega nego mi tezina bila malo nestvarna ali posto je male tezine bacanja onda je moguce a i cena to pokazuje... Verujem da je sam vrh.
Nije ni da se za vodjice bas ne slazemo ali nije bas tolika razlika, bar tako mislim.
Iskreno, planiram da kupim takmicarac Speedmaster TE5-600 i komplet Fuji Alconite provodnika i da namotam na njega, onda cu videti jesi li skroz u pravu.:)
Kad me put nanese u tvoj kraj zovem te da se nadjemo i otpecamo.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: cardinale Date: 12 Avgust 2015, 22:20:59
Ma ja kad sam stavio Fuji vođice na Amiku (na kb 340 su bile već) poče da mi leti štap. Il sam ja lud ili sam drugi štap dobio. Nemoj da zameriš, ali meni je tako. Verovatno je to tako zato što su fabričke vođice na Amiki žnj klase pa sam možda i ja malo pod utiskom.
Šta bre kad te put nanese, spakuj se i dođi brate kad god hoćeš, broj imaš, moj si gost.  :wink:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 13 Avgust 2015, 07:16:43
Jeste, na svim Falcon i Tica bolonjezima provodnici su nize klase i nisu u skladu sa kvalitetom blanka...
Hvala brate, prvom prilikom dolazim.:) Pozdravljam te.