Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: miroslav1976 Date: 10 Februar 2017, 00:20:34
Da,da a nebitno sretan mu put a novim komšijama Bože pomozi :cheesy:,nego recite mi ovaj  štap što sam izguglao SPRO Seria Walter Silver Bolo (5-25gr),5m,da li bi on bio možda odgovarajući smiley001 smiley001
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: jamal Date: 10 Februar 2017, 00:45:43
Kolega sta je bilo bilo je, izvini nismo hteli da te bedacimo ali tako je ispalo. Nego ti sacuvaj taj stapic ,jednostavno trebace ti...
Otici ces nekad na neku stajacicu a on ce ti za mec pecanje posluziti vise nego dobro.Stap je lep i odlican za te pare. Hvataces i klenove nekad njime na voce ili zive mamce na reci... Ne mozes bas sve jednim jbga....Pecaj malo njime pa kasnije kupi sebi neki bolo. Masinicu vec lako mozes da prebacis sa stapa na stap.Isto za neko lagano dubinkarnje ili link ledgering ima odlicno da ti posluzi...
U zdravlju da pecas i mnogo riba da ulovis njime !
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: miroslav1976 Date: 10 Februar 2017, 01:18:59
Budi bez brige Jamal,nema zamjerke,poslušati ću sve vaše savjete pa se nadam da ćemo se uskoro čuti i da ću podijeliti sa vama koju sličicu uhvaćene ribe sa svojim bolonjezom.Veliki pozdrav i hvala još jednom smiley033 smiley033 smiley033 smiley033 smiley033 smiley033 smiley033
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Poskok Date: 10 Februar 2017, 09:54:54
Pecaj ti prijatelju sa tim ovu godinu, pa mozda i sledecu. Pa ce ti se samo kasti sta ti je tacno potrebno. Neces ti uvek ici na najdalje zabacaje i najvece dubine. Moze da se peca sa 4m, cak ces biti i umesniji. A kad malo steknes iskustva i tacno znao sta hoces, onda kupuj bolonjez.  A sada se navadi riba tim stapom u inat komsiji!
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: trim Date: 10 Februar 2017, 21:05:46
miroslav1976 na tim terenima taj štap ti može poslužiti savršeno pogotovo ako loviš iz čamca a na tom dijelu Une (od ušća pa do Kostajnice) imaš bar 20-tak mjesta sa dubinom oko 2-3m. A da te komšo ....bo jeste druže.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: jamal Date: 10 Februar 2017, 23:08:05
znaci Miroslave trebas jos samo camac da kupis ustvari a ne bolonjes !
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: miroslav1976 Date: 11 Februar 2017, 10:43:30
Ma uzeću i brod :lol:nije problem.Čamac je tu,mali frižider u njemu za pivo hladno smiley011,ali uzeti ćemo i bolonjez ako Bog da
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Dubinko Date: 23 Maj 2017, 13:03:50
Da li meredov koristite kao obavezan deo opreme?
Ako ste sami na vodi i morate sami da prihvatite ribu, koju dužinu meredova koristite?
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: laki22 Date: 23 Maj 2017, 13:09:43
obavezan nije ali je koristan. a duzina ne bi trebala da je manja od 3m.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: skvrl Date: 25 Maj 2017, 12:10:37
Posle duge pauze juče sam predveče otišao bolonjezom na otvoreni Dunav, ove godine sam išao direktašima po mirnijim vodama ... ono je bilo strašno, bolonjez i ja, nit sam naučio valjano da prihranjujem na otvorenom Dunavu, imao sam problem sa zabacivanjem zbog vetra, kako god namestim plovak i koji god da stavim i koliko god "tesnu" gumicu na njega da stavim posle zabacivanja ili kontriranja se dubina ili poveća u prvom sličaju ili smanji u drugom tako da je, s obzirom na učestalost izvlačenja sistema iz vode odmah nakon zabačaja, izgledalo kao da kandžijam a ne pecam, što se i odrazilo na ukupan rezultat, jedna riba od 200 g i na kraju me kiša oterala kući :/.
Zašto ne usprevam da fiksiram plovak ? Jel nešto nije u redu sa najlonom ? previše krt ? ne znam koji bi drugi razlog bio, on deluje kao da je fiskiran kako treba i ne klizi tek tako kad podešavam dubinu ali iole jača kontra ga svlači niz najlon. Gumica je toliko tesna da sam je jedva navukao na stabilizator.
Prihrana, kako da skuvam nešto dovoljno tvrdo da leti dobro, tone dobro, ostaje na mestu i ne raspada se lako ? Probao sam i da gnječim hleb kako ste mi ranije savetovali ali to brzo potrošim, voda odnese. Sad već ozbiljno razmišljam o džaku...
Zabacivanje po vetru, jes da sam prvo koristio plovak od 3 g a kasnije prešao na 4 ali imao sam velike probleme i pri kontri i pri zabačaju, pretpostavljam da za to i nema nekog rešenja osim značajno jačeg plovka...

