Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718192021
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: bulmil Date: 31 Maj 2017, 11:34:11
Losa je varijanta dzak od krompira.mnogo je gusto pleteno i jako slabo izlazi hrana iz njega.ipak je najbolja varijanta da ti neko isplete hranilicu od pravog konca za to.em je otporniji na habanje od najlonskog dzaka em duze traje

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока


Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: NikolaNS Date: 31 Maj 2017, 11:57:38
Je l' se ima kupiti tako nesto u NS? Mozda na Najlonu?
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: bulmil Date: 31 Maj 2017, 12:01:57
Moguce.probaj.ima na kp ovi sto prave sa tegom mozes kupiti samo mrezicu.msm oko 700 800 din da traze

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока


Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Drill Junkie Date: 01 Jun 2017, 09:37:22
Po meni je taj dzak od krompira  :ok:

Nikad nisam imao problem sa njime ali mora hrana da se proseje pre spustanja u vodu

Extra izlazi iz dzaka, taman kako treba
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 01 Jun 2017, 11:51:23
Hrana izlazi dobro iz tog dzaka ali hleb izlazi lose...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Drill Junkie Date: 01 Jun 2017, 12:19:45
Pa jel prosejavete?
Stavljam tri vekne hleba, oko 2/2,5 kg hrane, litar crva
Sa ovom razmerom hleba i hrane nisam nikad imao problema, cek i kad je manja voda (sporija)

Sasvim lepo izlazi  :ok:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 01 Jun 2017, 14:51:53
Kad ga ubacujem u hranu prosejavam ali kada se samo vlazi i prave kugle kao za skobalja onda ga ne prosejavam, tad mu je granulacija nepravilna, tesko bi i prolazio kroz sito, ume da bude i zilav... Ako prosejes, napravis kugle i napunis hranilicu, i tako bacis u Drinu onda to izpere brzo, veoma brzo, zato kombinujem jedno sa drugim.
Ne mogu da dodjem na ideju cime samleti ostatke od hleba, da budu kao krupnije prezle...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: pex Date: 01 Jun 2017, 15:18:47
Prekrupac cekicar radi posao samo stavi krupno sito

Pozdrav!
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 02 Jun 2017, 11:07:08
Znam ali ne mogu kupovati prekrupac sad.  :cheesy:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: NikolaNS Date: 02 Jun 2017, 11:19:29
Vlado, ostavis hleb prvo da se osusi, il' ga ubacis u rernu i ispeces ga da bude kao kad ti treba za prezle. Zatim ga stavis u neki veci peskir i preko toga par puta predjes oklagijom. Tako sam ja radio i meni se svidelo kako na kraju ispadne.

Ili, video sam na netu, lik je to radio na masini za mlevenje mesa. :takoje:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: srdjan812 Date: 02 Jun 2017, 11:35:13
Brate Vlado 4-5 vekni starih 3-4 dana, kroz sito i deri.. Dobijes dio prasine a dio krupnijih mrva.. Idealno mi se pokazalo za pecanje skobalja.. Od onog prekrupaca sto ima kolega i sa kojim smo pravili prezlu sam odustao jer tu suvu prezlu, daleko sitniju voda puno brze ispira.. A onako koja krupnija mrva daleko je interesantnija skobalju od prasine i magle.. Naravno samo sredina i donja kora hljeba..
Bistro
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 02 Jun 2017, 11:42:10
Meni na Drini treba 15 vekni hleba za dan... A sito koje ja imam lose renda, neka novija proizvodnja, ona stara su bila zakon...
Dva blendera sam sjebao mlevenjem hleba...
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: srdjan812 Date: 02 Jun 2017, 12:01:32
Jeste treba za trecinu vise hljeba, a i znoja dok se spremi.. Ja u glavnom uvijek sa nekom hranom mijesam pa dosta manje potrosim.. Nista onda prodaj stap ili dva pa zbavi prekrupac
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 02 Jun 2017, 13:37:39
Nabavicu prekrupac... Pokusacu da zbarim matorog da mi da iz sela, i ovako nema stoke sada.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Isa Date: 02 Jun 2017, 19:46:21
Ne ponasa se isto suv hleb samleven u prekrupacu i polu suv navlazen pa umesen. Zasto pojma nemam ali takav utisak sam stekao. Mnogo brze se raspada i ispira ovaj mleveni.