Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: cardinale Date: 13 Avgust 2015, 10:00:21
Sad trenutno su omalile vode pa je malo problem da se nabode riba, ali ve' od septembra, oktobra će na Limu da se poboljšava situacija radiće riba dobro, pa možda bi to bilo interesantno da odemo.Imaju i varijante neke sa prenoćištem, svašta ima, pričaćemo kada budeš hteo.
Pozzzz
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: StokaNenormalna Date: 13 Maj 2016, 15:48:17
Verovatno i jeste motka, tezina to pokazuje a mozda je uz to i mekan, glibav... Neka klasa nije to sigurno.
Ali to nema veze sa mrsenjem i neuspehom u ribolovu, riba ne vidi koji je stap. To je do umeca, moras da vezbas. Prvo steci iskustvo pa menjaj stap jer ces tada tek znati sta ti treba...

Znaci moze biti da nije do Catane sto ja kitim okolno drvece sistemima?


P.S. Ocekujem da kazes da jeste do stapa, a ne do mene i da mi definitivno treba Grizzly!
 :takoje: :takoje: :takoje:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 13 Maj 2016, 16:40:19
Catana je solidan stapic, nije do nje!:)
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Milan berkut Date: 13 Maj 2016, 22:19:11
Ja sam godinama lovio ribu Catanama T-5 5m i 6m . . . eno ih sad skupljaju prašinu ali su to odlični štapovi za reku i raspon plovaka od 2 do 12gr . . . ajd možda nije do 12gr jer ih nikad nisam bacao ali 8-9gr odlično izdržavaju  :takoje:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: StokaNenormalna Date: 13 Maj 2016, 22:47:55
Mozda je ova moja drugacije napravljena. Stalno baca u drvo!
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Milan berkut Date: 13 Maj 2016, 22:57:01
''. . .sine, sazrećeš i ti jednog dana . . .''. . . pa da zabacuješ  ''. . . ko sav normalan svet. . . ''  :cheesy: :wink:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: bulmil Date: 14 Maj 2016, 08:07:35
Pa nemoj vise pecati pored drveta i eto resenja

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока


Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: StokaNenormalna Date: 16 Maj 2016, 02:08:13
Ja otisao prvi put na savu kod Sajma prosle godine, uzeo sesticu i pecam, stojim u mestu naravno, 5m dubine, ja stavio 7gr fiksni plovak i pecam, kao sto sam naucio.
Koju dubinu stavis na 5m dubine? Ja po nekoj logici, ako je 3m dubina vode, stavim 2,5-2,7m, ali ako je vise, nema teorije da zabacim kako treba sa dubinom od preko 4m.

a ti kazes da ces da uzmes Grizzly kao jeftiniju varijantu da ti se ne bi smejali kad pecas sa kineskim motkama...
Joj, joj, joj... i opet, joj, joj, joj.
Pa mene to nista ne kosta! Rekoh ti, to mi je poklon za rodjendan, imam pravo da izaberem stap do 250 evradi!  :smiley:
Hranilica nije problem, kupim je ujutru odmah, pivo i klopa jos manje! Jedino neki manje nervozni babysitter :D
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 16 Maj 2016, 14:36:43
Brate dubina je kolika mora da bude, ako je 5m stavljam 5m, ali tu ne mozes onda stapom od 5m, moras minimum sesticom.
Ako je 3m a ti stavis 2.7m velika je verovatnoca da neces nista upecati.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: bulmil Date: 16 Maj 2016, 14:38:57
U bre kolko nepoterebnih pitanja..

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: mi-ne Date: 16 Maj 2016, 16:39:57
Nemoj tako.
Moze godinama da se zivi u zabludi jer se o necemu ne govori upravo iz razloga sto se za neke stvari podrazumeva da se znaju.
A ako covek u nesto i posumnja sramota ga da pita jer ima osecaj da ce mu se smejati.
I sve to oko "banalnih" stvari.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: bulmil Date: 16 Maj 2016, 16:43:48
Ma ne omalovazavam,ni slucajno,al brate daj,malo ukljuciti mozak nije tesko,zar ne?

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока


Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: StokaNenormalna Date: 16 Maj 2016, 17:05:09
Neke stvari vama ko "dobar dan", a pojma nemam o cemu vi to. Hranilicu nisam nikad koristio recimo (samim tim i prehranu) Virblu nikad nisam sam stavljao, na nekim stapovima i sistemima je vec bila, negde nije, kako ujak stavi, ja pecam i ne pitam,a sad sam koristim klasicnu omcu. Dubina takodje, nikad mi nje palo na pamet da ce tih 30cm manje da pravi problem, recimo. (kontam, ima predvez za toliko).
Ok, necu smaram vise...Hvala na pomoci u svakom slucaju.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 16 Maj 2016, 19:37:31
Ih brate, sta ti je, pitaj sve sto te zanima. Sad si dodao dobru stvar za predvez, to prvo nisi pominjao. Imas mesto gde je npr. dubina 3m. Ti dodjes na vodu i hoces da odredis tu dubinu. Stavis plovak, stavis olovo u tezini plovka tj. da on bude optimalno opterecen i zavezes virblu na dno. Ne stavljas udicu i predvez. Zabacujes dok ne nnadjes optimalnu dubinu, optimalna je ona kojom plovak prolazi a da ne poskakuje, da se ne kosi, da ne tone. Kada si to odmerio znaci da je olovo na samom dnu. To je prvi korak.
E sada, svestan si da treba da stavis i predvez sa udicom. On moze biti dugacak 20cm, pola metra ili nekad metar (meni na Drini ponekad).
To ti zavisi od konfiguracije dna, od brzine vode i od toga kako zelis da prezentujes mamac. Aj npr. uzmes da ces da stavis 40cm.
Kada nakacis na virblu predvez sa udicom povecas spustis plovak (smanjis dubinu) za nekih, po izboru cm. Ako zelis da udica ide tik iza dna smanjis da duzinu predveza, ako hoces da se malo vuce onda za malo manje od duzine, ako hioces da bas drlja ne smanjujes i tako dalje...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Milan berkut Date: 16 Maj 2016, 20:16:58
Evo ovde se može videti , sve i da ne razumeš šta govori, vrlo mnogo o bolonjez tehnici  . . .
! No longer available