Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Zlox81 Date: 30 April 2015, 22:00:56
Pre svega bi pecao belu ribu deveriku i babusku . Stajao bih na talpu nekih 6 m od obale i zabacivao bih još nekih  10m  a tu je dubina oko 10m.

Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 30 April 2015, 22:48:29
Jedino nacin ako insistiras na bolonjezu je klizeci plovak, teski, po meni 10gr minimum, zavisi od toka vode... Probaj pa iznesi rezultate. Na kocenje zaboravi...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Milan berkut Date: 01 Maj 2015, 02:35:34
10gr je malo za 10m dubine . . . Sve i da je tok vrlo spor . . . Bar 20gr plovak
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 01 Maj 2015, 08:02:20
Slazem se nego sam to rekao onako figurativno, iako nikad nisam pecao na toj dubini pretpostavljao sam da ce trebati bar 14, 15gr klizeci plovak, a vala treba imati i bolonjez koji ce to za zabaci...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: orka Date: 01 Maj 2015, 10:01:00
Pre svega bi pecao belu ribu deveriku i babusku . Stajao bih na talpu nekih 6 m od obale i zabacivao bih još nekih  10m  a tu je dubina oko 10m.


Može da se peca,ali je potrebno da se ispune određeni uslovi..Tisa leti kada je mali nivo zna da bude prilično spora,i to je glavni uslov,da voda nije brza,pa još ako je u pitanju neki liman gde voda kruži onda još bolje..Klizeći plovak od 10-25g u zavisnosti od uslova koji su na vodi..Kočenja plovka naravno nema,pa ti stoga nije neophodan dugačak bolonjez..Najbolji bi bio neki jači bolo ili tele-metch u dužini od 4m sa širim provodnicima kako bi graničnik mogao nesmetano da prolazi kroz njih..
Tako se peca zimi kod Brankovog mosta na Savi u zimovniku gde dubina ide od 6-12m..Doduše peca se sa visine i na daljini do 4-5m..
Probaj pa javi kako ide..Bela riba će se javljati dok babuška teže,jer ne voli da juri za mamcem..
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Murina Date: 15 Maj 2015, 10:21:08
Evo ljudi da pitam i ja  :bye:
Iscitavam stranice dosta i sakupljam informacije, pa mi treba mala pomoc.
Imam masinicu Shimano Sienna 2500 FD pa gledam da nabavim neki bolonjez stap od 5m za Moravu, Nisavu i okolinu (po koje jezerce) koji bi se fino upario sa njom.
Ima li sta fino do 6000 rsd za pocetnika, sto se stapova tice?
I koja je po vasem misljenju all-around struna za ove reke kojom bih napunio spulnu (pecao bih sta god napipam na Moravi, Nisavi, ne jurim nista specificno, ucim azbuku  :cheesy: )?
Isao bih na neku univerzalnu ali sto kvalitetniju(slobodno skuplju) mogucu varijantu :bye:

Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Santjago Date: 15 Maj 2015, 11:53:00
Za Murinu.....mislim da u okviru tog cenovnog ranga je najbolja opcija Tubertini Level Team 4305...duzina 5m,tezina 235gr,tezina bacanja 0-30gr...ili neki iz serije Tubertini 4000 bolonjeza,4205,4105..stapovi su u sustini isti samo se menja dizajn i broj u zavisnosti od serije...stap je jak,ostar,brz....sto se tice najlona moja preporuka je Tubertini Predator ili Tubertini Top Scorer...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Murina Date: 15 Maj 2015, 12:12:33
@Santjago,

Hvala na odgovoru  :thumbup:
Tubertini Level Team retko gde nalazim po netu u ovom rangu cene pa jos 5m.Jedino sto sam nasao priblizno je Tubertini Level Team 2300AR ali ne znam kakav je stap? Vidim da je jedno 50gr tezi od masinice moje, ne znam koliki je to problem?  :huh:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Santjago Date: 15 Maj 2015, 13:00:06
za Murinu...serija 2300 je najlosija serija a tezina od 278 grama za peticu je bas mnogo...pogledaj sta ima na lageru Mamac Loznica oni su generalni uvoznik za Tubertini..

Spojene poruke: 15 Maj 2015, 13:12:41

pogledaj i nov Tubertinijev model 5700..
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Murina Date: 15 Maj 2015, 14:34:46
@Santjago, da shvatih problematiku sa tezinom i meni se cinilo da je tuc tezak za peticu.A koliko para toliko i svira...
A kakvo je stanje sa Mikadom?Zanimljivim mi se cini Essential Bolo 5m 25g.
Ima li tu iskustava???  :huh:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Santjago Date: 15 Maj 2015, 15:19:26
za Murinu ...ja licno nemam iskustva sa Mikadom...ovaj Mikado ima 282 gr u duzini od pet metara,mislim da je to pretesko..
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 15 Maj 2015, 23:15:58
Nista ti ne znaci da kupis stap koji ces posle 3 meseca hteti da bacis. Odmah odustani od toga jer su te pare izgubljene, posle ne mozes da ga prodas a novi hoces da kupis.
Mislim takodje da je ovaj Tubertini dobar izbor, za reke koje pominjes moze i Tibertini Level Team 5305 ili 5405, a preporucujem da pogledas negde i Trabucco Titan 5m, kazu da je i Trabucco Activa 5m dobar. Kada naidjem na nesto novo dobro javicu ti a takodje ako nadjem nesto polovno dobro...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Murina Date: 15 Maj 2015, 23:19:25
Hvala drugari na pomoci, carevi ste  :takoje:
Nek ide zivot, probija s ebudzet, ide se na Tubertini neki iz 5000 serije  :tongue:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 15 Maj 2015, 23:24:24
Serija 5000 je tezine bacanja 0-15gr, zaista lepi stapici. Vidi koji ti plovci trebaju i da li ce te on zadovoljiti.

Preporucujem da preko prodavnice Free Time (kucaj u google) pojuris nesto, preporuka takodje za telemec stap Venturieri Legend 4.70m...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Santjago Date: 15 Maj 2015, 23:52:02
ovaj novi model 5700 je tridesetogramac..ne znam koliko je kinti...