Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: deDAIWA Date: 09 Mart 2014, 23:32:57
Jel probao neko ovaj Broad?



Ako je kao zeleni,menjam boje u plavo.
 Slaze mi se uz Majestic  :lol: ,a jos i 150 meteri u komadu  :thumbup:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 10 Mart 2014, 07:42:51
Za malo da ga kupim u Formaxu pre neki dan, ne mogu da se stim cene ali znam da kupih nesto drugo jer sam skoro sve spulne napunio T-Force-om a nisam hteo da stoji. Koliko se secam skup je ali mislim da je vrhunski.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: zoks77 Date: 02 Septembar 2014, 16:17:09
Cao Vukovi imam jedno pitanje koje bas ne razumem ribolov bolonjezom podrazumeva vozna plovka na primer na dunavu da li se cesto desi da vam se zakaci za dno pa kidanje sistema jer je jako tanak najlon ?
I drugo pitanje koji je deo dunava bolji za voznju plovka recimo od Ade Huje do Pancevackog mosta ?
Posto sam pocetnik u tome mogu reci da mi se mnogo svidja,pecam bas dugo dubinski i fider tehnikom ali nisam znao da je plovak tako zanimljiv,na plovak sa uglavnom pecao na kanalima i barama.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: pireli Date: 02 Septembar 2014, 21:14:08
Taj Ownerov najlon nista ne valja,Kosta koliko dva T-force,A slaboji od njega.016mm sam kupio i kidam ga rukom ko od sale.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: laki22 Date: 02 Septembar 2014, 22:30:09
truo je... cak i najjeftiniji 0,16 se retko moze pokidati ko od sale. stoji tamo ko zna koliko
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: koleq3 Date: 02 Septembar 2014, 22:43:15
odmotas zavezes cvor i probas :)
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 03 Septembar 2014, 07:52:19
Ja bas htee da narucim ovaj novi plavi od 900 dinara. Pa jel moguce da najlon od 900 dinara bude truo? Ja mislio oni zeleni stari im mozda truli jer mnogo stoji pa zato nisam hteo da ga kupim.
Nista, ostajem na T-Force 0.148 a koristim jos i Falcon Prestige 0.16, odlican najlon kao i Tubertini Gorilla 0.14 isto odlican najlon.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: pireli Date: 03 Septembar 2014, 11:37:11
E taj T-Force 0.148 i ja koristim i nema boljeg,Jaci je dosta od ovog i bolje se ponasa ovaj Owner nekako krut.Owner sam kupio u formax-u.Tako da ne moze da bude truo.


Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: zoks77 Date: 09 Septembar 2014, 23:39:35
Cao da li neko moze da mi objasni kako precizno odrediti dubinu na Dunavu ili Savi !?
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: laki22 Date: 10 Septembar 2014, 01:45:10
opteretis plovak na "nulu" i na virblicu stavis neko olovo ili drugacije receno sondu, koja ce preopteretiti plovak. zabacis na zeljenu daljinu, ako plovak potone, mala je dubina, ako ostane da lezi prevelika je. kad nadjes pravu dubinu, stavis predvez i pomeris plovak u zavisnosti kako zelis da pecas.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: zoks77 Date: 10 Septembar 2014, 08:15:49
Znaci plovak od 5 gr stavim olovo 5gr,stavim virblu i kada nadjem dubinu to jest dno onda stavljm predvez e sada me brine da li ce se udica kaciti o dno kada se vuce po dnu ?
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: djmisha77 Date: 10 Septembar 2014, 11:12:54
Ako ima kamenja -kacice. Zato stavi duzi predvez, recimo 30-40cm da ne gubis ceo sistem vec samo udicu. Sve to zavisi od terena na kome pecas. Ali pecati na Savi i Dunavu znaci biti spreman na kidanja...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2


Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: orka Date: 10 Septembar 2014, 11:58:37
Na terenu na kome stalno pecas vec znas kolika je dubina otprilike u zavisnosti od vodostaja,pa podesavanje dubine ne traje puno,a takodje znas gde su prepreke i da li ih uopste ima..,znaci sa upoznatim mestom je prilicno lako..Problem je sa nepoznatim mestom,tj mestom na kome smo prvi put..
Ja to radim na sledeci nacin..,pogledom na obalu(ravna,strma,visoka,niska) i povrsinu vode,otprilike mi postaje jasno koju dubinu mogu da ocekujem..
Recimo plovak 5g nosi,toliko stavljamo i olovo.,znaci pravilno opterecujemo plovak.,udicu ne stavljam zbog eventualnog kacenja.,postepeno povecavamo dubinu sve dok plovak ne pocne da izviruje iz vode vise nego sto je opterecen.,onda korigujemo malim smanjenjem dubine,sve dok ne osetimo da olovo lagano dodiruje dno.,naravno skoro nigde dno nije idealno ravno,vec postoje veca ili manja udubljenja,prelazi..itd..
Onda stavljam neku nebitnu udicu(predvez) sa ciljem da ako je otkinem nema velike stete.. :smiley: .,tako proveravam sta je na dnu i koliko ima prepreka..,ako ih ima puno(prepreka) treba bezati od tog mesta..Tek kada sam upoznao dno mesta na kom imam nameru da pecam,onda stavljam predvez sa pravom udicom,bacam hranu i pocinjem da pecam.. :ok: Ovo se odnosi pre svega na tekuce vode,mada prakticno istu proceduru primenjujem i na stajacim..
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: zoks77 Date: 10 Septembar 2014, 12:32:36
Ok.Hvala Vukovi poprilicno ste mi dobro objasnili,tako da znam sta mi je raditi !

Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: laki22 Date: 10 Septembar 2014, 13:40:05
Znaci plovak od 5 gr stavim olovo 5gr,stavim virblu i kada nadjem dubinu to jest dno onda stavljm predvez e sada me brine da li ce se udica kaciti o dno kada se vuce po dnu ?

ako stavis plovak 5gr i olovo 5 gr to znaci da je plovak "na nuli". na virblicu zakaci jos neko olovo da bi preopteretio plovak i nasao tacnu dubinu. da ne bi kacio posle, plovak spustis za duzinu predveza. to znaci da je sad udica na dnu.

i to sto ti je predlozio Misa, stavis dugacak predvez. Neki stave i po 70 cm, sto zbog manjeg kacenja a vise sto riba uzima pre takav mamac zbog bolje prezentacije.