 :huh:

Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 25 Maj 2017, 13:20:59
Pa legendo, mozda ti zaista treba tezi plovak, pogotovo sto je vetar. Ne znam kakav je protok ali 3 i 4gr deluje malo za otvoren Dunav.
Plovak jedino gumicama fiksiras, ako je stabilizator duzi ja stavljam minimum 3 gumice a nekad i 5 i nemam problem sa pomeranjem, pogotovo ako su gumice silikonske i pravog precnika za odredjeni stabilizator.
E hrana je duga prica, to ne moze da se opise ovako, najbolje je uzivo.
Sta kuvas? Prekrupu? Ja hranu za plovak ne kuvam, mozda ponekad dodam prekrupe kuvane malo, na Savi. Znaci recna teska primama, pomesas je sa prezlom, teskom zemljom, navlazis pa ostavis 15 minuta da upije, zatim opet navlazis po potrebi da bude kompaktna, da kugle budu tvrde, da ne moze tek tako da se razvali kugla kad je stisnes i ne sme da pukne kad udari u vodu nego kad padne na dno da pocne polako da se otvara. Ne znam daljinu pecanja i dubinu, ali ako je u dometu do kog mozes da zabacis hranilicu rukom (ona cesto napunjena starim hlebom, hranom, prekrupom i svojom masom ima 2kg sto veruj mi nije malo) onda je ona super resenje. Mi na Savi cesto nismo mogli pa smo plivali i svasta radili ali ja ne volim mnogo te metode. Ako ne mozes onda kuglanje... U hranu obavezno secerac, crve, potopljene ili poparene i malo zivih...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Drill Junkie Date: 25 Maj 2017, 14:21:42
Kolega Vlada ti je sve rekao..  :clap2:

Ja u svaku hranu kada pecam na "otvorenoj" vodi stavljam tesku zemlju (120din/kg)
Mora nesto da ti veze hranu i drzi je na dnu
dva puta vlazim i prosejavam, radi boljeg otvaranja

Ne znam na kojoj daljini pecas, na kojoj dubini, koliki je protok
ali u svakom slucaju probaj sa plovkom od 6-7g za pocetak i dodavanjem jos 1-2 manjih buzira (gumica)  na stabilizator


Ako uspes da setas plovak 15ak metara u liniji hranjenja moze se reci da si uspeo 

Neka ti je bistro
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: skvrl Date: 25 Maj 2017, 14:42:17
Daljina 15tak metara, možda 20 mada ne verujem, ne znam, teško to procenjujem.  Dubina oko 2.5 m, dno ravno, sitan šljunak i pesak i milion malih ljuspica od školjki. Dunav baš gura, bar je juče tako bilo. U pitanju je plaža ispod Kameničkog parka, nikako da je savladam, čim uslovi nisu idealni ništa ne uradim kako treba...

Nemam plovak teži od 5 g, znači u prodavnicu... i više gumica na stabilizator.

Vlado, ne kuvam ništa nego je neko negde ovde spomenuo neke kuvane pogače od kukurznog brašna i starog kuvanog kukuruča koje su teške i tvrde. Al iako sam mislio da je džak komplikovano rešenje, on mi sad zapravo deluje najednostavnije, zaobiđem i zemlju i sve i stavim kugle u džak. Video sam nekog čiču, dođe s tim džakom, ako on baci, mogu valjda i ja...

Gde ima u NS da se kupi dobar taj sistem sa džakom ? Nemam vremena da majstorišem oko toga, jedva i za pecanje nađem :/
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 25 Maj 2017, 14:49:35
Ne znam gde ima tamo, u Valjevu ima kod svih koji prodaju ribo opremu. Cena je oko 1000 dinara, mislim bez najlona. Najlon je najbolji od 0.8 do 1mm najdeblje...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: NikolaNS Date: 25 Maj 2017, 15:34:20
Skvrl taj kupovni sistem sa dzakom ima prevelike rupe, najbolji ti je dzak krompira.  :thumbup:

Prvo u dzak stavis obli kamen (obli da ne probusi dzak) tezine oko 1 kg, zatim u kanti zamesas (recimo 1 kg) prvo nakvasen a zatim iscedjen pa prosejan bajati hleb, onda oko 500 grama prekrupe, krupno mlevene, i oko 500 grama neke kvalitetnije primame na bazi sira ili voca. Dzak vezes u cvor, stavis alku kroz koju ide kanap duzine oko 25 metara na cijem je kraju vezana flasa od 2 litre. Plovak ne ispod 7 grama, a sa cime ces mamciti zavisi od tebe, meni se najbolje pokazalo 5-6 crva na udici 12. Ako sve tako uradis, ne mozes da omasis.  :smiley: Prosle godine se taj sistem pokazao dobitnim na terenu istom kao sto si ti naveo. Probao sam ga u Futogu. U nedelju cu ga prvi put probati ove godine, mada je jos mozda rano za tako nesto, ali sta je tu je. Pecati se mora!  :smiley: