Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: zoks77 Date: 10 Septembar 2014, 13:51:37
Izvini samo jedno nisam lepo razumeo a sto se tice predveveza ako ga recimo stavim na 60cm a olovo je na dnu to znaci da se predvez slobodno krece,ili koliki je predvez toliko spustim plovak da se udica vuce po dnu !?

Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: laki22 Date: 10 Septembar 2014, 14:00:05
da, to sam napisao.


Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: djuka Date: 21 Decembar 2014, 21:12:40
    Pozdrav Vukovi, pecam uglavnom bolognese tehniko, uglavnom ciljana riba je skobalj na juznoj moravi od vranja do leskovca. Pecam osnovnim trabucovim najlonom  debljine 0.14 ili 0.16 ali nisam zadovoljan nekako mi je previse krut, a cini mi se i da je deblji nego sto pise,mozda je subjektivni osecaj, za predvez koristim stroft 0.10 ili 0.12. Planirma da pazarim neki od sledecih najlona Tubertini top socrer 0.148 ili 0.16,  colmic fendreel 0.16,a gledo sam i sufiks xl strong. da li je neko imao iskustva sa ovim najlonima i koji bi mi preporucio?
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 21 Decembar 2014, 22:33:02
Uzmi prvi, odlican najlon, i to uzmi 0.148mm. Mozes i Tubertini Gorilla UC-4.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: orka Date: 23 Decembar 2014, 11:21:19
Koristim Colmic fendreel i ne mogu reci nista lose..,odlican.. :ok:
http://www.ribolovackaoprema.co.rs/najloni/colmic-fendreel-150m-najlon
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 23 Decembar 2014, 13:39:44
Koristim i ja na jednoj masini Fendreel 0.14mm ali nije kao ovaj sa slike, moj je bas bordo boje, ovaj izgleda svetliji.
I meni se on pokazao odlicno.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Milan berkut Date: 23 Decembar 2014, 19:38:56
 smiley194 . . . Ima jedno dobro zimsko najlonce koje ima jednu malu prednost vise od fendreela (kojeg inace leti koristim) a to je sto je izrazito plivajuci i za nijansu meksi, ostalo mu gotovo isto kao kod colmica, a zove se Milo Fortress Specijal Salmonide . . . moj favorit za hladno doba godine. . . toplo preporucujem   :ok: . . . i

P.S. Hvala mom prijatelju Mirku iz Arandjelovca koji ga je meni jedne zime takodje toplo preporucio  :clap2: 
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: djuka Date: 24 Decembar 2014, 10:02:24
 Trazeci po Vranju topscorer naisao sam uglavnom na trabucco-ve najlone od tubertinija su imali samo gorila verde, imalo je i Milo Fortress Specijal Salmonide za koga mi je prodavac rekao da ga ne koriste za bolognese verovatno je jos nepoznat kod nas.
Narucio sam topscorer 0.14 preko crapmanie gde je nesto manje od 1000 din.
 Skobalj krenuo da se javlja na juznoj moravi i to prilicno dobro, sutra prilika da se uverim u kvalitet topscorer-a
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: LimskiVuk Date: 29 Decembar 2014, 22:46:00
Da li je neko koristio Colmic F1 Spider 0.168...meni se pokazao kao odlican.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Zlox81 Date: 30 April 2015, 17:33:55
Da li bolonjez tehnikom je moguce pecati na vecim dubinama? Na mestu gde planiram da pecam bolonjez tehnikom dubina je izmedju 10-12 metara sto je duplo veca dubina nego sto je duzina stapa.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Milan berkut Date: 30 April 2015, 17:53:20
Ok, bolonjez tehnika . . . a kako baš želiš da vodiš mamac - slobodnim proplivom, ili tzv. štopanjem, ili kotrljanjem (vučenjem) mamca?
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Zlox81 Date: 30 April 2015, 18:08:17
stopanjem.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Milan berkut Date: 30 April 2015, 18:11:42
. . . nije realno druže . . .
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 30 April 2015, 19:09:28
Kao sto Milan kaze, ne postoji tehnika kojom stopanjem mozes pecati na toj dubini.
Jedino moguce sto povezuje bolonjez i tu dubinu je klizeci plovak, i to za toliku dubinu veoma teski plovci ali to je mucenje zaista.
Klizeci plovak i bolonjeze pecanje po meni ne idu zajedno, jer svako povlavenje, zaustavljenej plovka, stopanje podize ceo sistem i pomera ga. Ja mrzim klizeci plovak na tekucoj vodi, iako sam per puta na Savu odvalio ribu na 6.5m dubine i to skobalja i ploticu. Ali posto to mrzim posle sam nabavio bolonjeze od 6 i od 7m i gde je dublje ne pecam a izbegavam i dubine vece od 5.5m iskreno.
Te dubine su za feeder ali i za to treba umece na toj dubini ili klasicne dubinke.
Koju bi ribu pecao tako duboko?
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: skyleef Date: 30 April 2015, 21:30:32
Cak i da spustis klizecem plovkom, to vise nije efikasan sistem...probaj klasicnom dubinkom, bolje ces proci. :)


Sent from my iPhone using Tapatalk