Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456789101112131415161718192021
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: crvic Date: 28 Oktobar 2013, 21:12:48
Postovanje. Nov sam u svetu pecanja, pecam svega par meseci, i imam kineski teleskopski stap od 5m na kojem sam se malo ucio, i skoro sam kupio skroman Shimanov bolonjez (TC-CX 3.5m, dacu sliku ispod). Masinica na tom stapu je Enter TZ50F (skromna masinica takodje). Najlon je Trabucco XP-line 0.30 na spulni, a predvez je tanji najlon, nisam siguran koje debljine. Zanima me vase misljenje o toj opremi s' obzirom da se radi o pocetku pecanja, planiram na njega da pecam na plovak, i na dubinku. Zanima me koliko je dubinka ostvarljiva, jer je stap snazan dosta, i da li bih recimo mogao da pecam stuku na balerinu, i ostalo(sta ja vec znam..). Hvala unapred, evo slika :
http://static.kupindoslike.com/Masinica-Enter-TZ-50-F_slika_XL_12730421.jpg
http://www.pechechassediscount.com/boutique/images_produits/tc-cx-tele-z.jpg
http://static.kupindoslike.com/Saranski-najlon-Trabucco-XP-Line-Carp-0-30mm-300m_slika_XL_13549941.jpg
Najlon i masinicu mi je preporucio prodavac u radnji, za pocetak ;-)
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Svenko Date: 28 Oktobar 2013, 21:45:51
Drug prvo da ti poželim dobrodošlicu smiley265 Imaš dosta tema o svim vidovima pecanja, tako da uz malo truda možeš sve pronaći. A za početak se snalazi sa tim štapom mada je nemoguće koristiti ga za sve....ali otom potom....naučićeš već i kroz forum skontati neka pravila i sve to..Ajde sretno ti i nek je bistro :bye:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: crvic Date: 28 Oktobar 2013, 21:55:11
Hvala mnogo ! Snacicu se nekako valjda  :cool:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 29 Oktobar 2013, 18:16:43
Drugar, kao prvo ovaj stap nikako nije bolonjez.
Nije svaki teleskopski stap bolonjez.

Ovo je pre svega jetinija varijanta nekog stapa da dubinski ribolov. Za sarana, takodje moze za balerinu za stuku i slicno.
Sve sto si naveo mozes raditi a ponajteze pecanje na plovak.
Jedan stap ne moze pokriti sve situacije, citanjem tema ces to videti a i iskustvom.
Moras znati gde pecas, koje vrste riba, kojim sistemom i prema tome nabaviti opremu.
Pozdrav.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: crvic Date: 29 Oktobar 2013, 23:08:56
Pecam na nekoj barici u mom gradicu, nema nista bolje od toga meni dostupno, i razmisljao sam da pecam na dubinku ali na Dunavu koji je od mog mesta udaljen 15ak km. Hvala  :wink:
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: stragi88 Date: 13 Novembar 2013, 18:04:57
znam da je bilo vec u ovoj temi ali dosta sturo...koji bi mi najlon preporucili za pecanje na bolonjez (0.16), gledao sam T-force ali sam cuo da im neke serije nista ne valjaju pa bi hteo da cujem misljenje i vas  smiley033
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Svenko Date: 13 Novembar 2013, 19:55:08
http://www.formaxstore.com/proizvod/6807

Nema ga boljeg a jeftinijeg vjeruj smiley033
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Milos-vuk Date: 13 Novembar 2013, 21:20:43
Koliko se krece cena? Ne pise na sajtu.
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Alex_Nis Date: 13 Novembar 2013, 21:42:50
599 dinara
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Svenko Date: 13 Novembar 2013, 21:56:12
Zavisi gdje ga kupuješ drug. Ja ga uzimam u Jaxon-u u Subotici za 450 din....U  NS je malo skuplji...Taj monofil se pokazao kao broj jedan već 3 godinu zaredom. Siguran sam da se nećete pokajati :bye: Bistro
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: stragi88 Date: 14 Novembar 2013, 01:08:39
Kako taj najlon podnosi niske temperature, posto sad pri kraju sezone retko pecam kad je temperatura u plusu?
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: tonac Date: 14 Novembar 2013, 12:44:53
100 metara 600 dinara? U sine,pa tehnium je jeftiniji od toga :) znaci nije samo u saranskom.ribolovu kasapljenje
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Svenko Date: 14 Novembar 2013, 13:46:05
Stragi u pitanju je veoma elasticni i rastegljivi, mekani monofil koji jako dobro podnosi i prljavu vodu, uv i visoke tem....a o njegovoj otpornosti na krzanje da ne pricam..izašlo je dosta mrena 4 plus ove godine na 0.16 u veoma jakoj matici....Slobodno ga uzmi....ne brigaj..Počeće ljudi misliti da je marketing u pitanju :lol: :lol: :lol:

Ma tonac vjeruj koristio sam svaki od renomiranih.... ostali veoma brzo izgore na suncu, pa počnu menjat boju, pa onda kovrdžanje, pa pucanje..i nakon 10ak izlazaka izmotaj 30ak metara i baci...i tako par puta i ćao....A dosta igra ulogu i ako je voda prlljava..i to zna dobro da zeza...sad sve zavisi..meni se na Bosni i Savi pokazao kao n1....procenite sami :bye: pa javite rezultate
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: Alex_Nis Date: 14 Novembar 2013, 14:06:27
Ajde kad ga toliko hvalis i ja cu definitivno da pazarim taj najlon za bolonjez..
Odg: Sve o pecanju Bolognese tehnikom By: vradojicic Date: 14 Novembar 2013, 18:25:21
Ja godinama koristim Trabucco T-Force Super Cast zeleni, i to najcesce 0.148mm za osnovni a 0.128 i 0.105 za predveze. Ne nekim spulnama imam isti ovaj 0.165mm i svi su mi se ekstra pokazali. 500 dinara je 150 metara ovde u Valjevu.

Za ovaj Owner sam cuo da je dobar ali kod mene nema da se kupi.